Mam dokladnie to samo. Brzuch jak nie wiem co a zawsze plaski. Mi pomaga mleko na śniadanie odrazu lece na wc ;D a tak to masakra by byla ;/ i te bole brzucha jak na okres przez pol nocy ;(Staram się pić dużo wody i jem więcej warzyw. Żołądek mnie nie boli ale przez zaparcia wywaliło mi tak brzuch że wyglądam jak w zaawansowanej ciąży
reklama
Ja z ŁodziDziewczyny skad jestescie ?
Czy ktoras jest z okolic Poznania?
Wczoraj na wizycie pani doktor powiedziała ze mam zalać śliwki suszone woda gorąca , odstawić , napar wypić a śliwki zjeść na drugie dzien - na zaparcia
Na zaparcia jednak najlepiej pilnować to co jemy w moim przypadku sprawdza sie całkowite odstawienie pieczywa codziennie jabłko lub marchewka surowa, kapustka kiszona 2-3 razy w tygodniu, zero czekolady i odstawienie cukru, piję tylko kawę zbożową i wodę, a przyjmuje 3 razy dziennie x 200 progesteronu pierwsze dni były tragiczne obecnie zaparcia nie sprawiają problemu.
Anuszka272
Moderator
Dzwoniłam do Pani dr bo trochę zaniepokoiły mnie te bóle... Zaleciła syrop na zaparcia na czczo jeśli nie pomoże to mam dzwonić na wizytę także czekam niecierpliwie do jutra
Śliczny widok super że wszystko okCześć Dziewczyny! Jestem już po wizycie:-) Wszystko ok z USG wychodzi mi 8 tydzień :-) czyli bejbik troszkę szybciej rośnie niż wynikałoby z om. Termin na dziś zmienił się z 8.07 na 4.07 ;-) ale wszystko może się jeszcze zmienic Dodałam fotki Dzieciora ;-)
Mnie wyszło Tsh 4,09.
Dziś lekarz na wizycie zwiększyła mi dawkę euthroxu, powiedziała ze normalne jest to, że w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie i wcale nie straszyła żadnym poronieniem! Także spokojnie dziewczyny!
Ja mam dokładnie to samo… cały czas mogłabym jeść jabłka
JestemMama!
Fanka BB :)
Ja miałam cukrzycę w pierwszej ciąży. Teraz od razu zaczęłam mierzyć i cukry mi szaleją. Obawiam się że tym razem nie wystarczy dieta i dostanę insulinęCześć .
Też dołączę, termin na 13.07.
Czy któraś z was boryka się z cukrzycą ciążową?
Anuszka272
Moderator
Cudowne wieściMelduje że ja już po wizycie , widziałam pięknie bijące serduszko
Popłakałam się przy tym , maz też miał łzy w oczach
Kolejna wizyta 5 grudzień ( przed mikołajkami ) i wtedy zakładamy kartę ciąży . Dostałam zestaw badań do wykonania
Karka_Krk
Super wieści, gratuluje!Melduje że ja już po wizycie , widziałam pięknie bijące serduszko
Kolejna wizyta 5 grudzień ( przed mikołajkami ) i wtedy zakładamy kartę ciąży . Dostałam zestaw badań do wykonania
Pszczolka38
Super wiadomość gratulacjeMelduje że ja już po wizycie , widziałam pięknie bijące serduszko
reklama
To moja 4 ciąża. Mam niespełna dwulatkę. W ciąży z nią od razu brałam insulinę. Ta była jak będzie to będzie i późno się zorientowałam bo w zeszły czwartek. Nie mam terminu do diabetolog bo nie na miejsc... Muszę przyjść jak będzie przyjmować i zapytać czy mnie przyjmie ;/. Mi skaczą cukry na czczo. Tylko. Mam w domu insulinę po poprzedniej ciąży w terminie ale nie wiem czy brać. Chyba poczekam na wizytę u gina jak potwierdzi czy z ciążą wszystko ok.Ja miałam cukrzycę w pierwszej ciąży. Teraz od razu zaczęłam mierzyć i cukry mi szaleją. Obawiam się że tym razem nie wystarczy dieta i dostanę insulinę