Mnie również czasami zaboli, czasami i bez zmiany pozycji pobolewa. Mówiłam o tym mojej lekarce i nic nie odpowiedziala, ani nie powiedziala ze to cos zlego.. Tylko ze jakby mocniej bolalo, to mam brać nospe.. Czyli chyba to normalne, ze czasami boli. A my niestety panikujemyDziewczyny, to znowu ja ale mam jakąś schize dzisiaj… czy Was tez boli w okolicy macicy przy zmianie pozycji Np z boku na bok? Dodatkowo od paru minut co jakiś czas czuje taki skurcz dosłownie na ułamek sekundy w macicy. Poza tym nic się nie dzieje. Dodam, ze nie biorę żadnego magnezu itp. Panikuje czy to może się zdarzyc i to normalne ?
reklama
Gość Marta
Fanka BB :)
Dziewczyny ale parmezan mozna jesc, nawet jak są sery niepasteryzowane ale twarde to można o ile się nie mylęU mnie na wizycie już tylko podaje wagę, bez crl u mnie było 124 gramy ostatnio
Ja uwielbiam w ogóle dojrzewające szynki i kiełbasy i salami.... Sery niepasteryzowane holenderskie i szwajcarskie zresztą też....Więc teraz cierpię, ale czasem robię sobie zapieksy z ww. Składników i trochę mi lepiej ;-) pocieszę Cię bo ja kiedyś zjadłam pizze posypana parmezanem.... Było go tak dużo, że nie miałam jak go ściągnąć, więc kilka kawałków na pewno zjadłam
My mamy dom w budowie, mieszkamy w "prowizorce" już 2 lata. Wszystko robimy sami , bez ekip, powolutku. W dzień kiedy zobaczyliśmy dwie kreski, ruszyliśmy z kopyta. Ja w szoku po tym teście ciążowym sama w całej sypialni położyłam panele w jeden wieczor, a mąż zamykał w tym czasie sufity. Dalej walka trwa, mam nadzieję że do lipca z wszystkim zdążymy za kilka dni przenoszę się na jakiś czas do sypialni, z której sobie zrobię "kawalerkę" , bo na całym parterze będzie szpachlowanie, malowanie itp i dużo brudu
U mnie już chyba 5 dzień tej nieszczęsnej migreny, nie przestaje boleć nawet na minutę. Jutro zadzwonię do lekarza, żeby mnie gdzieś wcisnął, bo już nie wiem co robić. Martwię się bardzo zastanawiam się czy to ciaza tak działa czy euthyrox, który biorę od 6-7tygodnia
U mnie już chyba 5 dzień tej nieszczęsnej migreny, nie przestaje boleć nawet na minutę. Jutro zadzwonię do lekarza, żeby mnie gdzieś wcisnął, bo już nie wiem co robić. Martwię się bardzo zastanawiam się czy to ciaza tak działa czy euthyrox, który biorę od 6-7tygodnia
Nawet nie strasz... JA jem takie sery na kilogramy. Nie pomyślałabym nawet, e takich to nie wolnoDziewczyny ale parmezan mozna jesc, nawet jak są sery niepasteryzowane ale twarde to można o ile się nie mylę
Morskawoda32
Podziwiam, my kupiliśmy dom do totalnego remontu w zeszłym roku i gdyby nie mój tata budowlaniec to chyba jeszcze byśmy się z remontem bawili. A i koszta pewnie byłyby ogromne.My mamy dom w budowie, mieszkamy w "prowizorce" już 2 lata. Wszystko robimy sami , bez ekip, powolutku. W dzień kiedy zobaczyliśmy dwie kreski, ruszyliśmy z kopyta. Ja w szoku po tym teście ciążowym sama w całej sypialni położyłam panele w jeden wieczor, a mąż zamykał w tym czasie sufity. Dalej walka trwa, mam nadzieję że do lipca z wszystkim zdążymy za kilka dni przenoszę się na jakiś czas do sypialni, z której sobie zrobię "kawalerkę" , bo na całym parterze będzie szpachlowanie, malowanie itp i dużo brudu
Karolina_st
Oj ile nadrabiania po weekendzie spróbuję tematy które zapamiętałam
Jedzenie - ja nie mam też szalonych zachcianek ale mam takie napady że muszę coś zjeść i nie uspokoję się póki tego nie zdobędę (ostatnio cola w puszce której normalnie nienawidze ). Też miałam "wpadkę" np zjadłam kawałek fety niepasteryzowane i panikowalam (ok 6-7 tygodnia). Teraz jem sery w sporej ilości ale z mleka pasteryzowanego. Jeśli chodzi o niepasteryzowane np.plesniowe jakieś to z tego co pamiętam to przetworzone np na pizzy mogą być?
