reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki w kuchni

reklama
DSC00146.jpgDSC00145.jpg

Przekładaniec miodowy

Ciasto:
60 dag mąki (ok 2/3 kg)
1 szkl cukru pudru
10 dag miodu (6 łyżek )
1 cukier waniliowy
5 łyżek gęstej śmietany
10 dag margaryny
1 jajko
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Zagnieść ciasto, podzielić na 4 równe części, i upiec na złoty kolor

Nadzienie:
2 galaretki wiśniowe
1/2 l mleka
3 łyżki kaszy manny
2 cukry waniliowe
1 kostka masła roślinnego ( w kubeczku)
1 szkl cukru pudru

Wykonanie:

Galaretki - wg przepisu na opakowaniu

- ugotować mannę na mleku, wystudzić, , zmiksować z cukrami i masłem do iałości


Polewa:

5 dag margaryny
1 łyżka kakao
5 łyżek wody
0,5 szkl cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przełożyć ciasto kremem, środek to galaretka ( wlewamy jak już się zetnie !!!) na wierzch polewa!

Ciasto pyyycha! oczywiście na drugi dzień jemy:tak::-)
 

Załączniki

  • DSC00146.jpg
    DSC00146.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 73
  • DSC00145.jpg
    DSC00145.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 68
to ciacho musi być obłędne, na pewno zrobię je ale jak urodzę, bo teraz to mega dużo węgli w nim i nie będę ryzykować.....a miód, który uwielbiam to trucizna dla cukrzyków.....
 
Angie o jaki mam jęzor :-p:-p:-p:-p :-) a mi nie wolno ;( i w ogóle to kto to widział, czekać do następnego dnia, żeby taką pyszność zjeść? :szok:
 
reklama
Angie o jaki mam jęzor :-p:-p:-p:-p :-) a mi nie wolno ;( i w ogóle to kto to widział, czekać do następnego dnia, żeby taką pyszność zjeść? :szok:

Pysiunia
no trzeba czekać bo placki są twarde że zęby idzie połamać :-D No ale ze mnie też łasuch i czekać nie lubię dlatego wczoraj ok 22 :00 poskładałam je do kupy i od razu do wyrka, co by szybciej czas zleciał:-D:-D:tak:
 
Do góry