reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny a jak u Was jest ze spaniem? Mimo drzemki w ciągu dnia, gdzieś koło godziny 20 tak jakby mi ktoś odcinał prąd… po prostu się wyłączam niezależnie od tego co robię…. Nic nie jestem w stanie zrobić podwieczor w domu, bo czuje ze muszę leżeć na kanapie…. Po czym w momencie zasypiam…. Boje się, ze już tak mi zostanie 😅 druga sprawa to z kolei napady dreszczy… w pierwszej ciąży miałam napady dreszczy, ale tez później się rozchorowałam, wiec stwierdziłam, ze pewnie to była zapowiedź choroby, ale w tej mam dokładnie to samo i to tak plus minus od zagnieżdżenia…. I tak samo zawsze dopadają mnie wieczorem, mogę leżeć w grubym dresie/swetrze, skarpetkach, przykryta dwoma kocami i dalej mi zimno…. 🤦‍♀️ Przechodzi jak zasnę 😂
Mam tez tak zimnooooo mi spać wciąż

I mnie teraz równo 6 , w zeszły czwartek byłam na wizycie, byl wg USG 5 tydzień i było widać pęcherzyk z pęcherzykiem zoltkowym. Poszłam szybko bo 5 września mialam łyżeczkowanie po poronieniu i ta cisza jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem.
U mnie też dziś równo 6 ale z om. Musiałam mieć później owulację w tym cyklu, więc ciąża pewnie młodsza. Będę bardzo mocno trzymać za Ciebie kciuki ♥️

Myszki witamy 🙂 u mnie ciąża też jest młodsza o tydzień niż om ale to dlatego że ja mam bardzo długie cykle i umnie owu wychodzi 3tyg po @ 🤷 także też ustawiałam tak wizytę żeby było widać już serduszko żeby się niepotrzebnie nie stresować jak w poprzedniej ciąży 🤦 co do piersi ja dopiero wczoraj zaczęłam brać duphaston a przez piersi byłam pewna że jestem w ciąży... Juz przed testem mnie zaczęły boleć a od jakiegoś czasu mam wrażenie że chcą mi eksplodować 🙈 i urosły strasznie 😱 a ostatnio po odchudzaniu już były niezłymi miniaturkami 😅 mam wrażenie że zaraz wszyscy odkryją że jestem w ciąży właśnie przez ten biust 🤣

Hej ! Też mam progesteron 15 i Pani Dr. Powiedziała, że to dobry wynik, który mieści się w normie. Tak czy siak mówiła, że mogę dla swojego spokoju po 1 stracie przyjmować progesteron do 10 tyg. W jakiej skali masz podany ten progesteron?
Coś takiego miałam, robiłam 7 dpo, potem test dodatni, progesteron na podobnym poziomie. Tylko ja mam pcos, niedobory hormonalne i chyba chciała mnie od początku zabezpieczyć..

Załączniki

• Screenshot_20221118_103010_com.google.android.apps.docs_edit_366652058666967.jpg
    Screenshot_20221118_103010_com.google.android.apps.docs_edit_366652058666967.jpg
    52 KB · Wyświetleń: 58
Myszki witamy 🙂 u mnie ciąża też jest młodsza o tydzień niż om ale to dlatego że ja mam bardzo długie cykle i umnie owu wychodzi 3tyg po @ 🤷 także też ustawiałam tak wizytę żeby było widać już serduszko żeby się niepotrzebnie nie stresować jak w poprzedniej ciąży 🤦 co do piersi ja dopiero wczoraj zaczęłam brać duphaston a przez piersi byłam pewna że jestem w ciąży... Juz przed testem mnie zaczęły boleć a od jakiegoś czasu mam wrażenie że chcą mi eksplodować 🙈 i urosły strasznie 😱 a ostatnio po odchudzaniu już były niezłymi miniaturkami 😅 mam wrażenie że zaraz wszyscy odkryją że jestem w ciąży właśnie przez ten biust 🤣
Ja przez piersi mam schizy. Wydaje mi się że bardzo bolały a teraz o wiele mniej i wkręcam sobie złe rzeczy 🙈 ciesz się że masz balony 🙃

Ja przez piersi mam schizy. Wydaje mi się że bardzo bolały a teraz o wiele mniej i wkręcam sobie złe rzeczy 🙈 ciesz się że masz balony 🙃
Nie ma co się stresować Kochana bo wiadomo że z każdym dniem objawy będą już się minimalizować 😉 u mnie w dzień jak chodzę w biustonoszu jest ok ale jak wieczorem go zdejmę to masakra

reklama
Cześć dziewczyny !:) Chętnie się do Was przyłącze. Termin z 1 usg mam na 21 lipca. Następna wizytę u ginekologa 23.11. Jestem już po jednej ciazy, która niestety skończyła się poronieniem w 6t3d. Teraz tylko odliczam dni do kolejnego badania usg...
Wczoraj się trochę rozchorowałam, bylam dziś u internisty- stwierdzil zapalenie gardla i przepisał mi duomox co mnie trochę zdziwiło, ale twierdził, że to bezpieczny antybiotyk w ciazy, jednak wolę nie ryzykować i na razie leczę się domowymi sposobami + syrop *spam*, tantum verde w sprayu i do ssania i doraźnie paracetamol.
Bol gardla niestety na razie nie przechodzi, czy możecie coś polecić? Do tego zaczął się suchy kaszel.. ech..
Witamy ;)
Ja polecam syrop z cebuli z miodem na przeziębienie. Lub jak wolisz to z czosnku. Będzie działać fajnie przeciwbakteryjnie i przeciwkaszlowo. Do tego woda z imbirem, miodem i cytryną. Naturalne soki np malina, czarna porzeczka.
I dużo witaminy C ;)

Do góry