reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Wczoraj miałam chęć na makrele wędzona i dzisiaj jak wracałam z laboratorium wstąpiłam po rybkę , jak Ona smakowała !!
Nigdy w życiu jeszcze nie kupiłam sobie sama ryby, bo ogólnie to bleee🤢
Nawet mój się śmiał że ile lat mnie zna to jeszcze mnie z makrela nie widział 🤣🤣

Jak ciąża potrafi nas zmienić 😄

reklama
Ja codziennie rano szykuje lunch dla siebie i męża. Dzisiaj po otworzeniu lodówki zapach czegoś tak mnie podrażnił ze miałam odruchy wymiotne przez 5 minut. Znalazłam w torebce maskę która w szpitalu na usg miałam i skoczyłam lunche z maska na twarzy hahaha
Teraz muszę po powrocie do domu umyć lodówkę i wyrzucić cokolwiek mi śmierdzi 😂

Ja pozwolę sobie wtrącić, ze kiedyś miałam pralkosuszarkę i byłam zadowolona z funkcji prania i suszenia, ale ubrania miały charakterystyczny zapach, nie smród ale taki specyficzny zapach, nie było czuć płynu do płukania tak bardzo. Ja lubię jak ciuchy pachną 😍 dodam, ze była z dobrej firmy. A później jak używałam oddzielnie suszarki jakiś czas to ubrania pachniały płynem i tego zapachu jak w tamtej 2w1 nie było czuć w ogóle
Ja mam pralkę i suszarkę oddzielnie. Wszyscy mi odradzali kupowanie 2 w 1, no chyba że już naprawdę nie ma gdzie tego postawić.
U mnie wersja z pompą ciepła.

Wczoraj miałam chęć na makrele wędzona i dzisiaj jak wracałam z laboratorium wstąpiłam po rybkę , jak Ona smakowała !!
Nawet mój się śmiał że ile lat mnie zna to jeszcze mnie z makrela nie widział 🤣🤣
O Jesuu, ja uwielbiam makrele wędzoną 🤤🤣

Ja rowniez jestem lipcowa mama dopiero do Was dolaczylam natomiast wczoraj mialam usg 11-14 (wg miesiaczki 12+2 wg usg 12+6) i wyszlo wszystko ok oprocz asymetrii splotow naczyniowkowych. Czy ktoras mama sie z tym spotkala? Na necie prawie nic nie ma, przynajmniej nic konkretnego. Kontrola za 3.5 tyg ale… ten czas mnie wykonczy

Ja pozwolę sobie wtrącić, ze kiedyś miałam pralkosuszarkę i byłam zadowolona z funkcji prania i suszenia, ale ubrania miały charakterystyczny zapach, nie smród ale taki specyficzny zapach, nie było czuć płynu do płukania tak bardzo. Ja lubię jak ciuchy pachną 😍 dodam, ze była z dobrej firmy. A później jak używałam oddzielnie suszarki jakiś czas to ubrania pachniały płynem i tego zapachu jak w tamtej 2w1 nie było czuć w ogóle
Ja przed zakupem dostałam kilka opinii odradzających pralko suszarkę że ani pierze ani suszy więc poszłam w 2 sprzęty i u mnie się to sprawdza ale szwagierka ma.pralko suszarkę i jakiś czas temu była zadowolona 🙂

Tutaj mówią żeby makrele, łososia czy śledzi (tłustych ryb) nie jeść więcej niż 2 razy w tygodniu ponieważ kumulują więcej substancji toksycznych niż chude ryby. Tuńczyka max 4 puszki w tygodniu bo ma w sobie dużo rtęci.

Ja przed zakupem dostałam kilka opinii odradzających pralko suszarkę że ani pierze ani suszy więc poszłam w 2 sprzęty i u mnie się to sprawdza ale szwagierka ma.pralko suszarkę i jakiś czas temu była zadowolona 🙂
Moja przyjaciółka ma pralko suszarkę i zadowolona była przez pierwsze pół roku. Później normalnie musiała pranie rozwieszać gdyż nie suszy do końca ... Natomiast siostra ma.dwa osobne sprzęty i jest mega zadowolona. Ja czekam na remont łazienki i też kupuje ... Ale dwa osobne sprzęty ... Jeden będzie stał na drugim 😍😍

Dzień dobry :) Miałam dziwną noc, chyba dlatego, że położyłam się dość wcześnie jak na mnie - o 22, dwa razy budziłam się na siku, a potem to już tylko wyczekiwałam momentu aż mężowi zadzwoni budzik o 6.15, bo już nie mogłam wyleżeć 😅 Szczególnie, że źle mi się spało ogólnie,pilnuje bardziej leżenia na lewym boku, ale znowu po długim leżeniu jak się przebudzilam, to czuję taki tępy ból w okolicach pleców i żeber po lewej stronie, więc obracam się na prawy, to po dłuższym czasie też źle, bo budzi mnie takie rwanie w okolicy prawego pośladka i wzdłuż nogi 😬 Nie wiem czy ten ból po lewej stronie jest związany z tym że jelita już mam pewnie lekko ściśnięte przez macicę czy co 🤔 Też macie tak czasami?
Ja z kolei jak śpię na prawym (moim ulubionym zresztą) to ciężej mi się oddycha, nie wiem, jakby był jakiś ucisk, przełożę się na lewy i jest ok

reklama
Dzień dobry dziewczyny 🤗 ale kusicie tymi suszarkami,szkoda tylko ,że mieszkanie mam takie malutkie.
Czy któraś z Was zmieniała może lekarza prowadzącego i wie jak to wygląda ? Trzeba zabrać swoją dokumentację czy poradnie przesyłają do siebie ? O ile jak chodziłam prywatnie kiedyś to za każdym razem lekarz dawał opis wizyty dla mnie tak tu wychodzę tylko z jednym zdjęciem.

Do góry