reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ale zauważyłam że już kilka takich tematów które mogły wywołać burzę wjechały i radzimy sobie z nimi bardzo dobrze. Jestem z nas dumna, bo nie widziałam jeszcze forum mamusiowego z 700+ stron bez gównoburzy 😅
Masz rację! Tez jestem pozytywnie zaskoczona hehe i niestety ale karmienie i poród to jeden z głównych tematów do kłótni na internecie, dla mnie to też nie ma znaczenia jak, ważne że dziecko i mama zdrowe ;) ale mam wśród znajomych opinie ze cc to nie porod🙈🙈

reklama
Ja Wam powiem że to dużo zależy od kobiety... Ja rodziłam i przeć CC i później naturalnie... I choć lekarze mówili że to ciężkie porównanie bo przy porodzie martwego dziecka jest bardzo ciężko gdyż nie ma tej współpracy... Ale wtedy powiedziałam sobie "nigdy więcej naturalnego porodu!!" A siostra natomiast 2 razy rodziła naturalnie z czego pierwsze dziecko miało aż 4.75kg 😱 i trzecią miała cesarkę i mówi że nigdy w życiu już się nie da pokroić 🙈
Ja stracilam ciaze w 14tyg I dotalam tabletki na wywolanie poronienia. Strasznie to przezylam, te skurcze byly okropne. Od tego czasu boje sie wywolywania porodu sztucznie a ze wzgledu na cukrzyce mialabym wywolywany. Mialam 2 cesarki, pierwsza bo byl problem z przeplywamy krwii w ciazy a w drugiej lekarz mowil ze on rekomenduje cesarke ale jak sie upre to moga wywolac dlatego tez mialam cesarke. Ja śmigałam po nich bardzo szybko, największym utrudnieniem był zakaz prowadzenia pojazdów przez 6 tyg.

Masz rację! Tez jestem pozytywnie zaskoczona hehe i niestety ale karmienie i poród to jeden z głównych tematów do kłótni na internecie, dla mnie to też nie ma znaczenia jak, ważne że dziecko i mama zdrowe ;) ale mam wśród znajomych opinie ze cc to nie porod🙈🙈

Temat rzeka.. oczywiście, każdy ma prawo do własnego zdania.. Chociaż to moja pierwsza ciąża, wiec doświadczenia związanego z porodem nie mam żadnego, ale nigdy nie zrozumiem takiego stwierdzenia, że cc to nie poród, często nie jest to zależne od matki, a jednak jest to rodzaj operacji, ile warstw jest rozcinanych… jak ktoś mówi, ze cc to nie poród to chyba myśli ze dziecko samo z brzucha wyskakuje i kobieta ma pełen luz i no stress.. masakra

Jeeeju jak cudownie jest zobaczyć tą małą istotkę! USG i wynik pappa wyszły bardzo dobrze. Prawie 7 cm dzidziusia. Troszkę podrosła (prawdopodobnie będzie kolejna dziewczynka🥰) . Wcześniej z USG była 5 dni młodsza niż z om. Teraz wyszlo ze terminy są równe 😃 wiec moje wymioty nie przeszkodziły jej rosnąć, uff 😃☺ na ostatnim zdjęciu jest wyrostek, który wskazuje na dziewczynkę 😃

Załączniki

• IMG_20230111_121741.jpg
    IMG_20230111_121741.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20230111_120743.jpg
    IMG_20230111_120743.jpg
    698,6 KB · Wyświetleń: 93
  • IMG_20230111_120803.jpg
    IMG_20230111_120803.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 95
Jeeeju jak cudownie jest zobaczyć tą małą istotkę! USG i wynik pappa wyszły bardzo dobrze. Prawie 7 cm dzidziusia. Troszkę podrosła (prawdopodobnie będzie kolejna dziewczynka🥰) . Wcześniej z USG była 5 dni młodsza niż z om. Teraz wyszlo ze terminy są równe 😃 wiec moje wymioty nie przeszkodziły jej rosnąć, uff 😃☺ na ostatnim zdjęciu jest wyrostek, który wskazuje na dziewczynkę 😃

Super gratulacje 🤩
Kolejna dziewczynka chyba dołącza do Nas 😃

Piękna dziewczynka 🥰 który tydzień wyszedł według usg? ;)

reklama
Z cukrem narazie nie mam problemu. Tylko mam dużą wadę wzroku i astygmatyzm i też się zastanawiam jak to ze mną będzie. Generalnie mimo wszystko wolałabym jednak urodzić naturalnie, ale czy będę mogła... Czy ktoś się z Was spotkał z taką sytuacją, że wzrok nie pozwolił na naturalny poród?
Oczywiście będę konsultować z lekarzem i mam zamiar iść do okulisty, aby też dał swoją opinię. Ale ciekawi mnie to.. 😀
Poza tym, to życzę Wam milego dnia i jeżeli ktoś dzisiaj wizytuje, to trzymam mocne kciuki 😀
Trzeba konsultacje z okulistą bo jeżeli wada jest spora lub postępująca przy wysilku to to jest zalecenie do cc
Ja nie mam porównania jeżeli chodzi o cc a naturalny. 11 lat temu rodzilam naturalne i ,, dobrze " to wspominam. Po porodzie sama przeszłam na salę to inne mamy były w szoku bo wszystkie przywieźli na wózku. Cicho liczę że ten poród będzie podobny. No ale zobaczymy, każda ciąża i poród jest inna/inny . No i latek więcej 😱

Do góry