reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

KAROLA-dzięki za życzonka w imieniu JULA:-D
NIUTA-gratullacje czterech własnych kątów!!!To teraz parapetówa,aby dobrze się mieszkało:-D:-D:-D.....:-):-):-)

ŻYCZE MIŁYCH SNÓW DZIEWCZYNKI !!!

MI sie ostatnio nic niechce ,wszystko mnie wkórza,może okres dostane bo tak zawsze tydzień,dwa mnie szlak trafia:wściekła/y:..:confused2:...:crazy:
A u WAS jak z tą sprawą ???:confused2:

reklama
ja mialam plamienie 3 tyg temu przez 1 dzien takie słabiutkie ale niestety jeszcze @ nie dostałam a do gina ide dopiero w połowie pazdz bo wczesniej jakoś nie miałam czasu:sorry:
mam pytanie, kiedy dziecko powinno się ładnie z brzuszka na plecki odwracac i kiedy powinno mocno głowke na brzusiu trzymac??? moja corka ma 2 mce i jest dosc leniwa, nie lubi na brzuszku lezec, głowke lekko podnosi , a mojej kolezanki corcia ma połtora mca i juz sie odwraca z brzuszka na plecki i gowke porządnie trzyma. teraz nie wiem czy mam sie denerwowac ze z moją Julką coś nie tak czy poprostu jej cora szybciej się rozwija?

Beata , nie martw się, chyba ta córczka Twojej koleżanki jest po prostu wybitnie silna, mój synuś ma dwa miesiące i trochę, i jak narazie główkę trzyma ładnie na brzuszku, ale nie opiera się na rączkach, czasem nawet mu się nie chce podnosić głowy, a o przewracaniu z brzuszka na plecki, to nie ma mowy zawcześnie, jak narazie raz , chyba przez przyadek, przekręcił się z boczku na plecki

Ja swojemu Adaśkowi wręcz przekładam rączki pod klatkę piersiową, żeby było mu łatwiej dźwignąć główkę :tak: Jak ustawie mu łapki tak, że dłonie ma blisko pod brodą, a łokcie szeroko to dłuższą chwilę potrafi rozglądać sie na boki za zabawkami... natomiast jak rączki mu sie rozjadą to główka opada :rofl2: Myślę, że to zalezy od indywidualnych predyspozycji każdego malucha... no i od ćwiczeń. Podobno dzieci noszone na rękach są silniejsze, bo będąc na rękach stale napinają mięśnie... natomiast te leżące są rozluźnione i są słabsze fizycznie... ale czy to prawda :confused2: któż to wie...

Dobranoc wszystkim i spokojnej nocki ;-)

Beata , nie martw się, chyba ta córczka Twojej koleżanki jest po prostu wybitnie silna, mój synuś ma dwa miesiące i trochę, i jak narazie główkę trzyma ładnie na brzuszku, ale nie opiera się na rączkach, czasem nawet mu się nie chce podnosić głowy, a o przewracaniu z brzuszka na plecki, to nie ma mowy zawcześnie, jak narazie raz , chyba przez przyadek, przekręcił się z boczku na plecki

Moja córcia dzisiaj kończy dokładnie dwa miesiące, i boczku na plecy już się przewraca, w ogóle nie chce ostatnio na boczku leżeć, ale z brzuszka na plecki jeszcze się nie przekręci, no i główkę też próbuje dzwigać, ale długo jeszcze tak jej utrzymać nie potrafi

Witam się rano!!!
Kurcze mam takie nerwy ,że nie wiem po co,chyba naprawde sie okres zbliża bo mnie nosi ja szlak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...już sie zastanawiam czy może to przed tym chrztem może:confused2:,ale to chyba nie to:no:.Musiłam zrobić sobie kawke rozpuszczalna na uspokojenie,aby dzieci niepotrzebnie obrywały za mój podły humor. I przechodzi nawet:-D.Jeszcze KAROL po szustej sie obudził i wyje ,żę chce ciacho i już nie wytrzymałam i dostałam klapa w tyłek dwa razy,a pozniej oczywiście wyrzuty sumienia ,że klapsa mu dałam.Nie lubie tego robić :no::no::wściekła/y::wściekła/y:.
A wy dziewczyny jak macie ??Też gryzie summienie jak zdaży wam sie klapsiaka dac w tyłeczek??

Witam się z rana:-)
Ja @ tez jeszcze sie nie doczekałam:-) Ale cycki mlekodajne w ruchu, więc za szybko się nie spodziewam;-) Wcale mi nie tęskno:-D
A co do siły maluchów, to indywidualna sprawa. Szymek wczoraj pierwszy (i jak narazie jedyny) raz odwrócił się z plecków na boczek... a głowę trzyma ładnie, czasem mu się chwiejnie, ale to z reg€ły po jedzeniu, jak zaczyna być nieprzytomny:-D

Poza tym u nas dzisiaj słoneczko... wczoraj deszcz lał, to dzisiaj nam suszą drogi:-D
Szymek spi, lecę podczytać:-)
Miłego dnia

reklama
Witam u nas od rana słoneczko!Maksiu od rana na cycu z małymi przerwami, dzisiaj dopiero obudził się o 7.00 więc jestem wyspana na całego! a co do rozwoju dzieciaków , to mój pierworodny chociaż silny to był tak leniwy ,że jego pierwsze przewrócenie z brzucha na plecy było później niż siedzenie a siadł sobie sam jak miał 4,5 miesiąca! Więc nie ma co się martwić , ważne żeby bobasy trzymały główkę!
Zapomnieliśmy się pochwalić - od 2 tygodni nie mamy kolek! No i pięknie śmiejemy się na głos!
Ps. Podliczenie bilansu 3 miesięcznego- zużyliśmy 822 pampersy!:-D

Do góry