reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

W poprzedniej brałam od pozytywnego testu jak i inne leki z uwagi na nie sklasyfikowaną przyczynę poronień. Największą dawkę insuliny miałam ok. 40j na noc. Brałam tylko nocną. Po ciąży wszystko zawsze wraca do normy. Byłam o diabetologa z 5 msc po porodzie z krzywą. Wyszła ok więc już nie wracałam... Nie ważne co jadłam cukier na czczo wariował. Z uwagi na zdiagnowaną cukrzycę od początku nie robiłam krzywej w ciąży. W tej też nie zaryzykuję
Ja zaszłam w ciążę dzięki in vitro , to był mój 9 transfer . Wcześniejsze się nie udawały ... Raz puste jajo i później albo cb albo beta nie drgnęła ... Moja pani doktor wie o całym moim leczeniu . Wie że zaszłam w tą ciąże i zobaczyłam pierwszy raz w życiu bijące serduszko dzięki lekom które dobrała i dzięki leczeniu u docenta Paśnika ... Mimo wszystko nie została mi przepisana od razu insulina . Pierw mam zrobić badania i wtedy będzie wiadomo co dalej ... Nie wie. Według mnie dziwne podejście lekarza . Ale skoro pomaga to decyzja należy do Ciebie ❤️

reklama
Lekarz zlecał Ci krzywą a Ty nie robiłaś?
Czy nie zlecał?

Ja się zastanawiam czy jest sens robić krzywą skoro już teraz widzę że cukry mi szaleją🤔
Niby diabetolog po poprzedniej ciąży mi mówiła że w następnej ciąży mam zrobić krzywą zaraz na poczatku ale mam watpliwosci🤔
Zobaczę Co mi powie Gin i diabetolog...
jeśli dobrze rozumiem to badasz cukier tylko w warunkach domowych? Podejrzewam, że lekarka będzie wymagała krzywej, bo inaczej to musiałby Ci uwierzyć na słowo 😕
Mi się dziwne rzeczy działy z cukrem w poprzedniej ciąży, dwa razy robiłam krzywą. Ostatecznie nikt nic nie stwierdził, ale dietę kazali trzymać 🤷🏽‍♀️

Hej dziewczyny! Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? Ja mam na godz. 13 wizytę, nie mogę się doczekać, ale też trochę się boję 😬😬 Jak byłam na izbie przyjęć w niedzielę, lekarz zauważył na lewym jajniku 1,5 cm ciemny obszar i nie wie, co to jest :baffled: Mam nadzieję, że nic groźnego - dzisiaj się dowiem. Jak Wasze nocki? U mnie przespana, ale mam problem z zasypianiem. Popołudniu mogłabym sobie robić drzemki, a jak przychodzi noc, to mam tysiące myśli. Chyba to jest przyczyna :-D No i leje mi się stamtąd po tych dopochwowych tabsach - mam luteinę i lactovaginal (probiotyk). :-D

Ja zaszłam w ciążę dzięki in vitro , to był mój 9 transfer . Wcześniejsze się nie udawały ... Raz puste jajo i później albo cb albo beta nie drgnęła ... Moja pani doktor wie o całym moim leczeniu . Wie że zaszłam w tą ciąże i zobaczyłam pierwszy raz w życiu bijące serduszko dzięki lekom które dobrała i dzięki leczeniu u docenta Paśnika ... Mimo wszystko nie została mi przepisana od razu insulina . Pierw mam zrobić badania i wtedy będzie wiadomo co dalej ... Nie wie. Według mnie dziwne podejście lekarza . Ale skoro pomaga to decyzja należy do Ciebie ❤️

Słyszałam o dr Paśniku. Nie jednej parze pomógł. Oby jak najwiecej takich specjalistów ❤️
Hej dziewczyny! Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? Ja mam na godz. 13 wizytę, nie mogę się doczekać, ale też trochę się boję 😬😬 Jak byłam na izbie przyjęć w niedzielę, lekarz zauważył na lewym jajniku 1,5 cm ciemny obszar i nie wie, co to jest :baffled: Mam nadzieję, że nic groźnego - dzisiaj się dowiem. Jak Wasze nocki? U mnie przespana, ale mam problem z zasypianiem. Popołudniu mogłabym sobie robić drzemki, a jak przychodzi noc, to mam tysiące myśli. Chyba to jest przyczyna :-D No i leje mi się stamtąd po tych dopochwowych tabsach - mam luteinę i lactovaginal (probiotyk). :-D

