reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
A mi glukoza wyszła okej, a może ja coś źle zrozumiałam i ta glukoza tez jest mierzona normalnie przy morfologii 🤔 kurcze ja myslam ze glukoze tylko mierzą przy wypiciu tego płynu... teraz zgłupiałam 😄🙈
Może widzi inne wskazania do wczesnej krzywej, np, też wiem że lekarze mogą zlecić wcześniej przy nadwadze.
Kluczowe czy z ust lekarza padło słowo "krzywa" :) wydaje mi się że skoro normalną glukozę już miałaś to teraz faktycznie mógł zlecić krzywą. A jaki wyszedł Ci wynik wtedy? To czy trzeba powtarzać to w zależności faktycznie od lekarza, ale z tego co wiem to większość nie zaleca powtarzania tylko między się regularnie glukometrem:)

A mi glukoza wyszła okej, a może ja coś źle zrozumiałam i ta glukoza tez jest mierzona normalnie przy morfologii 🤔 kurcze ja myslam ze glukoze tylko mierzą przy wypiciu tego płynu... teraz zgłupiałam 😄🙈
ja miałam robiona krzywa na początku od razu że względu na wiek 35+ i polecam kupić sobie glukoza cytrynową :-)

Właśnie on mówił o glukozie 😆 tylko ja myslam ze glukoza to równa się krzywa 😄🙈 wyniki z krwi mam dobre, nie mam nadwagi i nigdy nie miałam problemów z cukrzycą w ogóle z niczym chyba się nie dogadałam 😄 ale zapytam jeszcze przy badaniu, kupie na wszelki wypadek...

Właśnie on mówił o glukozie 😆 tylko ja myslam ze glukoza to równa się krzywa 😄🙈 wyniki z krwi mam dobre, nie mam nadwagi i nigdy nie miałam problemów z cukrzycą w ogóle z niczym chyba się nie dogadałam 😄 ale zapytam jeszcze przy badaniu, kupie na wszelki wypadek...
Ja w pierwszej ciąży miałam wyniki z krwi wzorcowe, glukoza na czczo idealna, jestem szczupła (wtedy w ogóle byłam filigranowa) a cukrzyca mi wyszła 😂 teraz musiałam robić badanie szybciej właśnie przez cukrzycę z pierwszej ciąży, byłam nastawiona że na bank znowu będzie... I co? Ni ma cukrzycy 😂 także nie ma reguły 😂 ale tez w twoim wypadku nie ma wskazań na pierwszy rzut oka na takie badanie więc pewnie faktycznie chodziło po prostu o glukozę na czczo 🙂

Ja w pierwszej ciąży miałam wyniki z krwi wzorcowe, glukoza na czczo idealna, jestem szczupła (wtedy w ogóle byłam filigranowa) a cukrzyca mi wyszła 😂 teraz musiałam robić badanie szybciej właśnie przez cukrzycę z pierwszej ciąży, byłam nastawiona że na bank znowu będzie... I co? Ni ma cukrzycy 😂 także nie ma reguły 😂 ale tez w twoim wypadku nie ma wskazań na pierwszy rzut oka na takie badanie więc pewnie faktycznie chodziło po prostu o glukozę na czczo 🙂
U mnie podobnie - w pierwszej ciąży cukrzyca a teraz z krzywej robionej w 11 tygodniu nie wyszła.
Kazali mi powtórzyć krzywą w 24 tygodniu. A Ty będziesz powtarzać?

U mnie podobnie - w pierwszej ciąży cukrzyca a teraz z krzywej robionej w 11 tygodniu nie wyszła.
Kazali mi powtórzyć krzywą w 24 tygodniu. A Ty będziesz powtarzać?
Niestety też :( ja w ogóle za tym pierwszym razem byłam w mega szoku, bo mierzyłam potem cukry całą ciążę i nigdy przenigdy nie miałam cukru ponad normę... Pardon, raz, po kinie gdzie zeżarłam nachosy, popcorn i wypiłam litr coli 😂

Niestety też :( ja w ogóle za tym pierwszym razem byłam w mega szoku, bo mierzyłam potem cukry całą ciążę i nigdy przenigdy nie miałam cukru ponad normę... Pardon, raz, po kinie gdzie zeżarłam nachosy, popcorn i wypiłam litr coli 😂

To ciekawe🤔 a byłaś na diecie?
Mi diabetolog powiedziała że pewnie w 24 tygodniu mi już wyjdzie cukrzyca🙄
W poprzedniej ciąży też nie miałam przekroczeń ale byłam na diecie od krzywej już do końca.

reklama
Ale nie widział bo maluch się obracał? Nie powiedział nic? 😕
W 11tc powiedział że nie widzi, ale wątroby nie widzi, woreczka... Żeby za 2 tyg przyjechać priv. Wiec jak pojechałam priv do niego z rodzinką (bo maż i córa chcieli małe zobaczyć) to nic nie powiedział. Wszystko jeszcze raz se ogladał. Czasem coś mówił. Ogólnie że Ok. A wypis dostałam mailem, bo drukarka nie chciała wydrukować. I tam NT jest puste.

Do góry