reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny! Ostatnio miałam tak bardzo napięty grafik że nie miałam czasu sprawdzić forum. 😅

Wczoraj wylądowaliśmy w Polsce, przyjechaliśmy odwiedzić rodzinę na święta.
Z tym pojawiła się moja schiza na temat podróżowania samolotem w pierwszym trymestrze. Jedni mówią że jest to bezpieczne, drudzy z kolei że niebezpieczne dla bobasa. Zaryzykowaliśmy z racji że bilety zamawialiśmy zanim dowiedzieliśmy się o ciąży i nie były tanie niestety i to będą nasze pierwsze święta w Polsce z rodziną od 2015 roku.. lot trwał dwie godziny czułam się w miarę dobrze, brzuch mnie trochę bolał cały dzień ale wiem że to ze stresu, za to mdłości mi ustały - to chyba też ze stresu 😅

Powiedzcie proszę czy macie jakieś doświadczenia z lataniem samolotem na tak wczesnym etapie ciąży.
Troszkę się martwię czy to podróżowanie nie będzie miało wpływu na ciążę (9+5tydzien)

Ja słyszałam, ze na początku wlasnie można, a już w zaawansowanej nie powinno się, bo zmiana ciśnienia itp a dwa, ze jest prawdopobienstwo ze kobieta urodzi w samolocie, co oznacza średnie bezpieczeństwo..

Czesc dziewczyny, ja tez co do erotycznych I mocno porabanych to u mnie na porzadku dziennym 😄 ostatnio to bylo tak intesywne ze obudzil mnie orgazm 🤣🤣🤣🤣 naprawdę...bylam w szoku 🤭 mezu juz wolne sobie zrobil wiec troche mi ogarniac pomaga , bo dzis za porzadku sie wzielam , co do mdlosci sa nadal ale juz nie tak tragiczne :) mylan ostanio okno to mnie wszyscy wyzwali i siostra ma mi przyjechac pomyc reszte 😏 prania full...wszystkiego duzo ...alr po malutku zaczne rzezbic ..na święta idziemy do tesciow wiec tylko , robie 3 rzeczy wiec jakos to pojdzie , a jutro jeszcze po reszte prezentow jedziemy...ja wizytuje dopiero 30...i tak mi sie wlecze...I to prenatalne wiec stres max .. 😬😬😬

U mnie tez juz brzuchol wbijaa. .wgl taka zalana jestem mam wrazenie i nie podobam sie sobie 😑 widze jak cialo sie juz zmienia...ale wrócimy jeszcze do formy ❤💪💪

Kciuki za wizyty!
Z tym orgazmem miałam to samo i to już dwa razy 😂😂 było mi tak głupio, ze az się Mojemu nie przyznałam 😂😂

Hej dziewczyny! Ostatnio miałam tak bardzo napięty grafik że nie miałam czasu sprawdzić forum. 😅

Wczoraj wylądowaliśmy w Polsce, przyjechaliśmy odwiedzić rodzinę na święta.
Z tym pojawiła się moja schiza na temat podróżowania samolotem w pierwszym trymestrze. Jedni mówią że jest to bezpieczne, drudzy z kolei że niebezpieczne dla bobasa. Zaryzykowaliśmy z racji że bilety zamawialiśmy zanim dowiedzieliśmy się o ciąży i nie były tanie niestety i to będą nasze pierwsze święta w Polsce z rodziną od 2015 roku.. lot trwał dwie godziny czułam się w miarę dobrze, brzuch mnie trochę bolał cały dzień ale wiem że to ze stresu, za to mdłości mi ustały - to chyba też ze stresu 😅

Powiedzcie proszę czy macie jakieś doświadczenia z lataniem samolotem na tak wczesnym etapie ciąży.
Troszkę się martwię czy to podróżowanie nie będzie miało wpływu na ciążę (9+5tydzien)
Hej :) w tej ciąży spędziłam łącznie prawie 6h w samolocie i wszystko jest ok. Mój lekarz powiedział, że można spokojnie, ale z racji że przyjmuje acard i heparynę to moje obawy oczywiście były duże. Loty miałam wieczorem, więc acard wzięłam przed lotem, a nie przed snem. Co godzinę wstawałam i chodziłam do toalety (siedząc z przodu chodziłam na tył, żeby zrobić sobie spacer :D) a w kibelku robiłam parę przysiadów żeby pobudzić krążenie. Lot był w 7 tygodniu ciąży.

A co bierzesz oprocz tego? w sensie jakie witaminy dla kobiet w ciąży ?
Bo ja biorę PREGNAPLUS, ale wlasnie jest tam za mało kwasów, a że ryb jem tyle, ze aż prawie wcale to muszę dobić tabletkami.
Oprócz dha biorę witaminy dla kobiet w ciąży I trymestr Little me, wit D z aliness i witaminę C liposomalną w proszku dr jacobs.
Co parę dni magnez w saszetkach i B complex z aliness.

U mnie objawy juz bardzo niewielkie a wszystko ok, więc z tymi objawami to spora zagadka 🙈
U mnie też nie zapeszajac ale powoli się wszystko unormowało ,mdłości ustały (może to efekt placebo ale ja wierzę ,że witamina B6ma w tym swój udział )i wróciła energia życiowa co prawda bardziej w godzinach dopołudniowych bo potem baterie się wyczerpują .Dziś nawet wybrałam się do Galerii w poszukiwaniu prezentów i pobuszowałam w ciucholandach więc jest dobrze .Wam wszystkim również życzę żeby samopoczucie się polepszyło i chociaż na święta nie męczyły 🤮🤮

reklama
Do góry