reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Cześć dziewczyny mnie tutaj mało ale nadrabiam wieczorami czytając. Mam stesujacy czas w pracy... czekam do wizyty 29.11 jeśli wszystko będzie dobrze idę na l4 :) PS tez pracuje w przedszkolu;) u mnie dziewczyny od razu wskakiwaly na l4 w 6 czy 7 tygodniu nie ma co ryzykować.

reklama
Wczoraj na wizycie pani doktor powiedziała ze mam zalać śliwki suszone woda gorąca , odstawić , napar wypić a śliwki zjeść na drugie dzien - na zaparcia :)

Cześć Dziewczyny! Jestem już po wizycie:-) Wszystko ok z USG wychodzi mi 8 tydzień :-) czyli bejbik troszkę szybciej rośnie niż wynikałoby z om. Termin na dziś zmienił się z 8.07 na 4.07 ;-) ale wszystko może się jeszcze zmienic8-) Dodałam fotki Dzieciora ;-)
Gdańsk❣️

Mialam, 4-5 tydzien to tragedia, teraz jestem 6+2 i już tylko raz na jakiś czas pobolewa. Tylko po wczorajszym badaniu u ginekologa bolal mnie tak, że musiałam wziąć nospe, nad ranem przeszło.

😶‍🌫️ Dziewczyny, zaraz po ostatniej @ robilam badania tarczycy, wyszło mi tsh 3,5. Dużo za dużo. Wtedy jeszcze nie wiedziałam że będę za kilka dni w ciazy 😅 szukałam wolnego terminu żeby się umówić do Gin, a wyszło tak że miałam wizytę dopiero wczoraj, już z "brzuchem" 😉 dostałam skierowanie na ponowne badania tarczycy, w poniedziałek mam przyjsc na wizytę już z wynikami, wtedy włączy leki. Miała ktoras z was wysokie tsh? Nastraszył mnie ten lekarz trochę
Mnie wyszło Tsh 4,09.
Ja mam tsh 2.93 (już w ciąży, wcześniej miałam 2.5) jutro wizyta, jestem ciekawa, co mi powie, ale nastawiam się na euthyrox. A co Tobie lekarz powiedział?
Dziś lekarz na wizycie zwiększyła mi dawkę euthroxu, powiedziała ze normalne jest to, że w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie i wcale nie straszyła żadnym poronieniem! Także spokojnie dziewczyny!
Ja Szczecin :)
Też mam dzisiaj jakieś dziwne kłucia w podbrzuszu, ale wydaje mi się, że to kwestia rozciągania się macicy itd. Do wczoraj mnie mdliło, dziś mam póki co spokój. No i kosmiczna ochota na owoce, szczególnie jabłka :p prenatalnych jeszcze nie umawiałam, kolejna wizyta u gin 13.12 - pewnie wtedy dowiem się co i jak.
Ja mam dokładnie to samo… cały czas mogłabym jeść jabłka 😁

Załączniki

• 078822D4-BC39-4B88-A2B9-954F88D53AD0.jpeg
    078822D4-BC39-4B88-A2B9-954F88D53AD0.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 67
  • 9758222D-F438-49F6-A098-1DFAD5D514FD.jpeg
    9758222D-F438-49F6-A098-1DFAD5D514FD.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 62
Ja Szczecin :)
Też mam dzisiaj jakieś dziwne kłucia w podbrzuszu, ale wydaje mi się, że to kwestia rozciągania się macicy itd. Do wczoraj mnie mdliło, dziś mam póki co spokój. No i kosmiczna ochota na owoce, szczególnie jabłka :p prenatalnych jeszcze nie umawiałam, kolejna wizyta u gin 13.12 - pewnie wtedy dowiem się co i jak.
Też mi mdłości przeszły trochę. Może nie w 100% ale jest o wiele lepiej. U mnie 7+3.

Cześć Dziewczyny! Jestem już po wizycie:-) Wszystko ok z USG wychodzi mi 8 tydzień :-) czyli bejbik troszkę szybciej rośnie niż wynikałoby z om. Termin na dziś zmienił się z 8.07 na 4.07 ;-) ale wszystko może się jeszcze zmienic8-) Dodałam fotki Dzieciora ;-)

Mnie wyszło Tsh 4,09.

Dziś lekarz na wizycie zwiększyła mi dawkę euthroxu, powiedziała ze normalne jest to, że w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie i wcale nie straszyła żadnym poronieniem! Także spokojnie dziewczyny!

Jaką masz dawkę. U mnie lekarz to samo powiedział

Jak sobie z nimi radzisz? Ja przed ciążą chodziłam do WC po każdym posiłku po teście zaczęły się zaparcia ale raz dziennie się spokojnie wyproznialam a teraz odkąd biorę duphaston to jakaś masakra 😭 żeby nie wczorajsze przeczyszczenie po ciastku to wychodziło by na to że od 3dni się nie załatwiałam 😥 no i strasznie boli mnie żołądek
Staram się pić dużo wody i jem więcej warzyw. Żołądek mnie nie boli ale przez zaparcia wywaliło mi tak brzuch że wyglądam jak w zaawansowanej ciąży 🙈

Mnie wyszło Tsh 4,09.

Super ❤️🥰😍

reklama

Mnie wyszło Tsh 4,09.

Piękny dzieciaczek na tych zdjęciach 😍😍 gratulacje!

Do góry