kociata
Mamy lipcowe'08
Hej, my juz lepiej, ale katary nam dokuczaja ciagle. Ja juz drugi tydzien "mowie przez nos". Kiedyz to sie skonczy. Ale mam tez lepsza wiadomosc! U nas w Calgary dzisiaj juz cieplej, bo - 23*C Hurrra!!!! Ostatnie dwa dni termometr pokazywal -30*C w dzien, a w nocy nic nie pokazywal, bo zakres sie skonczyl. Ponoc bylo -34*C a odczuwa sie to na skorze jak -42*C. No i ostrzegaja, ze skora zamarza w 5 min. Wiec Hubert tylko przed dom wyskoczyl caly opatulony jak niedzwiedz, zeby odgarnac snieg z chodnika :-). W nocy 27.01 byla wichura i z -8 zeszlo na ponizej -30*C. A wiec haicujemy ile sie da zeby nie zamarznac. Taka tempke przezylam pierwszy raz w zyciu. Fakt, tylko reke wystawilam za okno, zeby sprawdzic jak to sie czuje, ale wlasciwie jedyne co zaobserwowalam, to to, ze powietrze jest zimne i suche jak wior, kazda drobinka wody w eterze zamarza i tylko widac takie spadajace kysztalki lodu . Rok temu az tak zimno tu nie bylo, tylko marne -28*C w nocy ;-) hihi. Ale slonko dzielnie nam swieci, a wokol niego pokazala sie tecza. Okragla. Superowe zjawisko!
Co do plci, to chcemy tez wiedziec. Moi rodzice dowiedzieli sie o tym, ze jestem w ciazy przed swietami, a Huberta rodzicom powiedzielismy w swieta. To byl 11 tydz. Moje nastepne usg bedzie miedzy 18 a 20 tyg. (czyli za 2-4 tyg. musze zrobic) a wizyte u ginki mam 12.02. wtedy da mi skierowanie. Zycze wam dziewczynki, zebyscie mogly sie dowiedziec, kogo nosicie pod sercem. Ja pewnie tez sie wszystkim wygadam, jak tylko bede wiedziec. :-)
Ewa a jak u Ciebie? Jestes juz po wizycie z wynikami usg genetycznego? Pewnie wszystko sie potwierdzilo :-) Dostalam dzis maila do oddania glosu na zniesienie wiz turystycznych dla Polakow w Kanadzie. Czy moge Ci go przeslac?
Co do plci, to chcemy tez wiedziec. Moi rodzice dowiedzieli sie o tym, ze jestem w ciazy przed swietami, a Huberta rodzicom powiedzielismy w swieta. To byl 11 tydz. Moje nastepne usg bedzie miedzy 18 a 20 tyg. (czyli za 2-4 tyg. musze zrobic) a wizyte u ginki mam 12.02. wtedy da mi skierowanie. Zycze wam dziewczynki, zebyscie mogly sie dowiedziec, kogo nosicie pod sercem. Ja pewnie tez sie wszystkim wygadam, jak tylko bede wiedziec. :-)
Ewa a jak u Ciebie? Jestes juz po wizycie z wynikami usg genetycznego? Pewnie wszystko sie potwierdzilo :-) Dostalam dzis maila do oddania glosu na zniesienie wiz turystycznych dla Polakow w Kanadzie. Czy moge Ci go przeslac?