reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Hej Dziewczyny ❤️
Podczytuję cały czas i powoli wracam na forum. Miałam masakryczny czas huśtawki nastroju. To co pokazują na komediach - śmiech, płacz, strach, śmiech, płacz płacz płacz, śmiech - miałam tak przez ostatnie 3 tygodnie. Mąż mówi że mu wątroba wysiądzie przy tych moich huśtawkach 🙈
Cieszę się na wszystkie wasze dobre wiadomości 🥰
A mój mi ostatnio powiedział, że jakaś spokojniejsza jestem w ciąży i się mniej czepiam 😅

reklama
Oprócz dha biorę witaminy dla kobiet w ciąży I trymestr Little me, wit D z aliness i witaminę C liposomalną w proszku dr jacobs.
Co parę dni magnez w saszetkach i B complex z aliness.
Ja właśnie folian z naturell (nie biorę gotowych preparatów dedykowanych kobietom w ciąży, bo one mają w składzie oprocz formy aktywnej tez syntetyk - wiadomo, nie wszystkie, bo te z healthlabs akurat maja tylko aktywny, ale wracając, to syntetyk niby blokuje wchłanianie formy metylowanej a nigdy nie robiłam badań w kierunku mutacji, więc to tak profilaktycznie "na w razie wu"), jod z dr jacobs, wit D i kwasy dha. Ale wit D zamówiłam dziś tę z aliness i właśnie te dha, co wrzucałam fotkę, bo wcześniej brałam z prenacaps:)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie folian z naturell (nie biorę gotowych preparatów dedykowanych kobietom w ciąży, bo one mają w składzie oprocz formy aktywnej tez syntetyk - wiadomo, nie wszystkie, bo te z healthlabs akurat maja tylko aktywny, ale wracając, to syntetyk niby blokuje wchłanianie formy metylowanej a nigdy nie robiłam badań w kierunku mutacji, więc to tak profilaktycznie "na w razie wu"), jod z dr jacobs, wit D i kwasy dha. Ale wit D zamówiłam dziś tę z aliness i właśnie te dha, co wrzucałam fotkę, bo wcześniej brałam z prenacaps:)
No to super suplementacja 💪 jod jest bardzo ważny, w moim suplu też jest dodatkowo.
Co do mutacji masz rację - ponoć 50-60% ludzi ma tą mutację i nie przyswaja zwykłego kwasu foliowego (w tym ja - robiłam cały pakiet na trombofilię na testdna i mam oba mthfr nieprawidlowe).
Co do Twoich suplementów dodałabym jeszcze cholinę jeśli nie bierzesz ;)

Hej Dziewczyny ❤️
Podczytuję cały czas i powoli wracam na forum. Miałam masakryczny czas huśtawki nastroju. To co pokazują na komediach - śmiech, płacz, strach, śmiech, płacz płacz płacz, śmiech - miałam tak przez ostatnie 3 tygodnie. Mąż mówi że mu wątroba wysiądzie przy tych moich huśtawkach 🙈
Cieszę się na wszystkie wasze dobre wiadomości 🥰
Miło Cię "widzieć" :D
Jeszcze wywołam @Ewi12 i @Emka_27. Jak się czujecie?
Byłam dziś na wizycie, z USG wychodzi prawie 9 tydzień, dzidziuś dobrze się rozwija, serduszko bije, póki co melduje się 2,30 cm 😅 za miesiąc mam mieć badanie prenatalne, wtedy to dopiero będzie stres 😌
Gratulacje udanej wizyty ;)

No to super suplementacja 💪 jod jest bardzo ważny, w moim suplu też jest dodatkowo.
Co do mutacji masz rację - ponoć 50-60% ludzi ma tą mutację i nie przyswaja zwykłego kwasu foliowego (w tym ja - robiłam cały pakiet na trombofilię na testdna i mam oba mthfr nieprawidlowe).
Co do Twoich suplementów dodałabym jeszcze cholinę jeśli nie bierzesz ;)
Nie biorę właśnie a tez czytałam, że warto suplementować, ale zupełnie nie mam pomysłu jaką, a masz coś godnego uwagi w zanadrzu?

Nie biorę właśnie a tez czytałam, że warto suplementować, ale zupełnie nie mam pomysłu jaką, a masz coś godnego uwagi w zanadrzu?
Dam Ci znać wieczorem, muszę sprawdzić jaką kiedyś zamawiałam (chyba z aliness). Teraz też mam w tym gotowcu z healthlabs. Ale zastanawiałam się czy nie potrzeba jednak wyższej dawki.. Niby jajka jem prawie codziennie, ale obawiam się ze to za mało.

Dokładnie tak, podobno to dość częste, a ja nigdy nie robiłam w tym kierunku badań, dopiero jak zaszłam w ciążę to trochę zgłębiłam temat. 😊

reklama
Do góry