reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Hej to super że fajnie spedziliście czas❤️
Ja jestem już prawie miesiąc 24 H z dziećmi sama nie ukrywam jestem zmęczona bo wszystko na mojej głowie. Czekam z utęsknieniem na meża jeszcze tylko kilka dni😄

reklama
Hej to super że fajnie spedziliście czas❤️
Ja jestem już prawie miesiąc 24 H z dziećmi sama nie ukrywam jestem zmęczona bo wszystko na mojej głowie. Czekam z utęsknieniem na meża jeszcze tylko kilka dni😄
Oj Kochana jak nic należy Ci się reset bo to bardzo długi czas i wszystko na Twojej głowie. Może pomysł jak mąż wróci o wypadzie chociaż takim jedenodniiwym typu masaż jakieś babskie spotkanie coś co pozwoli Ci po prostu być anie myśleć o wszystkim

Oj Kochana jak nic należy Ci się reset bo to bardzo długi czas i wszystko na Twojej głowie. Może pomysł jak mąż wróci o wypadzie chociaż takim jedenodniiwym typu masaż jakieś babskie spotkanie coś co pozwoli Ci po prostu być anie myśleć o wszystkim
Tak kochana ,mam zamiar iść do fryzjera zmienić fryzurę.Mój mąz jak wraca to wszystko robi i dziećmi się zajmuje ja tylko obiad robię a tak to odpoczywam .24 kwietnia lecimy na 11 dni wszyscy do Turcjii na wcześniejsze wakacje to wtedy naprawdę wypoczne.🙂

Jak tam dziewczyny samopoczucie? Ja miałam super weekend z synem, bo mąż wyjechał,dziś wraca wieczorem. Powiem Wam, że dawno nie byliśmy sami we dwójkę i to był naprawdę fajny czas. Ale oczywiście moje dziecko już się taty doczekać nie może ;)
U mnie też był super weekend, czuję się całkiem nieźle, wczoraj wiosenne porządki, dzis miał być odpoczynek i po obiedzie złapał mnie taki bol brzucha... jadłam surówkę z kapusty pekińskiej i mam takie skurcze jelit, że wow. Myślałam, że już trochę przeszło, wyszliśmy na spacer i po 300m wracałam do domu... :( mało zjadłam tego obiadu, jestem juz głodna ale boję się cokolwiek ruszyć, żeby znowu mnie nie złapało....

U mnie też był super weekend, czuję się całkiem nieźle, wczoraj wiosenne porządki, dzis miał być odpoczynek i po obiedzie złapał mnie taki bol brzucha... jadłam surówkę z kapusty pekińskiej i mam takie skurcze jelit, że wow. Myślałam, że już trochę przeszło, wyszliśmy na spacer i po 300m wracałam do domu... :( mało zjadłam tego obiadu, jestem juz głodna ale boję się cokolwiek ruszyć, żeby znowu mnie nie złapało....
Oj to rzeczywiście niefajnie z tym brzuchem widocznie coś Ci musiało zaszkodzić. Mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy

Dziewczyny czy gin przepisuje tabletki na nadciśnienie?Ktoś bierze?Ja dzisiaj miałam 146/96.U gina też mam wysokie nawet 157/90myslalam że to efekt fartucha bo zawsze tak miałam ale kupiłam cisniomierz i niestety mam nadciśnienie.Ciekawe czy jak zadzwonię do gabinetu to mi przepisze przez telefon?

Dziewczyny czy gin przepisuje tabletki na nadciśnienie?Ktoś bierze?Ja dzisiaj miałam 146/96.U gina też mam wysokie nawet 157/90myslalam że to efekt fartucha bo zawsze tak miałam ale kupiłam cisniomierz i niestety mam nadciśnienie.Ciekawe czy jak zadzwonię do gabinetu to mi przepisze przez telefon?
Ja biorę acard, ale to w związku z wysokim ryzykiem preeklampsji przed 37tc. Na 1 badaniu prenatalnym miałam podwyzszone ciśnienie coś ok 140/90, do tego niskie pappa. Teraz mierze w domu i dziś miałam 95/55..
Myślę, że lekarz bez wizyty niczego Ci nie przepisze... ale to moja pierwsza ciąża, więc doświadczeń nie mam zbyt wiele

Ostatnia edycja:
Oj to rzeczywiście niefajnie z tym brzuchem widocznie coś Ci musiało zaszkodzić. Mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy
No już powoli wraca do normy, najgorsze, że mało dzis zjadłam i tak mi burczy w brzuchu od 17..... nie chciałam jeść, żeby nie podrażnić jelit jeszcze bardziej, ale za chwilę wjeżdża herbata i najzwyklejsze kanapki, bo czuję się jakbym nie jadła tydzień 😅 na szczęście waga stanęła w miejscu i już tak drastycznie nie rośnie, a ostatnie dwa dni były rozpustne, bo i ciastko wjechało u szwagierki i chipsy do meczu. Z tych czipsów nie jestem dumna, ale taką miałam ochotę od miesiąca 😱 A jak Mała podskakiwała po zjedzeniu ich 😅 w ogóle dziś tak mi coś wypięła że na brzuchu odstawała mi kulka, jakby nóżka albo rączka 🥰

reklama
Do góry