Bóle - głowa mnie boli na zmianę pogody ostatnio a nigdy nie byłam meteopatką, jak się obracam z boku na bok szybko w nocy to też mnie czasami taki jakby skurcz albo mocny ucisk z boku brzucha chwyta - masakra.
Pokoj dziecięcy - w tej ciąży mam duży komfort bo od 2-3 lat mamy już wszystko w domu wykończone. W ciąży z synem budowaliśmy dom (wprowadzaliśmy się w 8 miesiacu) i wtedy mocno się bawiłam w projektowanie pokoju dziecięcego. Mamy jeden pokój dodatkowy docelowo dla dzidzi który jest umeblowany starymi naszymi meblami i jest "drugim pokojem syna" czyt przechowalnia zabawek. Z perspektywy wiem że do 2 roku życia młody z pokoju swojego nie korzystał więc nie będę narazie robić żadnych rewolucji, spać wszyscy będziemy razem a pokoje dzieci będą mieć wspólne aż starszy zadecyduje że chce się oddzielić.
Ciuszkow mam od groma co prawda po chłopcu ale dostanę jeszcze od szwagierki a dużo z tego co mam jest unisex więc nie będzie problemu..chce też kupić kosz mojżesza! Brakowało mi tego i koniecznie chustę (oby tym razem się udało chustowac dużo by mi to ułatwiło, syna miałam ciągle na rękach i na cycu). Z moich polecajek warto rozejrzeć się za wczasu za kamerką z czujnikami oddechu (szczególnie jak mieszkacie w domu mi kamerka dużo pomagała jak młody spał u góry) bo wcześnie to można na spokojnie na olx czy vinted wyczaic super okazje.
Chyba tyle
Jedzenie - ja nie mam też szalonych zachcianek ale mam takie napady że muszę coś zjeść i nie uspokoję się póki tego nie zdobędę (ostatnio cola w puszce której normalnie nienawidze ). Też miałam "wpadkę" np zjadłam kawałek fety niepasteryzowane i panikowalam (ok 6-7 tygodnia). Teraz jem sery w sporej ilości ale z mleka pasteryzowanego. Jeśli chodzi o niepasteryzowane np.plesniowe jakieś to z tego co pamiętam to przetworzone np na pizzy mogą być?
Bóle - głowa mnie boli na zmianę pogody ostatnio a nigdy nie byłam meteopatką, jak się obracam z boku na bok szybko w nocy to też mnie czasami taki jakby skurcz albo mocny ucisk z boku brzucha chwyta - masakra.
Pokoj dziecięcy - w tej ciąży mam duży komfort bo od 2-3 lat mamy już wszystko w domu wykończone. W ciąży z synem budowaliśmy dom (wprowadzaliśmy się w 8 miesiacu) i wtedy mocno się bawiłam w projektowanie pokoju dziecięcego. Mamy jeden pokój dodatkowy docelowo dla dzidzi który jest umeblowany starymi naszymi meblami i jest "drugim pokojem syna" czyt przechowalnia zabawek. Z perspektywy wiem że do 2 roku życia młody z pokoju swojego nie korzystał więc nie będę narazie robić żadnych rewolucji, spać wszyscy będziemy razem a pokoje dzieci będą mieć wspólne aż starszy zadecyduje że chce się oddzielić.
Ciuszkow mam od groma co prawda po chłopcu ale dostanę jeszcze od szwagierki a dużo z tego co mam jest unisex więc nie będzie problemu..chce też kupić kosz mojżesza! Brakowało mi tego i koniecznie chustę (oby tym razem się udało chustowac dużo by mi to ułatwiło, syna miałam ciągle na rękach i na cycu). Z moich polecajek warto rozejrzeć się za wczasu za kamerką z czujnikami oddechu (szczególnie jak mieszkacie w domu mi kamerka dużo pomagała jak młody spał u góry) bo wcześnie to można na spokojnie na olx czy vinted wyczaic super okazje.
Chyba tyle
Morskawoda32
To samo u mnie, jeśli są pasteryzowane to zielone światło, najbezpieczniej z supermarketu.Oj mnie lekarka mówiła, że absolutnie unikać niepasteryzowanych....
Scully
mamusia :)
Ja tak mam. Dziwne uczucie i normalne. Teraz tak będzie. Wszystko w środku rośnie i się przestawia.może nie ból a raczej bardziej taki dyskomfort przy zmianie pozycji
reklama
obydowakacji
Ja ostatnio jak kichnęłam to poczułam przez chwilę takie mocne ukłucie że naprawdę się wystraszyłam. Myślę że to normalneMnie również czasami zaboli, czasami i bez zmiany pozycji pobolewa. Mówiłam o tym mojej lekarce i nic nie odpowiedziala, ani nie powiedziala ze to cos zlego.. Tylko ze jakby mocniej bolalo, to mam brać nospe.. Czyli chyba to normalne, ze czasami boli. A my niestety panikujemy