reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Zjadlam i mnie wywaliło na brzuchu dziewczyny, że szok 😅 Zrobiłam na szybko spaghetti, ale bez mięsa. I jestem w szoku - dałam do rondelka dwa plastry sera (którego od 2msc w ciąży nienawidzę) 😱😱😱 i jakoś zjadłam, nawet mocno nie śmierdział. Inaczej smakowało niż zwykle, ale jednak. Szok 😃 Może zmierza ku dobremu… 😄

Mam pytanie dziewczyny, może głównie do brunetek, czy Wam tez tak wyszły włoski na brzuchu ? 🙈 Najbardziej od pępka w dół i w górę.
mam to samo z włosami 😂

reklama
Mam pytanie dziewczyny, może głównie do brunetek, czy Wam tez tak wyszły włoski na brzuchu ? 🙈 Najbardziej od pępka w dół i w górę.
Noo, okropnie. 😂 Mi jeszcze taki biały meszek na brzuchu zrobił się ciemny, czuję się z tym bardzo źle 😂
Podobno takie zjawiska wskazują na chłopa🤔 u mnie póki co dziewczyna ale jeszcze liczę że się to zmieni na kolejnej wizycie 😆

Swoją drogą, z ciekawości naczytalam się tych zabobonów😉 zaczynajac od wkladania "tam" cebuli, zeby sprawdzic czy kobieta jest w ciazy 😂

A z objawow wszystko, ale to wszystko u mnie wskazuje na chlopaka, nawet dla żartu mąż zawiesił obrączkę na łańcuszku i trzymał nad brzuchem. Jak rusza się wahadłowo to chłopak, jak w kółko to dziewczyna. I wyszło wahadłowo 😛
Jestem tak bardzo ciekawa co tam mam :)

Ja mam podobne odczucia co do kręgosłupa, ale zauważyłam że tak mi się dzieje jak dużo stoję a później np leze. Czuję doslownie tak jakbym miała " zabetonowany" krzyż 😬. Co do nocnych wycieczek do kibelka, to u mnie minimum 2/3 razy jest takie wyjście. A co najlepsze, wydaje mi się ze zawsze w nocy bardziej mi się chce 🙈🙈
Zaskoczyłyście mnie z tym pomiarem dzieciątka po 15 tyg. 😲😲Ale super, już nie mogę się doczekać wizyty w lutym...

A u mnie choróbsko rozszalallo się na całego. Mam zawalone całe zatoki, tak że aż boli mnie głowa. No i nos zatkany :( a dopiero co chorowałam na święta...:(( masakra, mam nadzieję że szybko minie.

Wczoraj przyjechali do nas znajomi i dostałam drugi ciążowy prezent: rogal do spania/ a później ew karmienia. :D a jeszcze wcześniej dostalam od koleżanki rożek, jak się dowiedziała o ciąży. Wszystko w neutralnych szarościach, bo jeszcze nie wiemy co tam skrywa się w brzuszku, ale powiem Wam ze jak patrzę na te rzeczy, to się totalnie wzruszam i dociera do mnie, że to wszystko to prawda 😍😍😍. Czy któraś już mamusia korzystała z takiego rogala ? Jakie macie odczucia? Lub słyszałyście o nim ?
Mój wczoraj został dostarczony i bardzo ciekawa jestem jak się sprawdzi. Jeszcze dodali taka mała poduszeczkę do niego.
Teraz jeszcze śpię wygodnie na boku, ale pewnie za kilka tygodni będzie zbawienny.

Zjadlam i mnie wywaliło na brzuchu dziewczyny, że szok 😅 Zrobiłam na szybko spaghetti, ale bez mięsa. I jestem w szoku - dałam do rondelka dwa plastry sera (którego od 2msc w ciąży nienawidzę) 😱😱😱 i jakoś zjadłam, nawet mocno nie śmierdział. Inaczej smakowało niż zwykle, ale jednak. Szok 😃 Może zmierza ku dobremu… 😄

Mam pasmo od pępka w dół, właśnie niedawno się pojawiło.

Ale jestem zła na siebie. Odkąd dowiedziałam się o ciąży stralam się zdrowo odżywiać, zrezygnowałam z cukru i jakiś przekąsek zapychaczy, a dzisiaj zjadłam pierniki w czekoladzie i poprawiłam jakimiś chrupkami z soczewicy. Jak jakaś głupia to jadłam i teraz się zastanawiam czy nie zaszkodzilam dziecku 😐 mam nadzieję że nie. Nie wiem co mnie naszło.

Ale jestem zła na siebie. Odkąd dowiedziałam się o ciąży stralam się zdrowo odżywiać, zrezygnowałam z cukru i jakiś przekąsek zapychaczy, a dzisiaj zjadłam pierniki w czekoladzie i poprawiłam jakimiś chrupkami z soczewicy. Jak jakaś głupia to jadłam i teraz się zastanawiam czy nie zaszkodzilam dziecku 😐 mam nadzieję że nie. Nie wiem co mnie naszło.

Nie katuj się aż tak, na pewno nie zaszkodziłas 🥰 Uważam, ze wszystko z jakimś umiarem, raz na jakiś czas możemy zjeść słodycze czy fastfood.
Dla pocieszenia ja ostatnio zjadłam pół paczki chrupkow orzechowych na raz, a wczoraj po owsiance zdrowej - moje drugie śniadanie to mcMuffin z twarożkiem z Mcdonalds 🤷🏽‍♀️
Staram się zachować umiar, choć czasem mam wyrzuty sumienia, ze z kolei jem za mało gdy mam gorszy dzień i jest mi niedobrze i nie dostarczam wszystkiego co powinnam…

No właśnie chyba tam dziewczyna sama utworzyła grupę i podała reszcie link 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Wrześniówki też tam niby są utworzone, ale jest pusto 🤷🏻‍♀️ Może rzeczywiście to byłby fajny pomysł 🤔 Ale niech reszta może się wypowie. Ja tylko podkradłam pomysł 🤭🤭🤭

Tez mj się gdzieś to rzuciło w oczy, Ja nawet nie wiem jak się tu grupę zakłada, a co dopiero jeszcze ją zamknąć 😂

Dziewczyny, to znowu ja 🙈 ale mam jakąś schize dzisiaj… czy Was tez boli w okolicy macicy przy zmianie pozycji Np z boku na bok? Dodatkowo od paru minut co jakiś czas czuje taki skurcz dosłownie na ułamek sekundy w macicy. Poza tym nic się nie dzieje. Dodam, ze nie biorę żadnego magnezu itp. Panikuje czy to może się zdarzyc i to normalne ?

Dziewczyny, to znowu ja 🙈 ale mam jakąś schize dzisiaj… czy Was tez boli w okolicy macicy przy zmianie pozycji Np z boku na bok? Dodatkowo od paru minut co jakiś czas czuje taki skurcz dosłownie na ułamek sekundy w macicy. Poza tym nic się nie dzieje. Dodam, ze nie biorę żadnego magnezu itp. Panikuje czy to może się zdarzyc i to normalne ?
może nie ból a raczej bardziej taki dyskomfort przy zmianie pozycji

reklama
Do góry