reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Cos spac nie mogę dziewczyny, okazało się dziś że jednak mam cukrzyce. Teraz mi przesuną cesakre i mały w czerwcu się urodzi, chyba za 2 tyg skończę już pracę bo nic nie mam ogarnięte.
Maz się pyta czy chociaż torbę do szpitala mogę spakować w razie co 🤣 a ja się pytam co mam tam włożyć jak wszystko jeszcze do kupienia dla malego 😜
Do tego obiecałam szwagierce ze dam jej rzeczy po mojej pierwszej córce bo też urodziła się malutka 2.3kg miala i za nic w świecie nie mogę tych rzeczy znaleźć. Nie wydawało mi się że mam aż taki bałagan w ciuchach dziewczyn a tu proszę, na poddaszu pełno worków z odzierza a tych rzeczy jak nie ma tak nie ma.
Na rano ide do szpitala spotkać się z położną od cukrzycy to się dowiem czy będę miala insulinę czy tylko dietę. Nie takiej koncowki ciazy chcialam ale co zrobic.
O kurczę, to faktycznie musicie przyspieszyć przygotowania, ale na pewno dacie radę. To się wydaje, że jest tego bardzo duzo jak jest duzo czasu, a jak trzeba sie sprężyć to raz dwa 😃Podziwiam i zazdroszczę, że jeszcze pracujesz. Ja bardzo chciałam, ale niestety nie bylo mi dane. A dlaczego tak późno robiłaś test obciążenia glukozą? Ja robiłam go jakoś w 26tc.
Jeżeli chodzi o monitor oddechu to myślałam ale lekarz pediatra który mnie dlugo zna powiedział że lepiej nie jak nie ma wskazań bo ja jestem sraczka przezywaczka jeżeli chodzi o dzieci i tylko bym czekała na to że zadźwięczy i to już byłby koniec mojego spokojnego spania
Ja też się zastanawiam czy za bardzo bym nie panikowała... z detektorem tętna dałam sobie spokój, bo wiedziałam, że to by mnie tylko stresowało.

O kurczę, to faktycznie musicie przyspieszyć przygotowania, ale na pewno dacie radę. To się wydaje, że jest tego bardzo duzo jak jest duzo czasu, a jak trzeba sie sprężyć to raz dwa 😃Podziwiam i zazdroszczę, że jeszcze pracujesz. Ja bardzo chciałam, ale niestety nie bylo mi dane. A dlaczego tak późno robiłaś test obciążenia glukozą? Ja robiłam go jakoś w 26tc.

Ja też się zastanawiam czy za bardzo bym nie panikowała... z detektorem tętna dałam sobie spokój, bo wiedziałam, że to by mnie tylko stresowało.
To byl moj trzeci test, mialam cukrzyce w poprzednich ciazach wiec testowali mnie w 12 tyg, 24 no I teraz.

Dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy 😍♥️♥️🥳
To mój pierwszy dzień mamy 🥹
To byl moj trzeci test, mialam cukrzyce w poprzednich ciazach wiec testowali mnie w 12 tyg, 24 no I teraz.
Aaaa... coraz więcej się dowiaduję o ciąży 😃 Mam nadzieję, że uda się ustabilizować cukier za pomocą diety. Współczuję tego, że na końcówce musisz się jeszcze tym przejmować co i ile jeść, mierzyć cukier itd. Ja całą ciążę muszę brać jakieś tabletki... najpierw końskie dawki progesteronu, a później acard, ale i tak dziękuję Bogu, że nie muszę brać zastrzyków z heparyny.

To mój pierwszy dzień mamy 🥹

Aaaa... coraz więcej się dowiaduję o ciąży 😃 Mam nadzieję, że uda się ustabilizować cukier za pomocą diety. Współczuję tego, że na końcówce musisz się jeszcze tym przejmować co i ile jeść, mierzyć cukier itd. Ja całą ciążę muszę brać jakieś tabletki... najpierw końskie dawki progesteronu, a później acard, ale i tak dziękuję Bogu, że nie muszę brać zastrzyków z heparyny.
Ja mam zastrzyki I accord, 3 ciaze jade na zastrzykach, moj brzuch wyglada jak worek treningowy tyle siniakow 🤣

reklama
Hej dziewczyny ja dzisiaj z mężem pojechałam po wózek i kupiłam ale inny.🙊Moj wybór padł na Silver cross surf 3 2 w 1 z torbą ,folia i wkładka bambusowa akurat były targi u mnie w hurtowni.☺️

Załączniki

• Screenshot_2023-05-27-15-03-09-163_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-27-15-03-09-163_com.android.chrome.jpg
    131,9 KB · Wyświetleń: 73
Do góry