Trzymam kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼✊🏼
Ja słabo sypiam mam okropne mdłości przed snem i w nocy. Do tego moja córka przynajmniej raz się budzi. Dziś od 5:30 nie było mowy o śnie.
Ja też biore luteinę i leci. Lekarka na NFZ przepisała mi luteinę, a prywatnie powiedział że jak się skończy to mam zacząć brać utro.gestan 🤔
Cześć dziewczyny ♡ ja też już po wizycie, pomimo braku objawów (co mnie bardzo niepokoiło)wszystko rozwija się prawidłowo. Widziałam bijące serduszko❤🥰 z usg wychodzi teraz, że to jednak 6t3d.

Gratulacje 🫶🏼

Cześć dziewczyny ♡ ja też już po wizycie, pomimo braku objawów (co mnie bardzo niepokoiło)wszystko rozwija się prawidłowo. Widziałam bijące serduszko❤🥰 z usg wychodzi teraz, że to jednak 6t3d.
Świetna wiadomość:). Gratuluję.
U mnie objawy też o ile są to bardzo słabe. Sporadycznie delikatnie mnie zemdli, bez wymiotów, piersi bolą.., ale już mniej, sporadycznie delikatne bóle w podbrzuszu, zaparcia.., no i zmęczenie, które faktycznie mi towarzyszy, takie jak przy przeslieniu.. I mam ogromnego stresa czy wszystko jest ok. A do wizyty jeszcze 5 dni... A psychika i nerwy wykańczają..

trzymam kciuki za maleństwo 😊 jak brałam globulki to co chwile biegałam do toalety sprawdzać czy to globulka się wylewa czy to plamienie 😬

Słyszałam o dr Paśniku. Nie jednej parze pomógł. Oby jak najwiecej takich specjalistów ❤️

Trzymam kciuki za wizytę ✊🏼✊🏼✊🏼
Ja słabo sypiam mam okropne mdłości przed snem i w nocy. Do tego moja córka przynajmniej raz się budzi. Dziś od 5:30 nie było mowy o śnie.
Ja też biore luteinę i leci. Lekarka na NFZ przepisała mi luteinę, a prywatnie powiedział że jak się skończy to mam zacząć brać utro.gestan 🤔

Gratulacje 🫶🏼
Dokładnie tak ❤️
Ja już się nie mogę doczekać aż będę mogła z maluszkiem na ręku podziękować mu za ten cud , specjalnie będę jechać pół Polski do niego . Za to co zrobił mogła bym przejechać i cała ❤️ do końca życia będę mu zawdzięczać moje szczęście 😍

Dzięki niemu pierwszy raz w życiu zobaczyłam serduszko pięknie bijące ❤️ dzięki niemu jestem w ciąży ❤️
Polecam go każdej kobiecie po przejściach 😍

Chodź jak immunologię zostawiłam na sam koniec , bałam się ja zaczynać że względu na koszta i to że zachodziłam w ciążę ale się nie utrzymywała... Teraz pluje sobie w twarz że tak długo zwlekałam , ale najwidoczniej to było mi pisane . Wyczekane , wymarzone , wywalczone ❤️ moje oczko w głowie 😍😍❤️ rodzice będą rozpieszczać , oj będą . Ba całą rodzina będzie ❤️❤️

Świetna wiadomość:). Gratuluję.
U mnie objawy też o ile są to bardzo słabe. Sporadycznie delikatnie mnie zemdli, bez wymiotów, piersi bolą.., ale już mniej, sporadycznie delikatne bóle w podbrzuszu, zaparcia.., no i zmęczenie, które faktycznie mi towarzyszy, takie jak przy przeslieniu.. I mam ogromnego stresa czy wszystko jest ok. A do wizyty jeszcze 5 dni... A psychika i nerwy wykańczają..
te początki są mega ciężkie 😕 ja zawsze żyje od wizyty do wizyty

reklama
Do góry