reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No my mamy kupki8 codziennie a jak jednego dnia nie ma to następnego będą napewno dwie ;)) ;)) teraz na Humanie juuż nie mam problemów kiedyś było ciężko :)) ;))

My też juz chyba zmienimy na spacerówke tylko powiedzcie mi czy tam musi leżeć czy może sobie siedzieć ?? Bo nie wiem ...

A i pochwale się Wam ;) wczoraj zaczełam ćwiczenia a6w :)) które trwają 42 dni i dzisiaj mam 2 dzień więc trzymajcie prosze kciuki :))

A co do zabezpieczen to my narazie bez niczego .. Uwazamy i tyle :)
Od przyszlego miesiaca chyba tabletki ale musi mi się @ uregulować ...

Buziaki dla mamusiek i Maluszków ;))

reklama
Jejku, to wasze dzieciaczki już duzże są, że się wgondolce nie mieszczą. My mamy jeszcze m-ce, specjalnie wybraliśmy wózek z dużą gondolką, ale mam nadzieje,że do zimy nam wytrzyma, Filipek ma teraz ok 62 cm, próbowałam go mierzyć.

Ewa 85 ja caly czas tę samą wodę stosuje, gotuje wode ok 5 min. potem wlewam do termosu , na szczęscie kupek jest dużo w ciągu dnia, ok 4-6 zazwyczaj w pierwszej połowie dnia.
Alusia podziwiam Cię, ja tak się boję ciąży kolejnej, ze chyba bym się nie zdecydowała bez zabezpieczen, my jesteśmy na gumkach, tabletek nogdy nie brałam, może kiedyś się zdecyduje, zresztą nasze przytualnki narazie są dość rzadko :-(

Beataz no właśnie słyszałam o implantach będąc w Anglii i się dziwiłam, że w Polsce już są, ale nie zwróciłam uwagi, że ty z uk, no cóż to pewnie trzeba bedzie myslec nad czymś innym.

Witam sie i ja w koncu.Jakos czasu brakuje na pisanie,podczytuje tylko co naskrobiecie.Moje słonce jest bardzo wamagajacym maluszkiem wiec daje mamie troche w kosc,zaczyna mnie szantażowac płaczem zebym go nosiła z cycem w bużce,ale narazie mu nie ulegam bo mnie wykonczy:baffled:.Ogólnie to jestem cała jego,bo jest awantura jak znikne mu z pola widzenia,no chyba ze ma babcie po ktura codziennie dzwonimy zeby wpadła na troszku do nas,zebym mogła odgruzowac mieszkanie.
My dzis zaliczylismy szczepienie na żółtaczke i rotawirus,a reszta za sześc tygodni,juz jestesmy zapisani na godzinke,wiec zeby sie dostac nie bedzie problemu,fajnie że u nas w przychodni można zapisac sie zawczasu,nawet telefonicznie:-)
A mój Alanek,przestawił sie ze spaniem i zamiast wstawac tak jak U FELI co 1-1,5 h,to teraz dwa sny po 2-2,5h,a póżniej tance swawole do rana,a mi łepetyna od rana peka,no i zaczełam sie poddawac i nad ranem jak juz nie mam siły siedziec przy łóżeczku biore małego do siebie,czasem nawet jeszcze udaje nam sie kawałek przespac:dry:kurcze a tak nie chciałam zeby malec spał z nami.
karola staramy sie codziennie głosowac,i trzymamy kciukasy za konkursik.
Co do anty to ja biore od tygodnia cerazette dla mam karmiacych,ja wole jednak proszeczki bo nie chce narazie 2 dzidzi,zreszto to po cesarce 2 lata niewskazane.Unas przytulanko było dopiero raz bo ja padam na pysk wieczorem,a mój jak mnie widzi jaka jestem zmeczona to daje sobie na wstrzymanie,ja narazie nie mam potrzeb pod tym wzgledem,wystarczacza buzi i przytulasek na dobranoc.
A dzis zakupilismy ubranko dla maluszka na chrzest ktury bedzie 27 wrzesnia,robimy w domku na 60 osób wiec mam troche latania sprzatania a przed przyszłym wekendem to nawet nie mysle ile pracy mnie czeka,oczywiscie obie babcie pomagaja i szwagiereczka a w niedziele bede miała dziewczyne do obsługi
bo sama to napewno bym tego nie ogarneła.
No i wkoncu dotarł nasz monitor oddechu,ostatecznie zdecydowałam sie po przeżycich w rodzinie ADY ,bo juz całkiem nie mogłam spac po nocach,może bede troszku spokojniejsza jak bede wiedziała ze cos nad maluszkiem czuwa.
I jeszcze zakupiłysmy z mamcia bujaczek fiszera na spółke,oj wydałam dzis tyle kasy ze chłop mnie z domu chyba wypedzi:tak:
Życze spokojnej nocki:-)

