reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Kaciuszka...ja podaję espumisan 2x dziennie po 20 kropli...i działa...kupki piękne...i wieczorami je bardzo ładnie:tak:ale jak to napisała maja.m80 nie ma 100% sposobu na te ch...rne kolki:crazy:

reklama
Fioletowa,dzięki za rady, będę dalej próbować ze smoczkiem, może kupię poprostu jeszcze inne firmy i z którymś się uda.:-)
Beata ja faktycznie mam podobnie jak u Ciebie, tylko w odwrotnej konfiguracji, u mnie mała marudzi cały dzień i pół nocy i raz zasypia w miarę spokojnie.:eek:
Karolka mam podobny problem, też mam dość siedzenia w domu, po wtorkowym szczepieniu pani doktor zakazała nam jakichkolwiek kontaktów z innymi ludzmi, wiec teraz już nawet spacer do warzywniaka odpada i tak przynajmniej przez najbliższe 3 tygodnie:no: Przez 3 miesiące leżałam w szpitalu, mój maluszek ma 1,5 miesiąca, więc łącznie to już kawałek czasu, jeszcze trochę i zapomnę jak ludzie i świat wygląda już nie mówiąc o rozmowach.Ehh... pomarudziłam troszkę a teraz uciekam karmić:sorry:

Podsumowałam leki na wzdęcia bo ja używam esputicon i widzę że wszystkie prawie to samo stosujemy. U mnie mało pomaga, chyba, że działa przy dłuższym stosowaniu. Jak zaczęłam dietę od nowa to dziś mały przespał w nocy spokojnie, dopiero nad ranem zaczął stękać:-)

esputicon kropla zawiera 20 mg dimetikonu
Bobolic 1 ml kropli zawiera 66,66 mg simetikonu. Substancja czynna: simetikon (dimetikon aktywowany dwutlenkiem krzemu)
espumisan1 ml emulsji (20 kropli) zawiera 40 mg simetikonu.
infacol 1 ml zawiesiny zawiera 40 mg simetikonu.

Oj też dziś mam dziwny humorek...Niby mały w przedszkolu...i jestem sama z Adą ale jestem jakaś taka zniechęcona...KOMPLETNIE NIC MI SIĘ NIE CHCE...z moim tatkiem bez zmian, wczoraj zaczął delikatną rehabilitację, która polegała na podniesieniu rąk i spuszczeniu nóg z łóżka...bardzo schudł przez te 3 dni:eek:
...nie mam już pomysłów co gotować na obiady...chyba dziś znów będą pulpety:cool:, ale dla odmiany zrobię w sosie koperkowym:-p
...Ada po wczorajszym szczepieniu dostała ataku wrzasku ok godz 13tej...wyglądało to tak jakby miała kolkę...ale nie wiem czy to było to...zanosiła się strasznie..aż wdechu nie mogła zrobić..rozebrałam ją do golaska, sama tez w pośpiechu ściągnęłam koszulkę i stanik...tak tuliłam ją przykrytą kocykiem...i płakałam razem z nią...byłam bezsilna...pierwszy raz przeszłam takie załamanie...:-(
Mój Maksiu właśnie tak płacze jak ma kolkę przez ok 1,5 godziny. Na szczęście nie codziennie , bo raz ataki są mniejsze , a raz właśnie takie!

Podsumowałam leki na wzdęcia bo ja używam esputicon i widzę że wszystkie prawie to samo stosujemy. U mnie mało pomaga, chyba, że działa przy dłuższym stosowaniu. Jak zaczęłam dietę od nowa to dziś mały przespał w nocy spokojnie, dopiero nad ranem zaczął stękać:-)

esputicon kropla zawiera 20 mg dimetikonu
Bobolic 1 ml kropli zawiera 66,66 mg simetikonu. Substancja czynna: simetikon (dimetikon aktywowany dwutlenkiem krzemu)
espumisan1 ml emulsji (20 kropli) zawiera 40 mg simetikonu.
infacol 1 ml zawiesiny zawiera 40 mg simetikonu.
My stosujemy sab simplex i jest o niebo lepszy chociaż nie doskonały , ale czasem pomaga, oprócz tego jak nadchodzi godzina kolek daje mu czopki viburcoll!
Sab simplex w 1ml zawiera 69,19 simetikonu

Ostatnia edycja:
Właśnie wycałowałam mego słodziaka i odleciał:-) Pieszczoch widzę mały rośnie.

Niuta a ten viburcol to można tak brać, czy ci lekarz zalecił, bo to jakieś wyciszające, może w mocnych napadach kolek warto mieć?
Bo sab simplex też opiera się na simetikonie1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.+ coś jak bobotic.

ja też używam esputiconu, ale bez większych efektów, kupiłam też herbatkę ułatwiającą trawienie z hippa i to przynajmniej uspokaja ją na chwilę, bo zawiera glukozę a poza tym może sobie possać:-D, narazie najlepiej działa noszenie na rączkach.:-)

dzięki Gustliczek, ale ja juz po obiadku - rosól na udku i udko z ziemniaczkami. pychota. polecam. nie zapraszam, bo już zjadłam. :-D a dzidzię też mi się udało ugłaskać i na razie śpi. musiałam długo go nosić na rękach zanim odlecial, a waży trochę, więc kręgosłup mnie na....:szok:

makro10 - rzeczywiście, składnik ten sam, ale różnice w ilości, dlatego może skuteczniejsze są większe porcje. ja jakoś boję się podawać więcej... spróbuję jeszcze z herbką koperkową hippa. do tej pory sama popijałam, ale chyba już można podać dzieciaczkowi????

reklama
Witam wszystkie lipcóweczki i dziciaczki :)
Po pierwsze chciałam wszystkim mamom, które borykają się z kolkami swoich dzieci powiedzieć jak bardzo współczuje Wam i maluszkom.
Moje dzieci na szczęście nic takiego nie miały i jak do tej pory nie mają... dla mnie już dziwną sprawą jest uczulenie na mleko u Adasia, reakcja na dosłownie odrobinę kapustki do schabowego też była dla mnie szokująca:szok:. Ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami. Przy Tomku mogłam jeść wszystko i na nic nie reagował, brzuszek, skórka i kupka idealna... ale już widzę, że każde dziecko jest inne... :tak:

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu Adasia i bilansie 2-latka.
Czytając wypowiedzi niektórych mam zaczęłam się zastanawiać jak szczepić małego... no i w końcu zaszczepiłam 6w1 - tak jak starszego. U niego nie było żadnych objawów po jej podaniu (nie miał temperatury, nie był bardziej marudny). Adasiek po równo 7 tygodniach waży 5150g (od najniższej wagi przybrał już 1850g - karmiony wyłącznie moimmi skromnymi piersiami - przed ciążą małe A :rofl2:).
Tomcio za to wyszedł wzrostem i wagą na 25 centylu więc olbrzymem nie jest... za to wierszykami sypie z rękawa ;)

A i jeszcze jedno...chciałam podziękować którejś z lipcowych mam za linka do leżaczka FischerPrice (tego do 18kg za niecale 200zł)... Wczoraj Adasiek dostał "awansem" na chrzciny od mamy chrzestnej i bardzo mu się podoba... leży w nim z szereko otwrtymi oczami i zerka to na wiszące zabawki to na latającego w koło brata. Oczywiście Tomkowi najbardziej podobają się wibracje, które non stop włancza młodemu :cool2:

No to się rozpisałam :rolleyes:
Pozdrawiam gorąco i życze spokojnej nocki :-)

Do góry