reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Iza ja wychodzę z małą. Budka tylko podniesiona i czapeczka na głowie:-)
A ja na przytulanki jeszcze nie jestem gotowa, poza tym najpierw chyba lekarz i jakieś piguły bo jakoś nie wyobrażam sobie kolejnej istotki za niepełny rok;-)

reklama
Właśnie też chciałam zapytac o te przytulanki ;-) Bo jestem juz ponad 2 miesiące po porodzie SN, krocze pozszywane, bardzo nie bolało i szybko się zagoiło bez żadnych powikłań, ale..... Mnie TO boli i głupio mi pisac ale jest problem z wprowadzeniem członka, jakby było za ciasno i to mnie boli, więc zaciskam nogi i nici z tego. Chyba jestem za bardzo spięta albo już nie wiem, bo staram się byc rozluzniona ale to nic nie daje. A może to jakaś niekontrolowana blokada? Może jeszcze powinnam poczekac i juz nie wspomne o tym że wcale nie mam na to ochoty.

kamlotka może powinnaś spróbować jakiegoś żelu nawilżającego. Kiedyś sprezentowałam małżonkowi żel z durexa różowy i powiem że mieliśmy z tego kupę ...śmiechu bo było jak na lodowisku. Ale myślę że w takiej sytuacji byłby na pewno dobry.

gabiaz nie wiem jak to jest z tymi pigułkami po porodzie, czy można je brać odrazu, czy trzeba czekać do wystąpienia miesiączki. Z tego co pamiętam to pierwszą(jak się zaczynało) brało się właśnie pierwszego dnia miesiączki. Dopiero przy kolejnych opakowaniach wychodziła 7-mio dniowa przerwa na okres.

kamlotka może powinnaś spróbować jakiegoś żelu nawilżającego. Kiedyś sprezentowałam małżonkowi żel z durexa różowy i powiem że mieliśmy z tego kupę ...śmiechu bo było jak na lodowisku. Ale myślę że w takiej sytuacji byłby na pewno dobry.

gabiaz nie wiem jak to jest z tymi pigułkami po porodzie, czy można je brać odrazu, czy trzeba czekać do wystąpienia miesiączki. Z tego co pamiętam to pierwszą(jak się zaczynało) brało się właśnie pierwszego dnia miesiączki. Dopiero przy kolejnych opakowaniach wychodziła 7-mio dniowa przerwa na okres.

trzeba czekac do okresu, ale zalezy tez czy sie kamri piersia czy nie ......niby sa tabletki kotre mozna przy kamrieniu cycem ..ale ja woallabym nie brac w sumie to zawszejakies hormony sa ! mi lekarz przepisal Cyprest ale to racji wasa na wardze hihi przed ciazza tez bralam w celach lecznich tzn zeby nie miec was i zeby miec dzieccko ! przy moim PCO pierw antyki pozniej stranka niestety ........

Czy wychodzicie z maleńswami w taką pogodę jak dziś ?? ( szaro, chmury, temp ok 15 st ale nie pada).

Ja wychodzę na spacerki w taka pogodę bo lubię właśnie:-D:-D Mały jest po prostu troszkę cieplej ubrany i czapeczka na 100%.

A ja na przytulanki jeszcze nie jestem gotowa, poza tym najpierw chyba lekarz i jakieś piguły bo jakoś nie wyobrażam sobie kolejnej istotki za niepełny rok;-)

Ja piguły już mam na półce ale miesiączki nie widać:-(

trzeba czekac do okresu, ale zalezy tez czy sie kamri piersia czy nie ......niby sa tabletki kotre mozna przy kamrieniu cycem ..ale ja woallabym nie brac w sumie to zawszejakies hormony sa ! mi lekarz przepisal Cyprest ale to racji wasa na wardze hihi przed ciazza tez bralam w celach lecznich tzn zeby nie miec was i zeby miec dzieccko ! przy moim PCO pierw antyki pozniej stranka niestety ........
Te tabletki to cerazzette , chyba tak się to jakoś pisze, są zupełnie bezpieczne podczas karmienia , bo nie zawierają tego chormonu który przenika do mleka matki, no i nie ma przy nich okresu , bo bierze się je dzień w dzień ,aż do końca karmienia! Ja byłam z nich bardzo zadowolona! Tylko wraz z zakończeniem karmienia ich pewność zmniejsz się do 80% więc należy przejść na normalne pigułki!

Ja też brałam te jednoskładnikowe pigułki w anglii, rok przed Filipkiem i bo miałam problemy z migrenami i żadnej wpadki nie było. Mówili, że jest takie same zabezpieczenie, a i okres miałam,ale może przy karmieniu jest inaczej.
Tam mówili, że wchłanianie tabletek prze mleko jest takie, że gdyby karmić przez rok to maleństwo dostaje jedną pigułkę, także pewnie bez wpływu na dziecko jest.

reklama
Dzisiaj się troszkę pochwalimy , jesteśmy po pierwszych zajęciach na pływalni , no i Maksiu spisał się na medal , był bardzo spokojny mimo ,że najmłodszy. Zainteresował go strój kąpielowy pewnej mamusi , biały w kolorowe koła, musieliśmy zmienić miejsce , bo nawet na zabawki nie zwracał uwagi! Teraz sobie śpi i nawet nie budzi się na cyca! Może dzisiaj będzie spokojny i obejdzie się bez kolek , to chyba tylko moje marzenie :-(

Do góry