Hejka, mroz juz zelzal, dzisiaj -18*C, wreszcie mozemy pojechac na zakupy!
Madzia, dzieki juz nam lepiej, ale jeszcze te noski zakatarzone. Dwa tyg. nie bylam z malym na dworze.
Ewa, z ta pogoda to tu u nas rzeczywiscie trudno przewidziec, jak w gorach. Zreszta miasto lezy 1,048 m n.p.m. a dla porownania Zakopane na 838 m n.p.m. z jednej strony widac Gory Skaliste a z drugiej prerie. Po kierunku wiatru mozna sie domyslec, czy bedzie cieplej, czy zimniej. Wieje tu halny, ktory sie zwie chinook (to chyba indianska nazwa). Jak jest chinook to jest pare dni cieplych, slonce grzeje a kanadyjczycy - pewnie Joe tez by tak zrobil - wychodza w klapkach i krotkich spodenkach zgarniac snieg sprzed domu
. Taaa, wiele rzeczy nas tu szokuje :-) . A w tych zmiennych temp. jedno jest najpiekniejsze: slonce - wieksza czesc roku mamy sloneczna.
Ewa, myslalam, ze moze juz po tej drugiej krwi jestes. Pamietalam z twoich poprzednich postow, ze po tej krwi bedziesz miala wizyte. Wspolczuje Ci, rzeczywiscie jakos niesympatycznie was potraktowali. Huberta z Maxem jak dotad zawsze wolali po dokonaniu pomiarow itd. zeby tez zobaczyli dzidziusia. Ja chyba tez bede miala ostatnie usg w 18-20 tyg. ale kolezanka mi powiedziala, ze ta ginka do ktorej zaczne chodzic na moja prosbe moze wydac skierowanie na usg. I jesli nie uda sie nam okreslic plci, to w razie czego chyba jeszcze raz pozniej sprobujemy. Ostatecznie prywatne usg na okreslenie plci mozna zrobic, ale koszt to 120-130 CAD.
ewan, dzieki za ofiarowana pomoc z glosowaniem, ale kurrrtyna, tylko polonia w kanadzie moze glosowac, bo tam trzeba podac miasto i prowincje w jakiej sie mieszka...
, szkoda, bo jakby wszystkie ciocie z forum zaglosowaly, to sprawa juz bylaby wygrana!
Do Ewy zaraz mailik poleci.
survivor super wiesci!
kamu, czekamy!