No my mamy kupki8 codziennie a jak jednego dnia nie ma to następnego będą napewno dwie ;)) ;)) teraz na Humanie juuż nie mam problemów kiedyś było ciężko :)) ;))

My też juz chyba zmienimy na spacerówke tylko powiedzcie mi czy tam musi leżeć czy może sobie siedzieć ?? Bo nie wiem ...

A i pochwale się Wam ;) wczoraj zaczełam ćwiczenia a6w :)) które trwają 42 dni i dzisiaj mam 2 dzień więc trzymajcie prosze kciuki :))

A co do zabezpieczen to my narazie bez niczego .. Uwazamy i tyle :)
Od przyszlego miesiaca chyba tabletki ale musi mi się @ uregulować ...

Buziaki dla mamusiek i Maluszków ;))

Co do spacerówki to jeszczcze na leżaka, można tylko troszkę podnieś tak jakby leżał na poduszce!

no Alusia na siedzenie jeszcze troszkę za wczesnie:baffled:. My też musimy się już chyba wyniesc z gondolki, bo maly to już sie głową w górną część wbija. Zwlaszcza jak zaczyna wieżgać nogami, to odbija sie i w ogóle wtedy to już:szok:
A ze nasz wozek jest z przekładana budą, a nie rączką, to ja nie wiem jak podołam, żeby do niego ciągle nie kukać:tak:
Zresztą uwolnię sie czesciowo od tego, bo postanowilam ze jednak ruszę dupsko do pracy. W poniedzialek idę złozyc CV, bo wczesniej nie mam mozliwosci, a pozniej jak dobrze pojdzie i mnie przyjmą to ew. bede sie dogadywac na pół etatu. Przynajmniej tak się postaram...
A i jeszcze raz dzieki za oddane dotychczas głosy... pewnie bede jeszcze 100razy dziekowac, bo do konca konkursu jeszcze troche czasu mamy:-)

Witam wieczorową porą...
Mała chyba w końcu śpi...
Małż zmienił pracę...tzn pracuje w tej samej firmie ale robi co innego..a to niekoniecznie mi się podoba..robi nocne kursy do jakiejś tam hurtowni...wraca nad ranem...a ja rano muszę na palcach chodzić żeby się wyspał....no niestety...Ada czasami śpi do 8mej a czasami do 5tej:tak:

Właśnie zobaczyłam jak moja psiapsióła wstawiła na n-k nasze zdjęcia sprzed 10 lat:szok:...aż łezka się zakręciła i teraz ciągle sobie wspominam te dawne czasy...wkraczanie w dorosłe (tak nam się wtedy wydawało) życie...gdzie się myślało,że jak się skończy te 18 lat to już można piwo wypić i papieroska zapalić i rodzice nic nie powiedzą:zawstydzona/y:!!!Właśnie gadamy sobie na skype (jest w Irlandii) i tak se beczymy...wariatki...my zawsze baczymy:baffled:!!!My się spotkamy to beczymy i się żegnamy to też beczymy...ah...to chyba tak juz na zawsze:tak:...i chyba poproszę ją żeby została mamą chrzesną Aduśki...(tak se akurat na to wpadłam)...
Dziwny nastrój mnie ogarną...
Dobranoc Kochane...

reklama
Karola615...nie doczekam do północy (a chciałam być pierwsza;-))...chciałabym złożyć Ci najszczersze życzonka..."PÓKIŚ ŻYWA BĄDŹ SZCZĘŚLIWA"

Do góry