reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

To przy okazji takie pytanie. Laserem serio usuwa sie włoski na stałe? Parę sesji i nie odrastają? Bo słyszałam, że rosną ale słabsze i mniej gęste, a jak się zaczyna golić to spowrotem twardnieją...
Ja bardzo długo czytałam o laserze, bo z natury jestem brunetką z mega ciemnym owłosieniem. Nogi jak goliłam, to już wieczorem kaktus ... :// aż w końcu się zdecydowałam bo była super promka na gruponie. Powiem Wam, że udało mi się jak nigdy, bo koniec końców zapłaciłam ok. 370 zł za te wszystkie zabiegi 😁😁😁 ale to dluzsza historia czemu tak się stało. Tak czy siak, stwierdziłam że spróbuje i dla mnie mega !!! Efekt super, oczywiście mam pewne miejsca gdzie widać, jakieś kępki włosów, ale na łydkach nie mam 80% owłosienia. Uda gorzej.. myślę że gdzieś 50% usunięte. Gdybym nie zaszła w ciążę dociagnelabym do końca zabiegi, bo uważam, że to jest WYYYBAWIENIE przy mojej szczocie po goleniu :D także ja polecam, tylko warto zwracać uwagę na laser, żeby był medyczny do trwalej depilacji a nie IPL. 😉. pPo ciazy wznowie zabiegi na 100%😁

reklama
Cześć Dziewczyny, nadrabianie forum zajęło mi dokładnie 40 minut, a nie było mnie tu gdzieś od godziny 14.30😅😍 ostatnie dwa dni miałam trudne, nie dość że 8 godzin w pracy to jeszcze pi pracy bardzo dużo załatwien i dziś i wczoraj wróciłam do domu dopiero po 22 :-/ wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam zażyć witamin :-( niestety zauważam, że nie jestem w stanie tak funkcjonować, jestem wykończona! Na szczęście jutro pracuje zdalnie, więc mam nadzieję, że w domu odpocznę, bo już się martwię o Bejbika (tak dla odmiany ;-)) Od jakiegoś tygodnia zauważyłam, że mam problem z dłuższym staniem i chodzeniem... Jak idę to wolnym krokiem i po 20 minutach muszę usiąść... Jak siedzę dłużej to czuje, że muszę się położyć....wchodzenie po schodach....masakra i to nawet już nie przez zadyszke, bo jej nie mam bo idę za wolno 😅 ale po prostu nie mam siły 🤷‍♀️ najlepiej mi jak leżę na płasko na plecach i trochę mnie to martwi, bo przecież co będzie dalej 🤦‍♀️🤦‍♀️ dziś według prenatalnych skończyłam 15 tc. Podziwiam te z Was, które ćwiczą :-) zazdroszczę nawet sił :-) Smaruje brzuch Bio oil od 18 grudnia, bo dostałam od przyjaciółki :-) Jestem zdecydowana przeciwniczka palenia w ogóle w życiu (straciłam 2 super wujków przez fajki), a teraz palaczy omijam szerokim łukiem na ulicy... @EJK85 ja bym zrobiła tak jak radzą dziewczyny: najpierw nic bym nie mówiła a pod koniec badania co powiedzieli na prenatalnych, będę mocno trzymac kciuki!! 🍀🍀

P.s. W ogóle co do włosów to mnie szybciej rosną i są bardziej gęste... Wszędzie niestety 🤣 kiedyś właśnie tak myślałam, że mogła to Natura tak wymyślić, żeby chociaż w ciąży tu i ówdzie włosy nie rosły, bo przecież depilacja z brzuchem to będzie koszmar 🤣

Cześć, dopiero udało mi się nadrobić forum 🙈 dzisiaj był szalony dzień i w pracy i prywatnie. Co do picia kawy nigdy za nia nie przepadałam, ale któregoś dnia naszła mnie na nią szalona ochota i sobie jedną wypiłam w zasadzie to bardziej mleko z kawą 🤣. Jeśli chodzi o gotowanie to od 1.5 tygodnia dopiero udaje mi się gotować normalnie obiady wcześniej dzielnie zastępował mnie mąż 😀. Podobnie jak @Karka_Krk wchodzenie po schodach kończy się śmiercią na miarę biegu w maratonie 😅 Gratuluję wszystkim dziewczynom które dzisiaj wizytowały ślicznych bobasków i dobranoc 😘

Mam pytanie do osób robiących zastrzyki z heparyny.
Od pozytywnego testu aż do pojawienia się małego ciążowego brzuszka nie sprawiało mi to żadnego problemu. Cieszyłam się, że nie ma siniaków i było to całkowicie bezbolesne.
Od kilku dni pojawiają się coraz większe siniaki :( i po prawie każdym wyciągnięciu igły leci delikatnie krew. Czy to jest normalne czy coś jest nie tak?
Ja robię codziennie zastrzyk z clexane i do tej pory miałam 2 siniaki, jeden dość duży i raz mi krew poleciała po wkluciu, a czasami mam czerwona kropkę na brzuchu. Poza tym nic. Mój mąż po operacji brał neoparin i miał cały brzuch w siniakach. Gdzies czytałam że siniaki po zastrzykach u jednych się robią duże i ciągle u innych mało albo w ogóle i zależy to od organizmu, genów.

O kurcze, ja od początku chodze co 2 tygodnie 🙈 to chyba rekord na grupie?
Ja też co 2 tygodnie mam wizytę ale jestem po poronieniu i chodzę prywatnie i za każda wizytę place 350 zł. Najchętniej to co tydzień bym chodziła dla swojego spokoju ale nie mam aż tyle kasy. Pierwsze dni po wizycie jeszcze jest u mnie ok, ale im dalej od wizyty tym więcej sobie wkręcam. Może jak już bede czuła ruchy to psychika odpocznie. Myślę cały czas intensywnie nad detektorem ale jestem panikara i boję się że nie znajdę tętna

Wybacz, ale dla mnie to też jest niezrozumiałe i nielogiczne. Oczywiście jest to Twoja sprawa i nic nam do tego.
Jeszcze niedawno zastanawiałaś się nad negatywnym wpływem detektorów na takie maleństwa w naszych brzuchach. Napisałaś, że dbamy o swoje dzieci, chcemy dla nich jak najlepiej, a tylko z ciekawości wysyłamy im fale dźwiękowe.
A teraz czytam, że palisz papierosy, a rzucenie mogłoby spowodować za duży stres.
Może przesadzam, ale czytając to lekko się zdenerwowałam i pisząc to mam łzy w oczach.
Już nie przesadzaj ze koleżanka pali w ciazy to się poplaczesz z tego powodu , każdy jest operatorem swoich torów wyjaśniła swoje podejście do tej sprawy uszanujmy to ja np j rozumiem

reklama
A jak! Ja wczoraj powiedziałam lekarzowi, ze się stresuje i mysle za dużo od wizyty do wizyty. I ze dla mnie wizyty mogłyby być co 2 tyg. (Mam co 4). Lekarz się uśmiechnął i powiedział, ze co 2 tygodnie to już na końcówce ciąży dopiero 😁
Ja mam na NFZ od początku co 2 tyg dopiero teraz pierwszy raz wizytować będę po 3 tyg

Do góry