reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

FAKT ,faktem karmienie cycem jest nie tylko zdrowe dla maluszka ale i dla nas wygodne.Tylko ten wieczny problem z cieknacym mlekiem:wściekła/y:!
ADA ja też dzień w dzień koszule mam do prania,na noc nic nie zakładam na poczatku wkładałam pieluche,ale bym musiala ubierac stanik a w nocy przy karmieniu zle sie rozebrac.A tak cyc bach i jest :-D:-D:-D!
RAno jeszcze sie zastanawiałam ,dlaczego moja poduszka jest mokta , a to mleczko sobie kap,kap,kap !!! i kałuża sie zrobiła :-)!!!
Wkładki mi nawet nie pomagaja.W dzien wkładam pieluszke pod stanik ,bo naprawde mam tyle pokarmu ,że trojacki bym wykarmiła:-):tak::-D.
Niewiadomo,czy sie cieszyc ,czy płakac .W pierszych dniach po wyjsciu ze szpitala oczywiscie zapalenie piersi mnie złapało,okropne:-(,ale na szczesie obyło sie bez nacinania.ALE Nie bez antybiotyku.

reklama
adaa- ja mam dwa biustonosze do karmienia (takie z "klapką"). Kupiłam na allegro za 14 zł. Nie jest to Trumph ale bardzo wygodne. Spie w nich i w nocy bardzo szybko odpinam i juz mały ssie. Cały czas nosze wkładki bo inaczej lało by mi sie po nogach:)Raz próbowałam spać bez cycnika i skonczyło sie zmina w nocy i piżamy i prześcieradła.
Powiem Ci szczerze, że przeraziło mnie to co napisałaś o klapsie. Musisz wziąśc sie w garśc i jak widzisz, ze nie dajesz rady zostaw małego na chwile albo jak możesz przekaż tatusiowi i wyjdz na chwile do innego pomieszczenia. Ja wiem, że to sa nerwy, ale w nerwach łatwo przesadzic a potem będziesz sie czuła jeszcze gorzej. Ja wstając w nocy po raz piaty czy szósty też mam dość, ale tłumacze sobie, że to tylko przez jakiś czas, że będzie lepiej. Może łatwiej mi mówić bo to moje drugie dziecko i wiem,, że w koncu naprawde będzie lepiej.No ale kiedy widze jak on z taka ufnościa wtula się w pierś i patrzy tymi wielkimi niebieskimi oczkami to az mi sie łezka kręci. Musze powiedziec, ze teraz mam duzo wiecej cierpliwosci niz przy pierwszym maluchu. No ale jestem też o 10 lat starsza:/...trzymaj się dziewczyno i myśl pozytywnie. Nawet nie wiesz jak Twoja pociecha szybko urosnie i jeszcze będziesz chciała się do niej przytulic a wtedy usłyszysz...mama daj spokój, to obciach:D

hej dziewczynki,kilka dni nie zagladalam ale juz nadrabiam zaleglosci...;-)

A ja mam zmartwienie bo maly wlasnie przed spaniem zrobil kupke ze sluzem i krwia-takie male niteczki,niby to dzisiaj szosta kupka i taka niespodzianak :-:)no:...zobaczymy jutro ale mam nadzieje ze to reakcja alergiczna,ze cosik go uczulilo....siedze caly wieczor i mysle co moglam takiego zjesc,echhhhhh....

Adda ja nie wyobrażam sobie spać bez stanika teraz, ja noszę pieluszkę, bo mi lekarz kazał, bo niby mi pokarm się przeziębiał i tak zostało, jest bardzo wygodnie i to tylko pieluszka jest okropnie mokra po nocy. Ja mam zwykłe staniki tylko takie mniej zabudowane i ich nie odpinam tylko zaginam pod pierś, szybko i bez problemu po ciemku karmię.
No i pewnie lepiej żeby maleństwo sobie popłakało a ty gdzieś wyciszyła się, bo nerwy dodatkowo źle wpływają na dziecko i to takie błędne koło, dzieci nie wiem jak, ale strasznie wyczuwają nasze zdenerwowanie i się udziela.

Ostatnia edycja:
Witam z wieczora, juz troche zwieszona, wiec nie pamietam o co która pytala ale tak:
spie bez stanika, bo cycki tez czasem musząodpocząć i sie wyluzować:-D za to jak mam karmic malego to na drugiego cyca kalde złozoną pieluche pod koszule, tak zeby sie w miare trzymala i nie ma problemu. pozniej przynajmniejj tylko pielucha mokra a nie wszystko dookola;-)
biustonosze do karmienia mam dwa, te z klapką, ale poza nimi mam jeszcze taki jeden ktorego tez lubie, bo sie wygonie wygina pod piers:tak: bo z resztą to sie musze nakombinowac nieziemsko:crazy:
Rozstępy... ah:cool: Przestałam sie nimi przejmowac. Po pierwszej ciązy tez tak mialam, ale zrozumialam, ze wpadanie w dola przez takie "*****" mi nic nie da, tylko pogarsza sytuacje. Najgorsze bylo tylko wyjscie nad wode w kostiumie, bo chociaz do chudzinek nie naleze, to opalic trza wszystko a nie tylko ramionka:-D
a seks... o rany... dla mnie mógłby nie istnieć:sorry:

Dziewczyny a ja sama zaciągam czasami mojego męża do łóżka :p i to nawet 2 razy dziennie :D:)) ;))
Jakoś po tej ciąży tak nabrałam ochoty heh :p

No my już wstaliśmy chociaż dzisiaj noc nawet byłam w miare tylko ja biore Zelixe i spać nie moglam heh ;P
Jasiek ma katarek i kaszelek i w łazience mam pol szafki zastawione jego lekarstwami ...

Miłego dnia dziewczyny :))
Buziaki dla maluszków ;))

Witam sie z rana, mowie dzien dobry i zmykam, bo trza chałpę ogarnąć, a pozniej z pogody korzystac, poki w miare znośna:tak:

alusia to dobrze, ze z malzonem ok. Po pierwszej ciąży tez tak mialam:-) Zresztą w ciąży (tej pierwszej) też. NAwet moj D narzeka ze wtedy sama chodzilam i mu spokoju nie dawalam, a teraz ni huhu:no:
a Zelixa dziala na Ciebie? Ja tez kiedys probowalam, ale tylko "wyrzucilam" kase i efetów 0:crazy:

Miłego dnia dziewczyny, dziewczynki i chłopcy:-)

Nie wiem narazie bo biore ją 3 dzień ale napewno mam mniejszy apetyt i strasznie dużo pije a najlepsze co teraz jest że w nocy wystarczy mi 3h snu i jestem wyspana przez Zelixe ;) a mój Jasiek jest chory więc też w nocy dużo nie śpi :))
A mam pytanie ... czy jeśli teraz bym zaszła w ciąże a jestem po cc to jakie konsekwecje są tego ??

Alusia czyzbyś planowała kolejne dziecię?;-) Ja się tam na cesarkach nie znam, ale podejrzewam, że nic strasznego by sie nie stalo, tylko chyba musialabys miec kolejną cesarkę, żeby Ci się tam nic nie porozpieprzało. Ale najprościej skonsultować to z lekarzem;-)

reklama
Nie wiem czy planuje heh ;) ale mój Mąż bardzo chce heh ;P tym razem dziewczynke i tak się zastanawiam. Po drugie nie stosujemy żadnych środków zabepieczających ;)
Czy ja jestem wariatką?? ;))

Do góry