reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

FELA witaj w klubie ja tez mam podobnie,hihi !!! :)))
Ale naet mi to nie przeszkadza,jak zdaza mu sie przespac to i ja i tak wstane dojżeć do maluszków.TAKI NOCNY RYTUAŁ!!!
Przedchwila przyjechalismy z zakupow i od drugiej babci,zaraz bedziemy sie ciapać bo juz czeka,a starszy synek marudzi a spac nie pujdzie .
ŻYCZE MIŁEJ SPOKOJNEJ NOCKI MAMUSIĄ ,TATUSIĄ I MALUSZKĄ !!!

reklama
Nie no moj Jasiek je jeszcze o 1 o 3 i potem o 5/6 juz chce sie bawic i nie da się go uspac nawet na chwile... ;)) potem zasypia gdzieś kolo 10 :D

Alusia to po co Ty go chcesz jeszcze przeciągać?? :confused: Bo nie rozumiem....:baffled: Przecież masz skarb w domu jeżeli chodzi o nocki!

A mnie to na bank zlinczujecie już!!!
Dominik zasnął 20 minut temu po długiej kąpieli. W wannie "dorosłej" już kąpie od jakiś 2 tygodni....
Zjadł 150ml swojego mleczka i na ostatnich łykach oczy się mu zamknęły.
Pobudka będzie koło 5-6 rano. Butla na spiocha i do 8-9 mam spokój...:-)

Witamy się i my po przerwie spowodowanej częściową przeprowadzką :-) Nareszcie w nowym mieszkanku :tak: po tylu przeprawach nadszedł wreszcie ten dzień :-) Jest jeszcze sporo do wykończenia i mebelków też jeszcze troszkę brakuje, ale dla Roksanki jest wszystko więc zdecydowaliśmy się już tu zamieszkać. Co do spania maluszków ja też na Roksankę złego słowa powiedzieć niemogę ;-) co prawda zasypiamy dość późno ok 23-24 ale same w łóżeczku przy muzyczce o 4-5 przewijka i karmnienie na "śpiocha" no i do 8-9 dzidzi nie ma :-) czasami zerwie się wcześniej ale troszkę pobandzioruje i znów zaśnie :-)
Lecę teraz Was troszkę ponadrabiać póki sił jeszcze starczy :-)
Buziaczki dla Was i Waszych uroczych maluszków :-):-):-)

hej dziewczyny

my dzis po szczepieniu i maly troszke marudzi
ale i tak w szoku jestem bo zasnal ok 20 a obudzil sie przed 2, inna rzecz ze przez to jego spanie to mam kamienne piersi
o znow miauczy - lece

Witajcie
Alusia
mój tez mało w dzień śpi i przed 8 próbuje zasnąć, ale zawsze chodzimy po domu, zabawki itp. często zdejmuje mu ubranka, żeby w pampersie poleżał bo go to rozbudza i do 20-tej dotrwa, a wtedy kąpanie, a po kąpaniu to dużo jedzonka, troche poleży i zasypia 21-22.

Mój śpi coraz ładniej:-) Potrafi już sześć godzin przespać karmiąc piersią i też kamienne piersi jak u Fioletowej zaczynają być problemem. Czasem co 2,5-3godziny wstaje.
Śpi do 8-9 z tym, że zawsze nad ranem przerwa na godzinne stękanie, masowanie brzuszka itp.
A i zaczęłam od dwóch dni robić mu porę na spanie w dzień bo na prawdę codzienne powtarzanie tych samych czynności u nas daje duże efekty, mały jest spokojniejszy.
Filip w dzień zawsze spał w łóżku, ale że nie wiem co to będzie jak się zacznie obracać, to zaczęłam przyzwyczajać do łóżeczka. Na razie wychodzi, troszkę popłacze, ale zasypia po ok.30min.:-)

My dziś na szczepienie, jak byliśmy u lekarza w dniu szczepień to ciarki mnie przechodziły bo tak płakały dzieciaki, także troszkę obawy mam.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się środowo :-)
Dzisiaj maluchy odstawiam do mojej mamy na 2 godzinki, bo muszę jechać do Katowic po ostatni wpis... a jutro powtórka - jadę do promotora odebrać pracę magisterską (miejmy nadzieję, że już bez uwag!)... no i potem wydrukować, złożyć w dziekanacie no i obronić :no:
Miłego dnia!

Do góry