reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Jej a ja dziś obudziłam się z bólem kręgosłupa w środkowej części. Nie wiem o co chodzi, bo nie spałam jakoś źle,ale od kilku dni biorę do spania wyższą poduszkę ponieważ mam problem z zatokami z nocy. Może więc to przez to. Ledwo chodzę, nie mówiąc już o schylaniu czy innych czynnościach. Nigdy nie miałam takiego bólu w tej części kręgosłupa 😱 co za życie..nie dość że mdłości, moje chore zatoki, chore dziecko w domu że mną to jeszcze teraz kręgosłup odmawia posłuszeństwa 🙈

Ja też mam plus ból piersi, ale wczoraj piersi mniej mnie bolały i też już miałam doła że na bank znikają objawy 🙈 czasem mnie mdli ale nie za często. Nie odrzuciło mnie od jedzenia ani kawy...24 mam kolejna wizytę i już czekam jak na szpilkach
Ja mam wizytę 29.11, ale mam nadzieję, że zadzwonią do mnie, że termin wcześniejszy się zwolnił. Nie wiem jak tak długo wytrzymam.
W tej ciąży też nie odrzuciło mnie od kawy i to mnie cieszy. Jednego dnia nie mam ochoty na jedzenie, a następnego dnia ciągle bym jadła. Piersi mnie bolą różnie.. najbardziej odczuwam, że są cięższe i bolą przy dotyku wieczorem.
Ktoś pisał o dreszczach - mi było bardzo zimno, a po chwili gorąco w pierwszych dniach po zagnieżdżeniu, jak bhcg zaczęło się wydzielać.
I tak jak większość z Was, wieczorem już padam, najczęściej mnie ścina tak około 21.
Powodzenia na wizytach 🍀

Jej a ja dziś obudziłam się z bólem kręgosłupa w środkowej części. Nie wiem o co chodzi, bo nie spałam jakoś źle,ale od kilku dni biorę do spania wyższą poduszkę ponieważ mam problem z zatokami z nocy. Może więc to przez to. Ledwo chodzę, nie mówiąc już o schylaniu czy innych czynnościach. Nigdy nie miałam takiego bólu w tej części kręgosłupa 😱 co za życie..nie dość że mdłości, moje chore zatoki, chore dziecko w domu że mną to jeszcze teraz kręgosłup odmawia posłuszeństwa 🙈
To jedna z dolegliwości ciąży 😀 ja zanim zrobiłam test to bolały mnie właśnie plecy/lędźwie. Czytałam o tym i to jest działanie hormonów. Więzadła się luzują i szykują pod wzrost ciężaru.

Ja mam wizytę 29.11, ale mam nadzieję, że zadzwonią do mnie, że termin wcześniejszy się zwolnił. Nie wiem jak tak długo wytrzymam.
W tej ciąży też nie odrzuciło mnie od kawy i to mnie cieszy. Jednego dnia nie mam ochoty na jedzenie, a następnego dnia ciągle bym jadła. Piersi mnie bolą różnie.. najbardziej odczuwam, że są cięższe i bolą przy dotyku wieczorem.
Ktoś pisał o dreszczach - mi było bardzo zimno, a po chwili gorąco w pierwszych dniach po zagnieżdżeniu, jak bhcg zaczęło się wydzielać.
I tak jak większość z Was, wieczorem już padam, najczęściej mnie ścina tak około 21.
Powodzenia na wizytach 🍀
Mam tak samo. Tylko dodatkowo boli kręgosłup🙈

To jedna z dolegliwości ciąży 😀 ja zanim zrobiłam test to bolały mnie właśnie plecy/lędźwie. Czytałam o tym i to jest działanie hormonów. Więzadła się luzują i szykują pod wzrost ciężaru.
kurcze, czytałam o tym,ale nie sądziłam,że na tak wczesnym etapie mogą się dziać już takie rzeczy. Ale jak piszecie,że Was też bolał/boli kręgosłup to jest coś na rzeczy.

Przy okazji badań robiłam betę - z 928.3 wskoczyła na 2037 ❤️ Martwi mnie jednak wynik TSH - 2.93 :/ Czytałam, że powinien być poniżej 2.5 w pierwszym trymestrze. W widełkach jest w normie.

Ja z kręgosłupem już przed ciążą miałam problemy ale teraz męczy mnie noga 😭 mam problemy z rwą kulszową i prawa noga mnie zawsze przez to ciągła... W pierwszej ciąży łapały mnie w niej takie skurcze że w nocy aż piszczałam 😢 teraz nie jest tak źle ale boli strasznie przed zaśnięciem

reklama
Hej, obserwuje z ukrycia ale chciałam się nieśmiało przywitać. Termin z om 17 lipca, ale mam długie cykle więc owulacja pewnie też była później. Po krótce: mam synka 4 lata. Dwa lata temu staraliśmy się o drugie, niesteety dwa razy ciąża biochemiczna. Zbadałam hormony i po wizycie u endokrynolog okazało się że mam guza i tym oto sposobem rok temu miałam wycięta całą tarczycę. Po roku od radioterapii dostałam zielone światło i udało się w drugim cyklu starań. Oczywiście jestem zestrachana ale mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze :) pozdrawiam wszystkich ❤️

Do góry