reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Tak to prawda mamy dużo czasu. Ja też zaczęłam dodawać do koszyka na Gemini i na smyku. Nie wiem za bardzo jak to wszystko ogarnąć... pytanie do mam które mają sypialnie na piętrze kupujecie dwa łóżeczka na dół i na górę?
Tak my mamy dwa łóżeczka 1. W kuchni 2. W sypialni
Duże ułatwienie.. zawsze można kupić używane :-) oba mamy drewniane.
Myślałam u jakieś kołysce na dół czy coś ale to znów na chwile.
Cześć dziewczyny.Pytanie do mam które mają za sobą cesarskie ciecie.Czy też jak się nachodzicie w ciągu dnia bardziej ciągnie Was stara blizna?Czy macie takie uczucie słabych mięśni i klocie w okolicy jajnika /blizny?Wczoraj biegałam po sklepach i w pewnym momencie czułam jak już mi słabo się robi i brzuch się stawia w pewnym momencie to już do kasy szlam zgięta w pół oparta o wózek sklepowy a w domu całą noc do dziś czuje jak by ciągnie blizna w okolicach lewego jajnika ani nogą ruszyć nic.Nie wiem czy nadwyrezulam fiksuje już aby nic mi się tam nie rozeszło. Dodam tylko ze to juz 22tydzien i jestem po dwóch cesarkach młoda jakoś też nie jestem bo mam 35 lat ostatnia cesarka odbyła się 13 lat temu więc zrosty też są stare.
U mnie kompletnie nic nie czuć.. cesarka była 7 lat temu. Tylko ze mi od początku nic nie było.. zmiana pogody czy coś nic. A koleżanki narzekają do dziś ze coś tam czuja.

Hej ja już po wizycie wszystko ok mała waży 600 g 🙂.
Super😊😊😊 Który to tydzień u Ciebie?
Ja nie wiem jak u siebie liczyć, bo np na polowkowym tydzien temu wg OM był 19tc+3 a wg pomiarów USG 20tc+2. W przyszłym tygodniu mam wizytę u okulisty. Zobaczymy czy w moim przypadku będzie rekomendacja do cesarki - mam niedowidzenie na jednym oku od dziecka. Później w wielkim tygodniu mam krzywą cukrową 🤢
Poza tym moja Mała codziennie szaleje w brzuchu, jakby sobie urządzała treningi, na razie jest fajnie, bo tydzień temu ważyła dopiero 370g😅 Teraz pewnie zaczęła szybko przybierać na wadze, prawda? Zaczęliśmy chodzić codziennie na takie dłuższe godzinne spacery, wracam z nich taka zmęczona 😅

Ja nie wiem jak u siebie liczyć, bo np na polowkowym tydzien temu wg OM był 19tc+3 a wg pomiarów USG 20tc+2. W przyszłym tygodniu mam wizytę u okulisty. Zobaczymy czy w moim przypadku będzie rekomendacja do cesarki - mam niedowidzenie na jednym oku od dziecka. Później w wielkim tygodniu mam krzywą cukrową 🤢
Poza tym moja Mała codziennie szaleje w brzuchu, jakby sobie urządzała treningi, na razie jest fajnie, bo tydzień temu ważyła dopiero 370g😅 Teraz pewnie zaczęła szybko przybierać na wadze, prawda? Zaczęliśmy chodzić codziennie na takie dłuższe godzinne spacery, wracam z nich taka zmęczona 😅
Jaką masz wadę?

Na jednym oku -2.0 a drugie jest +0.5, ale ma to niedowidzenie, więc i tak jakby patrzy tylko jedno oko, bo drugie jest słabe.
Rozumiem, ja mam -6 i -11 i to drugie praktycznie nie pracuje. Ale rodziłam naturalnie. Mam wrażenie, że wzrok po ciąży się poprawił, w drugiej ciąży znów się pogorszył ale nie znacznie. Mam nadzieję że będę mogła rodzic sn

reklama
Hej u mnie 22 tc+5 tak teraz szybko dziecko nabiera .U mnie już widać kilka osób się spytało czy jestem w ciąży 🙈choć tydzień temu nic nie było widać .W sumie od początku 4 kg.przytyłam .1 kg od ostatniej wizyty oby tak dalej😄

Do góry