reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam we wtorkowy ranek!!1
My dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie i pierwsza wizyte u lekarza,bo na szczescie nie trzeba było wczesniej:-).
Niechce mi sie zabardzo,ale cóż obowiazki,sen mnie nóży,chcociaż dzieciaczki spały i w nocy krzykow nie było.

ŻYCZE MIŁEGO DNIA RODZICOM I MALUSZKĄ:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) !!!

witam się i ja :-)

Bez większych zmian, chociaż podejrzewam, ze Szymek zaczyna mieć kolki:-(
Na szczescie nie w nocy tylko tak ok18 zaczyna mu "coś" być. Wczoraj o dziwo był w miare spokojny, za to dwa dni temu już sama nie wiedziałam jak mu pomóc:zawstydzona/y: A do tego wszystkiego doszły "złote porady teściowej", więc jeszcze do jego stresu doszły moje nerwy:wściekła/y: A tesciowa stwierdzila, ze nie mozna dziecku brzuszka masowac, bo może skrętu dostać:eek: I że powinnam mu punktowo uciskać brzuszek:eek:
A jeszcze swoją tezę podparła argumentem że jej tak lekarka (M.) powiedziała, a ja jak słyszę to nazwisko, to już bialej gorączki dostaję:wściekła/y: Miałam "przyjemność" odwiedzać ją z Natalką, jak była malutka i po dwóch wizytach powiedziałam DOSYĆ! i szybko przeniosłam sie do swojej lekarki. Co prawda mam dalej z dojazdem, ale przynajmniej wiem, że mogę jej ufać;-) A pani dr M. ma jakieś dziwne metody leczenia i najlepiej być jej znajomym to wtedy wszystko jest ok.:wściekła/y:

No i cóż, ponażekałam troszkę, w domku w miarę już ogarnięte, a teraz muszę ponadrabiać czas relaksu, póki młody śpi a mała ogląda bajki:-D

Witajcie, ale śliczna pogoda dziś, a mój zasnął pierwszy raz przed spacerkiem i już go nie wybudzam, później pójdziemy.
Słuchajcie czy wasze maleństwa mają juz jakiś uregulowany dzień+ noc? Bo u mnie każdego dnia/nocy jest inaczej, codziennie mnie zaskakuje ze spaniem itp. choć staram się codziennie robić podobnie i się zastanawiam czy jeszcze za mały żeby ciut dni były podobne.

u nas jest lekkie przesuniecie - codziennie jakies pol godziny roznicy wiec roznie wypadaja drzemki i karmienia, tego juz nawet nie probuje kontrolowac
staramy sie jednak zeby zawsze byl spacer ok 17-18 jak maz wraca z pracy i ok 20 kapiel [tez zawsze plus minus - wczoraj np ok 19.20 byla kapiel bo juz byl glodny, a probujemy go nauczyc ze jest kapiel, jedzenie i spanie]

Witajcie, ale śliczna pogoda dziś, a mój zasnął pierwszy raz przed spacerkiem i już go nie wybudzam, później pójdziemy.
Słuchajcie czy wasze maleństwa mają juz jakiś uregulowany dzień+ noc? Bo u mnie każdego dnia/nocy jest inaczej, codziennie mnie zaskakuje ze spaniem itp. choć staram się codziennie robić podobnie i się zastanawiam czy jeszcze za mały żeby ciut dni były podobne.

U nas pełna regulacja, Maksiu w dzień już bardzo dużo czuwa gaworzy bawi się na macie , a w nocy śpi zasypia ok 21.00-22.00 i śpi sobie tak do ranka , budzi się ok4.00 ładuje się cycem i dalej śpi do 7.00
I tak już od miesiąca!

dziewczyny czy dostalyscie juz okres ?
bo ja wczoraj krwawilam i mialam bol miesiaczkowy myslalam ze to okres ale dzis juz sucho a termin do gina mam 14.

Witam we wtorkowy ranek!!1
My dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie i pierwsza wizyte u lekarza,bo na szczescie nie trzeba było wczesniej:-).
Niechce mi sie zabardzo,ale cóż obowiazki,sen mnie nóży,chcociaż dzieciaczki spały i w nocy krzykow nie było.

ŻYCZE MIŁEGO DNIA RODZICOM I MALUSZKĄ:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) !!!

my też dziś już po pierwszej wizycie u pediatry i po pierwszych szczepieniach,
na razie nie jest najgorzej- mała faktycznie jest dziś trochę marudna i nie moze dobrze zasnąć tylko przysypia na 15-20min, poczym budzi się, trochę pomarudzi i dalej przysypia i tak w kółko od 11, ale gorączki nie ma więc jakoś dajemy sobie radę.
Nasza lekarka aż się zdziwiła, ze dopiero teraz przyszliśmy na wizytę, i pytała się czemu tak późno:confused2::confused2::confused2: a po co miałam iść wcześniej skoro z małą było wszystko w porządku??

reklama
U mojego Szymutka dzień się zaczyna ok.6rano i wtedy ma najlepszy humor-> śmieje się tak głośno, że czasami mam wrażenie, że mi Natalię w drugim pokoju obudzi:-D i takie podsmie****ki ma gdzies do 8, je i idzie dospać nawet do 11, pozniej krótka przerwa na jedzenie i dalej spi:-D Pozniej budzi sie na obiad ok13-14 i sie aktywizuje-> bawi, krzyczy, leży grzecznie w łóżeczku, a potem każe się nosić i zwiedza świat:-D Ok17-18 wychodzimy na polko, bo już wtedy nie jest tak gorąco i siedzimy sobie tak do 19 przed domkiem, paplamy z ciotkami i ok19.30-20 sie kąpciamy, jemy i spanko... a po drodze ok18 jeszcze napady kolki się zdarzają:-(
W nocy budzi się ok2.30 i 4-5 na jedzonko

I tak to u nas mniej więcej wygląda. Pod warunkeim, że młody ma dobry dzień:-D

Do góry