reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Hej dziewczyny!
Melduje, ze usg ok.
Jest serduszko 💚 nie słyszałam ale jest. 6.12 mam wizytę u gina prowadzącego i zobaczymy co dalej. Ciąża według usg jest o tydzień młodsza.

Trochę się rozchorowałam wiec tez jestem taka nie do życia…

Lecę nadrabiać wpisy :)

reklama
Ja z automatu zrobiłam betę i progesteron ale całe szczęście rośnie. Mi pomogło l4 czyli mało co robię i zwiększenie dawki duohastonu. Mam nadzieję że u Ciebie też to minie.
U mnie progesteron spadł z 24 do 19... lekarz mówił, że to zły znak, ale ze beta urosla do ponad 24tys to mam brac duphaston 3razy dziennie, kolejne badanie we wtorek I wtedy się okaże czy się utrzyma 🥺
Ja niestety nie pomogę bo w każdej ciąży lekarz tylko raz kazał mi badać progesteron i później już tego nie robiłam 🤷 kiedy masz teraz wizytę?
Wizyta kolejna 13.12, więc jeszcze dużo dni...

Jeeeesttttt serduszko ❤️ Ciąża młodsza o tydzień, więc wg usg jakieś 6+2. Niestety, pojawił się u mnie mały krwiak, więc mam leżeć, wyluzować i odpoczywać. Ale najważniejsze, że jest maleństwo ❤️ I też słyszałam serduszko, pani Doktor mówiła, że nic się nie przegrzewa 😷
Gratuluję serduszka 😍 idziemy prawie łeb w łeb - u mnie 6+3 ;)
U mnie progesteron spadł z 24 do 19... lekarz mówił, że to zły znak, ale ze beta urosla do ponad 24tys to mam brac duphaston 3razy dziennie, kolejne badanie we wtorek I wtedy się okaże czy się utrzyma 🥺

Wizyta kolejna 13.12, więc jeszcze dużo dni...
Mam nadzieję, że we wtorek będą dobre wyniki i nic złego się u Ciebie nie dzieje 😘
Staraj się nie przejmować dla dobra maluszka, wiem, jest to mega trudne. Mam nadzieję, że w takiej sytuacji dostałaś już zwolnienie lekarskie?

Ja również melduję się po wizycie, USG mamy 7t+3d, serduszka nie słyszałam ale widziałam i zmierzone jak bije, bobo ma 1,2cm ❤️ też mam małego krwiaka i duphaston żeby się wchłonął😒 jeżeli kogoś to pocieszy to w poprzedniej ciąży też miałam tak na początku i na kolejnej wizycie już go nie było. następna wizyta 22.12, a 5.01 prenatalne 🙀

Ja również melduję się po wizycie, USG mamy 7t+3d, serduszka nie słyszałam ale widziałam i zmierzone jak bije, bobo ma 1,2cm ❤️ też mam małego krwiaka i duphaston żeby się wchłonął😒 jeżeli kogoś to pocieszy to w poprzedniej ciąży też miałam tak na początku i na kolejnej wizycie już go nie było. następna wizyta 22.12, a 5.01 prenatalne 🙀
8+0 prenatalne 2.1.2023

Moze to tylko przez ciążę 🙂
Prawdopodobnie tak :) już po wizycie u endokrynologa.
Traby niziutkie więc te źle wyniki prawdopodobnie przez ciążę. Dlatego że nie mam żadnych objawów nadczynności (poza tymi wynikami ) to jeszcze nie dostałam thyrosanu za 2 tyg mam powtórzyć badania i wtedy zobaczymy

Ja od początku biorę Duphaston 3x1 plus luteinę 100 dopochwowo, a mimo to mi się zrobił ten krwiak. Jeden, mały, ale jest. I oczywiście już mam różne myśli, choć często czyta się o takich krwiakach 🤯 Mam nadzieję, że za dwa tygodnie nie będzie po nim śladu 😬

reklama
Jeszcze takie pytanko, bo zapomniałam zapytać na wizycie 🙆‍♀️😱 Bierzecie magnez? Mam magne b6, kazała mi brać przy tych bólach podbrzusza. Ale nie zapytałam o dawkowanie. Boję się, że przy tej suplementacji dla ciężarnych przedawkuję i na razie biorę jedną tabletkę, ale teraz nie wiem, czy przy tym krwiaku nie wziąć.. dwóch? 😬 Na ulotce jest 2x na dzień, no ale b6 już mam w witaminkach ciążowych. 😷

Do góry