reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Jeszcze takie pytanko, bo zapomniałam zapytać na wizycie 🙆‍♀️😱 Bierzecie magnez? Mam magne b6, kazała mi brać przy tych bólach podbrzusza. Ale nie zapytałam o dawkowanie. Boję się, że przy tej suplementacji dla ciężarnych przedawkuję i na razie biorę jedną tabletkę, ale teraz nie wiem, czy przy tym krwiaku nie wziąć.. dwóch? 😬 Na ulotce jest 2x na dzień, no ale b6 już mam w witaminkach ciążowych. 😷
A jaka tam jest dawka Mg w jednej tabletce?

U mnie progesteron spadł z 24 do 19... lekarz mówił, że to zły znak, ale ze beta urosla do ponad 24tys to mam brac duphaston 3razy dziennie, kolejne badanie we wtorek I wtedy się okaże czy się utrzyma 🥺

Wizyta kolejna 13.12, więc jeszcze dużo dni...
Mi lekarz powiedział że beta najważniejsza, progesteron od początku miałam niski dlatego na niewydolność ciałka żółtego biorę progesteron I lekarz zwiększył do 3x1 i mówi że to powinno pomóc. Duphaston nie będzie wykryty jak zrobisz badanie, nie podwyższa sztucznie wyniku. Bierz L4 i siedź w domu.

U mnie progesteron spadł z 24 do 19... lekarz mówił, że to zły znak, ale ze beta urosla do ponad 24tys to mam brac duphaston 3razy dziennie, kolejne badanie we wtorek I wtedy się okaże czy się utrzyma 🥺

Dalej plamisz? Ja po dzisiejszej akcji czyli plamieniom żywo czerwonej krwi, zrobiłam progesteron… wyjściowo co prawda miałam bardzo duży, bo 70, a dziś mam 28,70 i lekarka zleciła mi brać duphaston 3xdziennie przez 2 dni, jak się plamienie nie powtórzy to przejść na 2xdziennie… może powinnaś mieć zwiekszona dawkę? Tak się zastanawiam

Ja mam wizytę 12.12 i teraz czekam na potwierdzenie serduszka. Będzie dobrze i nie stresuj się.

Dziewczyny, czy każda z Was zamierza robić badania prenatalne? Bo ja jestem zdania, że jakieś dziecko nie będzie, to będę je kochać, a po co mam się stresować od początku, że może będzie czymś obciążone? 😌 Więc się waham czy decydować się na takie badania czy nie.

reklama
Dziewczyny, czy każda z Was zamierza robić badania prenatalne? Bo ja jestem zdania, że jakieś dziecko nie będzie, to będę je kochać, a po co mam się stresować od początku, że może będzie czymś obciążone? 😌 Więc się waham czy decydować się na takie badania czy nie.
Moja Pani doktor powiedziała, że badania prenetalne nie są po to aby wykryć choroby, tylko aby je wykluczyć i potwierdzić, że dziecko jest zdrowe.
Robię badania. Umówione mam na 28.12

Do góry