reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

w ciągu dnia co 3 godziny (czasem 2,5 - 4). a w nocy ma dłuższą przerwę tak 6-7 godzin (czasami zdarza mu się też dłużej w dzień pospać ale niestety już coraz rzadziej)

reklama
mój synek tak mniej wiecej co 3 godz. w dzien, ale jak wypije mniej niż 120 to szybciej jest głodny,w nocy nawet 8 godzin wytrzyma bez jedzienia. A ile po ile wypijają wasze dzieciaczki, nasz synuś najwięcej wypił jak narazie 190, przewaznie pije po 120

kurcze a moja Julka wypija wciąż po 90, jak jej zrobie 120 to jakby miarke miała i i tak wypije 90. w dzien co 3 - 3,5 h w nocy 4-6 . teraz sie zastanawiam czy moja za mało nie je:eek: ale lekarz twierdzi ze jak przybiera na wadze to jest dobrze i widocznie tyle jej trzeba.

Książkę udało mi się dziś kupić na allegro. :-)

Mam pytanie do mam karmiacych butelka/...
Co ile Wasze maluchy domagaja sie butelki?

Mój przez dzień mniej więcej co 3 godziny je.(120ml) Czasami przeciągnie do 4h. Od ostatniego posiłku wieczornego przesypia mi 7-9 godzin.:-) Zjada 150ml i idzie jeszcze spać na 3-4 godziny.... :-):-)

Niestety pić wiele nie wypija.:-( Najwięcej na raz wypił 90 ml.

kurcze a moja Julka wypija wciąż po 90, jak jej zrobie 120 to jakby miarke miała i i tak wypije 90. w dzien co 3 - 3,5 h w nocy 4-6 . teraz sie zastanawiam czy moja za mało nie je:eek: ale lekarz twierdzi ze jak przybiera na wadze to jest dobrze i widocznie tyle jej trzeba.

Na pewno dobrze je :tak::tak::tak: U nas podczas kontroli ilosci zjadanego mleka z cyca wyszlo,ze Lena nadal je po 45-60ml. 90ml to mala zjada raz dziennie ...

hmmm.. moj Igor zjada co 2,5-4h 120-150ml. W nocy tyle samo, ale juz rzadziej, Zasypia o 21 i spi do 3-4h.

aaa i mam jeszcze pytanie... czy nawilzacie czyms nosek malenstwa? jesli tak to czym
:-)

reklama
Ja nawilżam nosek tylko wtedy jak słyszę, że coś furczy, albo widzę jakieś "kozuchy";-) A używam do tego wody morskiej disne mar. Ostatnio w aptece pani magister powiedziała że te wody morskie , które są pod ciśnieniem (typu steri mar) mogą dziecku sprawiać ból, bo to ciśnienie jest zbyt duże dla takiego małego noska. Disne mar nie są pod ciśnieniem. Działają jak perfum, a niej jak deodorant.
Sama psiknęłam sobie i jednymi i drugimi do nosa... i faktycznie - zdecydowanie przyjemniejsze są disnemar :-D

Do góry