reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

To przy okazji takie pytanie. Laserem serio usuwa sie włoski na stałe? Parę sesji i nie odrastają? Bo słyszałam, że rosną ale słabsze i mniej gęste, a jak się zaczyna golić to spowrotem twardnieją...
Ja bardzo długo czytałam o laserze, bo z natury jestem brunetką z mega ciemnym owłosieniem. Nogi jak goliłam, to już wieczorem kaktus ... :// aż w końcu się zdecydowałam bo była super promka na gruponie. Powiem Wam, że udało mi się jak nigdy, bo koniec końców zapłaciłam ok. 370 zł za te wszystkie zabiegi 😁😁😁 ale to dluzsza historia czemu tak się stało. Tak czy siak, stwierdziłam że spróbuje i dla mnie mega !!! Efekt super, oczywiście mam pewne miejsca gdzie widać, jakieś kępki włosów, ale na łydkach nie mam 80% owłosienia. Uda gorzej.. myślę że gdzieś 50% usunięte. Gdybym nie zaszła w ciążę dociagnelabym do końca zabiegi, bo uważam, że to jest WYYYBAWIENIE przy mojej szczocie po goleniu :D także ja polecam, tylko warto zwracać uwagę na laser, żeby był medyczny do trwalej depilacji a nie IPL. 😉. pPo ciazy wznowie zabiegi na 100%😁

reklama
Cześć Dziewczyny, nadrabianie forum zajęło mi dokładnie 40 minut, a nie było mnie tu gdzieś od godziny 14.30😅😍 ostatnie dwa dni miałam trudne, nie dość że 8 godzin w pracy to jeszcze pi pracy bardzo dużo załatwien i dziś i wczoraj wróciłam do domu dopiero po 22 :-/ wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam zażyć witamin :-( niestety zauważam, że nie jestem w stanie tak funkcjonować, jestem wykończona! Na szczęście jutro pracuje zdalnie, więc mam nadzieję, że w domu odpocznę, bo już się martwię o Bejbika (tak dla odmiany ;-)) Od jakiegoś tygodnia zauważyłam, że mam problem z dłuższym staniem i chodzeniem... Jak idę to wolnym krokiem i po 20 minutach muszę usiąść... Jak siedzę dłużej to czuje, że muszę się położyć....wchodzenie po schodach....masakra i to nawet już nie przez zadyszke, bo jej nie mam bo idę za wolno 😅 ale po prostu nie mam siły 🤷‍♀️ najlepiej mi jak leżę na płasko na plecach i trochę mnie to martwi, bo przecież co będzie dalej 🤦‍♀️🤦‍♀️ dziś według prenatalnych skończyłam 15 tc. Podziwiam te z Was, które ćwiczą :-) zazdroszczę nawet sił :-) Smaruje brzuch Bio oil od 18 grudnia, bo dostałam od przyjaciółki :-) Jestem zdecydowana przeciwniczka palenia w ogóle w życiu (straciłam 2 super wujków przez fajki), a teraz palaczy omijam szerokim łukiem na ulicy... @EJK85 ja bym zrobiła tak jak radzą dziewczyny: najpierw nic bym nie mówiła a pod koniec badania co powiedzieli na prenatalnych, będę mocno trzymac kciuki!! 🍀🍀

P.s. W ogóle co do włosów to mnie szybciej rosną i są bardziej gęste... Wszędzie niestety 🤣 kiedyś właśnie tak myślałam, że mogła to Natura tak wymyślić, żeby chociaż w ciąży tu i ówdzie włosy nie rosły, bo przecież depilacja z brzuchem to będzie koszmar 🤣

Cześć, dopiero udało mi się nadrobić forum 🙈 dzisiaj był szalony dzień i w pracy i prywatnie. Co do picia kawy nigdy za nia nie przepadałam, ale któregoś dnia naszła mnie na nią szalona ochota i sobie jedną wypiłam w zasadzie to bardziej mleko z kawą 🤣. Jeśli chodzi o gotowanie to od 1.5 tygodnia dopiero udaje mi się gotować normalnie obiady wcześniej dzielnie zastępował mnie mąż 😀. Podobnie jak @Karka_Krk wchodzenie po schodach kończy się śmiercią na miarę biegu w maratonie 😅 Gratuluję wszystkim dziewczynom które dzisiaj wizytowały ślicznych bobasków i dobranoc 😘

Mam pytanie do osób robiących zastrzyki z heparyny.
Od pozytywnego testu aż do pojawienia się małego ciążowego brzuszka nie sprawiało mi to żadnego problemu. Cieszyłam się, że nie ma siniaków i było to całkowicie bezbolesne.
Od kilku dni pojawiają się coraz większe siniaki :( i po prawie każdym wyciągnięciu igły leci delikatnie krew. Czy to jest normalne czy coś jest nie tak?
Ja robię codziennie zastrzyk z clexane i do tej pory miałam 2 siniaki, jeden dość duży i raz mi krew poleciała po wkluciu, a czasami mam czerwona kropkę na brzuchu. Poza tym nic. Mój mąż po operacji brał neoparin i miał cały brzuch w siniakach. Gdzies czytałam że siniaki po zastrzykach u jednych się robią duże i ciągle u innych mało albo w ogóle i zależy to od organizmu, genów.

O kurcze, ja od początku chodze co 2 tygodnie 🙈 to chyba rekord na grupie?
Ja też co 2 tygodnie mam wizytę ale jestem po poronieniu i chodzę prywatnie i za każda wizytę place 350 zł. Najchętniej to co tydzień bym chodziła dla swojego spokoju ale nie mam aż tyle kasy. Pierwsze dni po wizycie jeszcze jest u mnie ok, ale im dalej od wizyty tym więcej sobie wkręcam. Może jak już bede czuła ruchy to psychika odpocznie. Myślę cały czas intensywnie nad detektorem ale jestem panikara i boję się że nie znajdę tętna

Wybacz, ale dla mnie to też jest niezrozumiałe i nielogiczne. Oczywiście jest to Twoja sprawa i nic nam do tego.
Jeszcze niedawno zastanawiałaś się nad negatywnym wpływem detektorów na takie maleństwa w naszych brzuchach. Napisałaś, że dbamy o swoje dzieci, chcemy dla nich jak najlepiej, a tylko z ciekawości wysyłamy im fale dźwiękowe.
A teraz czytam, że palisz papierosy, a rzucenie mogłoby spowodować za duży stres.
Może przesadzam, ale czytając to lekko się zdenerwowałam i pisząc to mam łzy w oczach.
Już nie przesadzaj ze koleżanka pali w ciazy to się poplaczesz z tego powodu , każdy jest operatorem swoich torów wyjaśniła swoje podejście do tej sprawy uszanujmy to ja np j rozumiem

reklama
A jak! Ja wczoraj powiedziałam lekarzowi, ze się stresuje i mysle za dużo od wizyty do wizyty. I ze dla mnie wizyty mogłyby być co 2 tyg. (Mam co 4). Lekarz się uśmiechnął i powiedział, ze co 2 tygodnie to już na końcówce ciąży dopiero 😁
Ja mam na NFZ od początku co 2 tyg dopiero teraz pierwszy raz wizytować będę po 3 tyg

Do góry