reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam się z rana, niewyspana:-( czekałam wczoraj długo aż D wróci z pracy i mi poopowiada jak było, bo to pierwszy dzień w nowej robocie a on sie polozyl i poszedl spac:wściekła/y: a Szymek od 5szalał i sie nie dał mamusi wyspać:wściekła/y: teraz kozak śpi:-p

mloda1 witaj:-)

reklama
No Ewa ja mam ten steimar, i nie jestem zadowolona, a polecila mi go lekarka, jak ja sobie psikne do nosa, to strasznie nieprzyjemne, tylko ona mówiła, że mam mu tak jak dezodorantem wlaśnie psikać, nie do noska, ale tak w okolicy, ale nastepnym razem kupie to vo Ty, a moje dziecko zauważyłam że chrapie , czy to możliwe?? Nosek ma czysty, nie wiem, co to jest, czy moze ma coś w gardełku?
Karola , a mój synek dziś jakieś rekordy bije, zasnął o 21 do 6 rano, potem wypił i do 10 spał, teraz troche sie z nim bawiłam i znowu się zdrzemnął? jestem w szoku!!

A ja poprostu biore ampulke z solą fizjologiczną do przemywania oczu i wkraplam po jednej kropelce, tylko robie to w ostateczności, bo mała przy czyszczeniu noska bardzo płacze. a sterimar faktycznie polecaja pediatrzy tylko dzieciaczkom nie bardzo to się podoba.:-(

Wczoraj była u mnie położna z wizytą patronażową- pierwszą !!! Myślałam,żę padnę jak zadzwoniła i powiedziała że przyjdzie... Tośka ma już ponad 2 miesiące, a ja o wizytę położnej prosiłam 1,5 miesiąca temu:confused2: Wpadła do mieszkania , patrząc na Tośkę którą trzymałam na ramieniu stwierdziła, że ładna dziewczynka, spisała dane i wyszła. Całość trwała 10 minut... Gdybym była młodą mamą bez zadnego doswiadczenia z dziećmi to chyba bym sie popłakała. Na szczęście opiekowałam się moją mlodsza siostra i czesto bylam niania dla znajomych, wiec z własnym dzieckiem tez sobie jakos radze...:tak:

No vioreczka, spóźniony zapłon ma ta położna, hehe, ja z kolei miałam wizyte dwóch położnych, jedna przyszła, ta która wybrałam w przychodni, a druga z przychodni rejonowej, do któej nie należe, ale jest blisko mojego domu, i jeszcze mnie próbowała przekonać że muszę ją wybrac, oczywiscie zostałam przy swojej, Miałam w sumie 4 wizyty do pierwszego m-ca

WITAM SIE W POPOŁUDNIE!!!
U nas trwaja po malu przygotowania do chrzcin , ponieważ już w niedziele młody edzie prześwięcony :).Miałybyc w sobote na wieczorna msze,ale ponieważ chrzestna nie zdała egzaminu poprawkowego na studiach i drugie podejscie ma teraz znowu w sobote to musielismy przenieś!Troche szkoda bo wolelismy w sobote mniej roboty,ale cóż.
Mój starszy synek zaczął sie przekonywać do dziadka i siedzi od rana na dworze z mała przerwą na kawke.Bo oczywiście on tezmusi mieć swoja kawe jak my pijemy.W tym rytuale KAROL ostatnio jest najważniejszy:) .
Czekam na meża o 15.00 zawita zje i na jakies zakupy,buty musze kupić do nowej koszuli i spódniczki,bo musze sie pochwalic że po długim gderaniu mojego M. szmatki sobie dwie kupiłam i odziwo o jeden rozmiar mniejszy niż przed ciążą.Ćwiczenia cos daja,ale teraz nie mam sily wieczorkiem jestem wykonczona po dziennym lataniu,ale trzeba sie znowu wziąść bo 3 dni przerwy były.
vioreczka- U MNIE WCALE POŁOŻNEJ NIE BYŁO ANI PRZY PIERWSZYM,ANI PRZY DRUGIM BOBASIE ,BO JEJ POPROSTU NIE MA :). I pewnie też gdyby nie doswidczenia z rodzenstwem to byłabym ciemna!!!A lekarki na wizycie patronażowej teraz też nie było,bo rzekomo nie chodzi chyba ze cos sie dzieje!

witam się popołudniowo :)

u mnie położna była tylko dwa razy i to pierwszy raz jak mała miała 4 dni a drugi raz pod koniec drugiego tygodnia i właśnie jak przyszła to oderwała nam kikuta bo już ledwo wisiał i więcej już nie przyszła

miłego popołudnia życzę :)

Dziewczyny o ktorej Wasze Maluchy chodzą spać?? Bo moj dzisiaj padł 19.15 i ostatnio przed 20 już słodko śpi tylko że budzi się o 5/6 ... co mam zrobić??
On mi w dzień mało śpi a wieczorem jest tak zmęczony że nie mam możliwości go troche przeciągnąć... :((

Alusia- za takie teksty to mam ochotę Cię uszkodzić!!!...chodzi spac o 20 wstaje o 6!!..a co powiesz na to..chodzi spac o 22 a wstaje o 2, potem o 4, o 5 jest już wyspany...oczywiście żartuje z tym uszkodzeniem, ale nie żartuje niestety z druga częścią tekstu;/

reklama
Mój właśnie wykąpany, pojedzony i padł...
"Niewyspane mamy" prosze o nie bicie :sorry:, ale mam nadzieję, że pośpi do 4 - zbudzi się na jedzonko... a potem pewnie kolo 6-7 zbudzi się na śniadanko i już spać nie będzie... choć dzisiaj było odstępstwo od reguły, bo pierwszy raz zbudził się o 2... ale potem mimo wszystko spal do 7 :-)

Do góry