Salamatka
Fanka BB :)
I jak wyszło? U mnie dziś 11+6 lekarz próbował ale cóż, nie Bardzo był widać. Jednak tłuszczyk i blizny daje się we znaki. Obwiam się trochę prenatalnych za 5 dniWróciłam, bobo rośnie i wszystko w porządku kolejny pakiet badań zlecony i dalej odpoczywamy na zwolnieniu lekarskim.
Wg usg 9w3d wg OM 9w5d. Pierwszy raz miała badanie przez powłoki brzuszne.
@Dzika93 @Karka_Krk serdeczne gratulacjeMelduję, że też dzisiaj miałam prenetalne i odpukać narazie wszystko wygląda dobrze i nie ma się do czego przyczepić. Jak chcę to mogę zrobić jeszcze PAPP-e i zamknąć temat prenetalnych badań.
Wrzucam jedno z wielu zdjęć bobaska.
Na 75% płci męskiej
W którym dokładnie dniu jesteś przy pomiarze 5.69? Mnie dzisiaj wyszło 5.2, jestem dokładnie 11+6 i zastanawiam się czy to dobry pomiar.
A propos opisu Karki, to jak w ogóle powinno wyglądać normalne USG prenatalne na NFZ. Nastawiałam się na coś jak z opisu Karki, czy to było jakieś super specjalne a na NFZ będzie szybciutkie? Czy jak będę niezadowolona to mogę potem iść prywatnie 2-3 dni potem, czy to za często na takie "zaawansowane" USG?
5.69 cm
Po pierwsze byłam na takich prywatnych badaniach, które sprawdzają nie tylko podstawowe trisomnie i wady genetyczne, ale analizują całe dziecko anatomicznie od głowy do stop. U mnie wszystko jest super. Głupio mi o tym pisać w kontekście tego, co wydarzyło się dziś u Pszczółki, ale mam nadzieje ze da to Wam wszystkim nadzieje. Moja córka - okazało się ze to dziewczyna - rośnie jak na drożdżach i znowu jest większa niż zakładany tydzień z ostatniego usg- aktualnie ma wymiary na 14 tydzień i był to ostatni moment na badanie 1. Trymestru. Termin porodu tez na ten moment przesunął mi się na 28 czerwca, ale mam nadzieje ze nie wydalicie mnie z grupy, bo się z Wami zżyłam :-) Lekarz sprawdził przepływy dziecka w wątrobie, sercu i mózg, pokazał wszystkie narządy, pomierzył bardzo dużo rzeczy i opisał wynik na 2 strony stwierdzając, ze jest wszystko super! Powiedział tez, jeśli chodzi o badania z krwi pappa, ze to jest tylko badanie pomocnicze i absolutnie nie jest ani miarodajne ani do końca wiarygodne i nie należy do niego przywiązywać wagi (co ponoć robi się na Fundusz, bo taka jest procedura, stad tak wiele biopsji kosmowki, gdzie wszystko wychodzi ok).