reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Cześć Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, ale miałam dziś taki dzień, ze jeszcze nie dotarłam do domu! Już Wam wszystko opisze o moich badaniach prenatalnych. Po pierwsze byłam na takich prywatnych badaniach, które sprawdzają nie tylko podstawowe trisomnie i wady genetyczne, ale analizują całe dziecko anatomicznie od głowy do stop. U mnie wszystko jest super. Głupio mi o tym pisać w kontekście tego, co wydarzyło się dziś u Pszczółki, ale mam nadzieje ze da to Wam wszystkim nadzieje. Moja córka - okazało się ze to dziewczyna 😍- rośnie jak na drożdżach i znowu jest większa niż zakładany tydzień z ostatniego usg- aktualnie ma wymiary na 14 tydzień i był to ostatni moment na badanie 1. Trymestru. Termin porodu tez na ten moment przesunął mi się na 28 czerwca, ale mam nadzieje ze nie wydalicie mnie z grupy, bo się z Wami zżyłam :-) Lekarz sprawdził przepływy dziecka w wątrobie, sercu i mózg, pokazał wszystkie narządy, pomierzył bardzo dużo rzeczy i opisał wynik na 2 strony stwierdzając, ze jest wszystko super! Powiedział tez, jeśli chodzi o badania z krwi pappa, ze to jest tylko badanie pomocnicze i absolutnie nie jest ani miarodajne ani do końca wiarygodne i nie należy do niego przywiązywać wagi (co ponoć robi się na Fundusz, bo taka jest procedura, stad tak wiele biopsji kosmowki, gdzie wszystko wychodzi ok). Dostałam zdjęcia i dostałam film z nagraniem całego przebiegu badania z analiza tych wszystkich organów. Zapłaciłam za wizytę 400 zł i uważam, ze były to super wydane pieniądze. Jak ktoś jest z Krakowa lub okolic to mogę polecić z czystym sumieniem to miejsce :-) choć sam profesor jest specyficzny w odbiorze i kontakcie, ale jest mega specem od usg płodów :-) spróbuje Wam zaraz podłączyć jakaś fotkę :-) i jak macie jakieś pytania to piszcie!

@Pszczolka38 trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i będę się modlić za Was, żeby kolejne badanie jednak wykluczyło te złe rokowania!! Myśle o Tobie dziś cały dzień, trzymaj się jakoś, chociaż wiem, ze łatwo nie jest 😘😘
Ale kazałaś nam długo czekać :D bardzo się cieszę z Twojej pozytywnej wizyty. I czekam aż wstawisz fotkę bobaska ;)

Ja uwielbiam słuchać podcastu.Puszczam sobie przy okazji prac domowych lub wieczorem jak już leżę w łóżku . Moja faworytka to Okuniewska znam jej odcinki na pamięć .
Słuchałam paru jej podcastów (na całość nie mam zbytnio czasu) o typach facetów 😄 Dobre to było 😄

reklama
Wklejam zdjęcia :-)

Załączniki

• AA06A95F-B42F-44D5-9706-0133DA9F9919.jpeg
    AA06A95F-B42F-44D5-9706-0133DA9F9919.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 90
  • FDFDA4FF-7B3A-4A13-9AF3-6E1665EFD10E.jpeg
    FDFDA4FF-7B3A-4A13-9AF3-6E1665EFD10E.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 98
Do góry