reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

W poprzedniej brałam od pozytywnego testu jak i inne leki z uwagi na nie sklasyfikowaną przyczynę poronień. Największą dawkę insuliny miałam ok. 40j na noc. Brałam tylko nocną. Po ciąży wszystko zawsze wraca do normy. Byłam o diabetologa z 5 msc po porodzie z krzywą. Wyszła ok więc już nie wracałam... Nie ważne co jadłam cukier na czczo wariował. Z uwagi na zdiagnowaną cukrzycę od początku nie robiłam krzywej w ciąży. W tej też nie zaryzykuję
Ja zaszłam w ciążę dzięki in vitro , to był mój 9 transfer . Wcześniejsze się nie udawały ... Raz puste jajo i później albo cb albo beta nie drgnęła ... Moja pani doktor wie o całym moim leczeniu . Wie że zaszłam w tą ciąże i zobaczyłam pierwszy raz w życiu bijące serduszko dzięki lekom które dobrała i dzięki leczeniu u docenta Paśnika ... Mimo wszystko nie została mi przepisana od razu insulina . Pierw mam zrobić badania i wtedy będzie wiadomo co dalej ... Nie wie. Według mnie dziwne podejście lekarza . Ale skoro pomaga to decyzja należy do Ciebie ❤️

reklama
Lekarz zlecał Ci krzywą a Ty nie robiłaś?
Czy nie zlecał?

Ja się zastanawiam czy jest sens robić krzywą skoro już teraz widzę że cukry mi szaleją🤔
Niby diabetolog po poprzedniej ciąży mi mówiła że w następnej ciąży mam zrobić krzywą zaraz na poczatku ale mam watpliwosci🤔
Zobaczę Co mi powie Gin i diabetolog...
jeśli dobrze rozumiem to badasz cukier tylko w warunkach domowych? Podejrzewam, że lekarka będzie wymagała krzywej, bo inaczej to musiałby Ci uwierzyć na słowo 😕
Mi się dziwne rzeczy działy z cukrem w poprzedniej ciąży, dwa razy robiłam krzywą. Ostatecznie nikt nic nie stwierdził, ale dietę kazali trzymać 🤷🏽‍♀️

Hej dziewczyny! Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? Ja mam na godz. 13 wizytę, nie mogę się doczekać, ale też trochę się boję 😬😬 Jak byłam na izbie przyjęć w niedzielę, lekarz zauważył na lewym jajniku 1,5 cm ciemny obszar i nie wie, co to jest :baffled: Mam nadzieję, że nic groźnego - dzisiaj się dowiem. Jak Wasze nocki? U mnie przespana, ale mam problem z zasypianiem. Popołudniu mogłabym sobie robić drzemki, a jak przychodzi noc, to mam tysiące myśli. Chyba to jest przyczyna :-D No i leje mi się stamtąd po tych dopochwowych tabsach - mam luteinę i lactovaginal (probiotyk). :-D

Ja zaszłam w ciążę dzięki in vitro , to był mój 9 transfer . Wcześniejsze się nie udawały ... Raz puste jajo i później albo cb albo beta nie drgnęła ... Moja pani doktor wie o całym moim leczeniu . Wie że zaszłam w tą ciąże i zobaczyłam pierwszy raz w życiu bijące serduszko dzięki lekom które dobrała i dzięki leczeniu u docenta Paśnika ... Mimo wszystko nie została mi przepisana od razu insulina . Pierw mam zrobić badania i wtedy będzie wiadomo co dalej ... Nie wie. Według mnie dziwne podejście lekarza . Ale skoro pomaga to decyzja należy do Ciebie ❤️

Słyszałam o dr Paśniku. Nie jednej parze pomógł. Oby jak najwiecej takich specjalistów ❤️
Hej dziewczyny! Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? Ja mam na godz. 13 wizytę, nie mogę się doczekać, ale też trochę się boję 😬😬 Jak byłam na izbie przyjęć w niedzielę, lekarz zauważył na lewym jajniku 1,5 cm ciemny obszar i nie wie, co to jest :baffled: Mam nadzieję, że nic groźnego - dzisiaj się dowiem. Jak Wasze nocki? U mnie przespana, ale mam problem z zasypianiem. Popołudniu mogłabym sobie robić drzemki, a jak przychodzi noc, to mam tysiące myśli. Chyba to jest przyczyna :-D No i leje mi się stamtąd po tych dopochwowych tabsach - mam luteinę i lactovaginal (probiotyk). :-D

