reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czarna krew menstruacyjna

DropKick

Fanka BB :)
Hej.
Dostalam okres, ktory wygląda inaczej niz zawsze - rozpoczal sie czarną krwią, i jest skąpy, wręcz "suchy". Na początku myślę ok, stara krew, zaraz się rozkręci. Ale przestałam krwawić. Co to moze oznaczać?
Dodam, że Mam bardzo nieregularne cykle, w sierpniu 2021r. Urodziłam dziecko, zaczęłam miesiączkować jakos pół roku po porodzie. Miesiączki wtedy byly baaardzo obfite i pełne wielkich, grubych skrzepów. To byl tydzień ostrego krwawienia żywą czerwienią. Za to nie odczuwalam az tak bólu brzucha. Przed ciążą okres byl bardziej skąpy i "spokojny", za to bol podbrzusza nie do zniesienia. Bol pleców, miednicy, rwanie w nogach. Dodatkowo wymioty i biegunki. Te wszystkie objawy towarzyszyly mi już tydzien przed. W tamtym czasie mialam 2 dni regularnego krwawienia, 3 spokojne, i czasem 1 jakies resztki brązowe. Tym razem 2 dni przed czulam ze "cos" sie zbliża, jednak w dzien dostania okresu nie czulam zadnych objawow.
Wiem, ze najlepiej iść do lekarza, jednak teraz jest czas urlopow. Myślicie ze to cos niepokojącego? Jesli tak, bede szukać lekarza w innym mieście.

reklama
Czasami tak bywa, że się pojawia czarna krew i nie musi być to powód do niepokoju. Czasami też nasza menstruacja nagle się zmienia - mają na to wpływ różne czynniki. Warto się pokazać lekarzowi, żeby mieć pewność, że wszystko w porządku, bo to ważne - zwłaszcza dla naszego spokoju psychicznego

Hej.
Dostalam okres, ktory wygląda inaczej niz zawsze - rozpoczal sie czarną krwią, i jest skąpy, wręcz "suchy". Na początku myślę ok, stara krew, zaraz się rozkręci. Ale przestałam krwawić. Co to moze oznaczać?
Dodam, że Mam bardzo nieregularne cykle, w sierpniu 2021r. Urodziłam dziecko, zaczęłam miesiączkować jakos pół roku po porodzie. Miesiączki wtedy byly baaardzo obfite i pełne wielkich, grubych skrzepów. To byl tydzień ostrego krwawienia żywą czerwienią. Za to nie odczuwalam az tak bólu brzucha. Przed ciążą okres byl bardziej skąpy i "spokojny", za to bol podbrzusza nie do zniesienia. Bol pleców, miednicy, rwanie w nogach. Dodatkowo wymioty i biegunki. Te wszystkie objawy towarzyszyly mi już tydzien przed. W tamtym czasie mialam 2 dni regularnego krwawienia, 3 spokojne, i czasem 1 jakies resztki brązowe. Tym razem 2 dni przed czulam ze "cos" sie zbliża, jednak w dzien dostania okresu nie czulam zadnych objawow.
Wiem, ze najlepiej iść do lekarza, jednak teraz jest czas urlopow. Myślicie ze to cos niepokojącego? Jesli tak, bede szukać lekarza w innym mieście.
To ja też mam dziwny okres bo 1dzien było tego dużo w 2,3,4,5dzien nic czysto ostatnio mam takie miesiączki skąpe że w 1dzien się coś pojawi albo na koniec też taka czarna krew resztki takie a mam bardzo regularne miesiączki zazwyczaj 😔

Nie będę powielać wątku. Nie wiem, czy panikować, czy iść do ginekologa. Wczoraj dostałam "okres". Jest go naprawdę niewiele. Na pewno nie przypomina zwykłej @. Jest prawie czarny. Trochę poszaleliśmy w tym miesiącu. Test zrobiony 5 dni temu był negatywny. W sumie nie wiem po co go zrobiłam. Mam guza na jajniku. Nie miałam jeszcze takich przygód. Wiele razy panikowalam, ale nie miałam jeszcze tak skąpej @. PMSu też nie było :(

Do góry