reklama
I książki położnej Lucyny MirzynskiejFajna jeszcze mi się wydaje Księga ciąży i Wielka księga rodzicielstwa bliskości Searse
Karka_Krk
Fanka BB :)
o ja posiadam ta, dobrze się czyta, ale narazie przeczytałam jeden rozdział o porodzie ;-)I książki położnej Lucyny Mirzynskiej
Załączniki
patka_12
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, czy któraś ma jakąś sprawdzona klinikę na prenatalne w Bielsku-Bialej? Będę w Polsce w okolicach 20tyg i chciałabym ponowić badanie w pl dla pewności
Wiem że któraś kiedyś coś pisała o okolicach Bielska i mam taką nadzieję że może jednak nie będę musiała przeszukać całego internetu w poszukiwaniu lekarza z dobrymi opiniami
Wiem że któraś kiedyś coś pisała o okolicach Bielska i mam taką nadzieję że może jednak nie będę musiała przeszukać całego internetu w poszukiwaniu lekarza z dobrymi opiniami
Karolina_st
Ja też z tych "pracować jak najdłużej", swoją drogą wczoraj powiedziałam przełożonemu o ciąży i bardzo mi gratulował i mówił że nie rozumie czemu kobiety się stresują z przekazaniem tej informacji (w bezpiecznym terminie) bo przecież to bardzo pozytywna wiadomość i że mam się niczym nie martwić. To taka kontra do managera w poprzedniej ciąży (kawaler, focus na pracę 100%) który jak mu powiedziałam że jestem w ciąży to biedaka zatkało a potem nie wiedział za bardzo czy powiedzieć "congratulations" czy "oh I'm sorry for you" on nie miał nic zlego na myśli po prostu nie rozumiał, ogólnie miałam wrażenie że to była taka reakcja jakby mu 16 letnia dziewczyna powiedziała że jest w ciąży a nie mężatka w wieku rozrodczymTak polecacie te książki a ja nawet nie wiem kiedy je przeczytam jak zamierzam jednak pracować jak najdłużej się będzie dało żeby mi chociaż trochę macierzyński podskoczył po podwyżkach ;-)
Anuszka272
Moderator
O matko mi w życiu nie przyszło do głowy czytanie książek o dziecku i dobrze bo w pierwszej ciąży chyba faktycznie po takiej niezgodności albo bym wyrzuciła córkę za okno albo wylądowała w psychiatryku pamiętajcie dziewczyny ze życie niweluje całe podejście i obraz macierzyństwa... Mi duże wsparcie dało właśnie takie forum bo dziewczyny doświadczone tłumaczyły że to normalne a te które miały tak charakterem dzieci jak ja poprostu łączyły się ze mną w bólu ja bym chętnie napisała książkę o macierzyństwie od pierwszych dni życia podejrzewam że nikt by po tym nie chciał mieć dzieci ale serio tak jak mnie rzuciło na glebę macierzyństwo i sponiewieralo po ziemi to żadne książki tego nie opiszą... Oczywiście nie chce Was straszyć bo wiadomo każde dziecko jest inne ale dziewczyny pamiętajcie czytajcie to z przymrużeniem oka i nie nastawiajcie się na pachnące i lśniące życie z wiecznie śpiącym dzieckiem
reklama
Karka_Krk
mój przełożony miał minę jakby to on był ojcem i zastanawiał się jak powiedzieć to żonie tez gratulacji nie było a szefowej będę musiała powiedzieć jakoś w przyszłym tygodniu i tez to stres dla mnie ;-) także rozumiemJa też z tych "pracować jak najdłużej", swoją drogą wczoraj powiedziałam przełożonemu o ciąży i bardzo mi gratulował i mówił że nie rozumie czemu kobiety się stresują z przekazaniem tej informacji (w bezpiecznym terminie) bo przecież to bardzo pozytywna wiadomość i że mam się niczym nie martwić. To taka kontra do managera w poprzedniej ciąży (kawaler, focus na pracę 100%) który jak mu powiedziałam że jestem w ciąży to biedaka zatkało a potem nie wiedział za bardzo czy powiedzieć "congratulations" czy "oh I'm sorry for you" on nie miał nic zlego na myśli po prostu nie rozumiał, ogólnie miałam wrażenie że to była taka reakcja jakby mu 16 letnia dziewczyna powiedziała że jest w ciąży a nie mężatka w wieku rozrodczym