reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja zjadlam pol paczki białych winogron z rana. Mój owoc nr 1 w tej chwili 😂
Tez wczoraj kupiłam 🤣 a tak apropo winogron to widziałam gdzieś na internecie hasło że w trzecim trymestrze lepiej nie jeść winogron bo po pierwsze mają cukier, a po drugie mają dużo flawonoidów, których nadmiar może negatywnie wpływać na zamknięcie przewodu Bottala w serduszku dziecka 🤔 Nie wiem na ile można w to wierzyć

reklama
Hej dziewczyny - miała któraś kiedyś Graniaki w moczu? Powtórzyłam badanie i zamiast 1 + po kilku dniach +++ w internecie nic nie potrafię mądrego wyczytać :-(

Tez wczoraj kupiłam 🤣 a tak apropo winogron to widziałam gdzieś na internecie hasło że w trzecim trymestrze lepiej nie jeść winogron bo po pierwsze mają cukier, a po drugie mają dużo flawonoidów, których nadmiar może negatywnie wpływać na zamknięcie przewodu Bottala w serduszku dziecka 🤔 Nie wiem na ile można w to wierzyć
Hmm, rzeczywiście różne źródła różnie mówią. Może lepiej wtedy sobie darować dla bezpieczeństwa. Na szczęście końcówka ciąży to czas truskawek i czereśni wiec będzie dobrze :)

Zostając przy temacie meza/partnera przy porodzie nie wiem czy któraś tutaj o tym pisała czy gdzies to slyszalam ale bardzo mi to utkwilo w pamieci, że przy porodzie kobieta w ogóle nie pamięta jak z tym oddechem ma być 😃😄😆 co ma pomóc itp bo to jest akcją a mąż który był na szkole rodzenia z nią wszystko zapamiętał i mówił co ma robić 😃😃
A ja pamiętałam.. Polozna powiedziała ze widać ze ogarniam temat.. oddychanie pomagało mi głównie w kontroli bólu.. ale fakt mąż przypomniał oddychaj 😋 mój to w ogóle wariat był.. stanął se obok lekarza i patrzył jak się jego pierworodny wyciska na świat 🤪

A ja pamiętałam.. Polozna powiedziała ze widać ze ogarniam temat.. oddychanie pomagało mi głównie w kontroli bólu.. ale fakt mąż przypomniał oddychaj 😋 mój to w ogóle wariat był.. stanął se obok lekarza i patrzył jak się jego pierworodny wyciska na świat 🤪
Ja mojemu ostatnio pokazywałam zdjęcia z porodu w książce o ciąży która mam. Powiedział ze jeśli rodzę naturalnie będzie obok mnie ale ‚na to’ nie będzie patrzył 😂

Taaak! Tez sobie nie wyobrażam żeby mojego ze mną nie było. Ja jestem panikara a on jak moje zen, zawsze mnie potrafi uspokoić. A i tez chce żeby maluszka wziął w ramiona od razu. Tutaj pozwalają żeby ojciec zdjął koszulkę i miał ten pierwszy kontakt skóra do skory zaraz po matce.
Właśnie oglądałam teraz "In vitro nauka czy cud" i tam właśnie po porodzie położyli też maluszka na klatce piersiowej faceta. Jak to rozczulająco wyglądało 😍 w ogóle cały ten program jest pełen emocji, nie da się oglądać tego bez łezki w oku.

reklama
Do góry