Trzymam kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼✊🏼
Ja słabo sypiam mam okropne mdłości przed snem i w nocy. Do tego moja córka przynajmniej raz się budzi. Dziś od 5:30 nie było mowy o śnie.
Ja też biore luteinę i leci. Lekarka na NFZ przepisała mi luteinę, a prywatnie powiedział że jak się skończy to mam zacząć brać utro.gestan 🤔
Cześć dziewczyny ♡ ja też już po wizycie, pomimo braku objawów (co mnie bardzo niepokoiło)wszystko rozwija się prawidłowo. Widziałam bijące serduszko❤🥰 z usg wychodzi teraz, że to jednak 6t3d.

Gratulacje 🫶🏼

Cześć dziewczyny ♡ ja też już po wizycie, pomimo braku objawów (co mnie bardzo niepokoiło)wszystko rozwija się prawidłowo. Widziałam bijące serduszko❤🥰 z usg wychodzi teraz, że to jednak 6t3d.
Świetna wiadomość:). Gratuluję.
U mnie objawy też o ile są to bardzo słabe. Sporadycznie delikatnie mnie zemdli, bez wymiotów, piersi bolą.., ale już mniej, sporadycznie delikatne bóle w podbrzuszu, zaparcia.., no i zmęczenie, które faktycznie mi towarzyszy, takie jak przy przeslieniu.. I mam ogromnego stresa czy wszystko jest ok. A do wizyty jeszcze 5 dni... A psychika i nerwy wykańczają..

trzymam kciuki za maleństwo 😊 jak brałam globulki to co chwile biegałam do toalety sprawdzać czy to globulka się wylewa czy to plamienie 😬

Słyszałam o dr Paśniku. Nie jednej parze pomógł. Oby jak najwiecej takich specjalistów ❤️

Trzymam kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼✊🏼
Ja słabo sypiam mam okropne mdłości przed snem i w nocy. Do tego moja córka przynajmniej raz się budzi. Dziś od 5:30 nie było mowy o śnie.
Ja też biore luteinę i leci. Lekarka na NFZ przepisała mi luteinę, a prywatnie powiedział że jak się skończy to mam zacząć brać utro.gestan 🤔

Gratulacje 🫶🏼
Dokładnie tak ❤️
Ja już się nie mogę doczekać aż będę mogła z maluszkiem na ręku podziękować mu za ten cud , specjalnie będę jechać pół Polski do niego . Za to co zrobił mogła bym przejechać i cała ❤️ do końca życia będę mu zawdzięczać moje szczęście 😍

Dzięki niemu pierwszy raz w życiu zobaczyłam serduszko pięknie bijące ❤️ dzięki niemu jestem w ciąży ❤️
Polecam go każdej kobiecie po przejściach 😍

Chodź jak immunologię zostawiłam na sam koniec , bałam się ja zaczynać że względu na koszta i to że zachodziłam w ciążę ale się nie utrzymywała... Teraz pluje sobie w twarz że tak długo zwlekałam , ale najwidoczniej to było mi pisane . Wyczekane , wymarzone , wywalczone ❤️ moje oczko w głowie 😍😍❤️ rodzice będą rozpieszczać , oj będą . Ba całą rodzina będzie ❤️❤️

Świetna wiadomość:). Gratuluję.
U mnie objawy też o ile są to bardzo słabe. Sporadycznie delikatnie mnie zemdli, bez wymiotów, piersi bolą.., ale już mniej, sporadycznie delikatne bóle w podbrzuszu, zaparcia.., no i zmęczenie, które faktycznie mi towarzyszy, takie jak przy przeslieniu.. I mam ogromnego stresa czy wszystko jest ok. A do wizyty jeszcze 5 dni... A psychika i nerwy wykańczają..
te początki są mega ciężkie 😕 ja zawsze żyje od wizyty do wizyty

reklama
Do góry