reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Super że wszystko dobrze z serduszkiem. Ja też bym zrobiła echo dla swojego spokoju
Lekarz prowadzący też nam tak zalecił, dla spokoju i pewności, ale termin wizyty mamy dopiero za miesiąc... Mimo, że prywatnie to nie ma szans na wcześniejszy termin.

Dziś nie śpię od 5 rano.... teraz chętnie bym zasnęłam, ale Mała skacze jak szalona :)

reklama
Lekarz prowadzący też nam tak zalecił, dla spokoju i pewności, ale termin wizyty mamy dopiero za miesiąc... Mimo, że prywatnie to nie ma szans na wcześniejszy termin.

Dziś nie śpię od 5 rano.... teraz chętnie bym zasnęłam, ale Mała skacze jak szalona :)
Ja ostatnio nie mogę spać budzę się w nocy i wstaje na siku i podjadam🙂
A ile przytyłtscie od początku bo ja 3 kg narazie aż nie mogę w to uwieży. Pierwsze cztery ciążę 25 kg😄🙊.Ostatnia 10 kg

Ja ostatnio nie mogę spać budzę się w nocy i wstaje na siku i podjadam🙂
A ile przytyłtscie od początku bo ja 3 kg narazie aż nie mogę w to uwieży. Pierwsze cztery ciążę 25 kg😄🙊.Ostatnia 10 kg
To ja nie podjadam po nocach, ale przytyłam ok 6kg. Z tym, że miałam niewielką nadwagę jeszcze przed ciążą i raczej muszę się pilnować:)

Ja mam dzisiaj wizytę to pewnie się dowiem jak z tą moją wagą jak na razie do 19 tygodnia miałam niecały kilogram na plusie i pewnie teraz z kilo dojdzie 😄 paracetamol i apap jest bezpieczny może to bardziej by Ci pomogło. Noce faktycznie ciężkie... macie jakieś rogale albo poduszki do spania? Myślałam o takim ciekawe jak by się sprawdziła i czy lepiej by się spało 😉

Ja mam narazie 3 kg na plus ale ostatnio znowu zaczęły mi smakować słodycze a to są jednak puste kalorie i zobaczymy co to będzie.

Muszę sobie wieczorem to na spokojnie pooglądać🙂 ja juz po wizycie wszystko ok, ciśnienie dobre, a z tym różnie bywało waga 2 i pół kilo do przodu czyli też ok. Na następną wizytę mam zrobić podstawowe plus toksoplazmoza. Czeka mnie też krzywa cukrowa na samą myśl o piciu glukozy robi mi się słabo🥴

reklama
Ja mam narazie 3 kg na plus ale ostatnio znowu zaczęły mi smakować słodycze a to są jednak puste kalorie i zobaczymy co to będzie.
U mnie też wróciła ochotę na słodycze, chociaż i tak jest dużo mniejszą niż przed ciążą😄 jem coś słodkiego do kawki albo piję koktajle owocowe na kefirze :). Podobno w ciąży z dziewczynką powinno się mieć ochotę na słodkie a ja wieczorami marzę o burgerze albo pierogach z mięsem 😂 na szczęście nie spełniam tych swoich zachcianek 😄
Muszę sobie wieczorem to na spokojnie pooglądać🙂 ja juz po wizycie wszystko ok, ciśnienie dobre, a z tym różnie bywało waga 2 i pół kilo do przodu czyli też ok. Na następną wizytę mam zrobić podstawowe plus toksoplazmoza. Czeka mnie też krzywa cukrowa na samą myśl o piciu glukozy robi mi się słabo🥴
U mnie też na następną wizytę morfologia, mocz, toksoplazmoza, cytomegalia i krzywa ciążowa... tą krzywą będę robić w wielki piatek, dzień przed urodzinami 😆 boję się, żeby nie zwymiotować...

Do góry