reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Za dwa tygodnie, ale muszę podobno znaleźć lekarza nie w luxmedzie, bo oni nie mają takiego sprzętu dobrego, aby prowadzić ciąże bliźniaczą
Ogromne gratulacje 👏 tak wczoraj właśnie myślałam która nas zaskoczy bliźniakami i modliłam się obym to nie była ja 🤣🤣🤣
Hej kochane 🌸 przycupnę na chwilkę, bo nie jestem jeszcze pewna. Dzisiaj rano pink strumieniowy blada kreska i kolejne tez bardzo blade kreski. 10dpc i 5 dni przed @ wiec jest bardzo wcześnie. Beta z godziny 16 dzisiaj 29, progesteron 28. Malutko ale może urośnie, jeszcze raz pójdę w sobotę na bete i robić tez proga? Według aplikacji OM na 31.07 a kalkulatora 1.08 🤷‍♀️ nie ma sensu iść na usg wcześniej niż 5/6 tydzień? Nie mam krwawień, głowa mnie bolała w tamtym tygodniu, ogólnie dobrze się czuje. Trzymam kciuki za wszystkie serduszka ❤️
Witamy i trzymamy kciuki żebyś została z nami do końca 😉

reklama
Hej dziewczyny! Przyłączę się do Was, mam nadzieję, że do lipca. ☺️ Termin z OM mam na 17.07, ale mam długie cykle, więc podejrzewam, że to wcześniejsza ciąża niż wskazuje aplikacja (5t3d). Jestem już po jednej ciąży pozamacicznej, cztery miesiące temu, więc od razu po ujrzeniu dwóch kresek pognałam do mojej lekarki. Zobaczyła malutki pęcherzyk (0.5mm) w macicy, więc mam nadzieję, że na następnej wizycie, którą mam 23.11 potwierdzi normalną ciążę. Wyniki bety:
10dpo - 8.11 - 34.10
10.11 - 98.76
12.11 - 204.8
16.11 - 928.8
Progesteron miałam 15, więc już na starcie obstawiła mnie luteiną. Ogólnie dzisiaj pierwszy raz czułam delikatne kłucie w pochwie... czytałam, że to moze być od rozciągania się macicy.. ma tak któraś? Trochę mnie to zmartwiło. Nie krwawię. 🙆‍♀️

Hej dziewczyny! Przyłączę się do Was, mam nadzieję, że do lipca. ☺️ Termin z OM mam na 17.07, ale mam długie cykle, więc podejrzewam, że to wcześniejsza ciąża niż wskazuje aplikacja (5t3d). Jestem już po jednej ciąży pozamacicznej, cztery miesiące temu, więc od razu po ujrzeniu dwóch kresek pognałam do mojej lekarki. Zobaczyła malutki pęcherzyk (0.5mm) w macicy, więc mam nadzieję, że na następnej wizycie, którą mam 23.11 potwierdzi normalną ciążę. Wyniki bety:
10dpo - 8.11 - 34.10
10.11 - 98.76
12.11 - 204.8
16.11 - 928.8
Progesteron miałam 15, więc już na starcie obstawiła mnie luteiną. Ogólnie dzisiaj pierwszy raz czułam delikatne kłucie w pochwie... czytałam, że to moze być od rozciągania się macicy.. ma tak któraś? Trochę mnie to zmartwiło. Nie krwawię. 🙆‍♀️
Ta beta z 8 podobna do mojej z dzisiaj mam nadzieje, ze tez ładnie urośnie :) nie odpowiem Ci niestety na pytanie o kłuciu, bo mam 0 objawów i 2 ciąża 😃 nadal się zastanawiam nad pójściem do ginekologa jak najszybciej, bo może chociaż pęcherzyk mi potwierdzi..

Ta beta z 8 podobna do mojej z dzisiaj mam nadzieje, ze tez ładnie urośnie :) nie odpowiem Ci niestety na pytanie o kłuciu, bo mam 0 objawów i 2 ciąża 😃 nadal się zastanawiam nad pójściem do ginekologa jak najszybciej, bo może chociaż pęcherzyk mi potwierdzi..
Urośnie, będę trzymać kciuki ☺️
Ja przez ostatnią cp muszę się bardziej pilnować, bo przy tamtej późno się zorientowałam i ledwo mi jajowod uratowali. Ale z tego, co czytam, dziewczyny wolą chodzić w późniejszych tygodniach, gdy już wszystko pięknie widać, żeby się nie stresować. 👍

Przykro mi, że Was to spotkało. Dobrze, że piszesz, żeby się badać, może to uchronić kolejne dzieciaczki i zacząć leczenie wcześniej.
Jeśli można wiedzieć, to jakie były symptomy w 4 mies, że postanowiliscie zbadac córkę w kierunku cytomegalii?

Jak wiadomo noworodki zezuja i tak było u Arianki...ale właśnie w 4 miesiącu zauważyliśmy że zezuje tylko jednym okiem..zrobilam jej wtedy zdjęcie z flashem i wyszedl w lewym oczku taki blask ...mojej znajomej córeczka miała podobne objawy u niej zdiagnozowano siatkowczaka - raka oka , miała wtedy pol roczku ( na szczęście wszystko dobrze sir skończyło) dlatego widząc to zdjęcie nogi mi sie ugiely i pojechaliśmy na sor ( mieszkaliśmy wtedy w Irlandii ) tam zaczęli badac wstępnie, później miała już specjalne badania w szpitalu w Dublinie - tam nowotwor wykluczyli , ale zaczęli badac pod kątem wirusów bo w oku ma bliznę jak po jakieś infekcji, wyszła wtedy cytomegalia ...niestety nie można było stwierdzić czy to 100% wrodzona ale specjaliści u których byliśmy byli jednego zdania - ze skoro taki uszczerbek na zdrowiu to musi być wrodzona , bo nawet jeśli zachorowalaby po porodzie to nie ma opcji zeby były tego takie poważne powikłania..

10dpo - 8.11 - 34.10
10.11 - 98.76
12.11 - 204.8
16.11 - 928.8
Witamy! 😊
Ja właśnie położyłam się do łóżka i poczułam parę razy pod rząd takie mocniejsze ukłucia w podbrzuszu ;) po chwili przestało. Ogólnie to lubię jak czuję lekko podbrzusze. Uspokaja mnie to.. Jeden dzień był spokój i już schizowałam, że coś jest nie tak.

Cześć dziewczyny !:) Chętnie się do Was przyłącze. Termin z 1 usg mam na 21 lipca. Następna wizytę u ginekologa 23.11. Jestem już po jednej ciazy, która niestety skończyła się poronieniem w 6t3d. Teraz tylko odliczam dni do kolejnego badania usg...
Wczoraj się trochę rozchorowałam, bylam dziś u internisty- stwierdzil zapalenie gardla i przepisał mi duomox co mnie trochę zdziwiło, ale twierdził, że to bezpieczny antybiotyk w ciazy, jednak wolę nie ryzykować i na razie leczę się domowymi sposobami + syrop *spam*, tantum verde w sprayu i do ssania i doraźnie paracetamol.
Bol gardla niestety na razie nie przechodzi, czy możecie coś polecić? Do tego zaczął się suchy kaszel.. ech..

Witamy! 😊
Ja właśnie położyłam się do łóżka i poczułam parę razy pod rząd takie mocniejsze ukłucia w podbrzuszu ;) po chwili przestało. Ogólnie to lubię jak czuję lekko podbrzusze. Uspokaja mnie to.. Jeden dzień był spokój i już schizowałam, że coś jest nie tak.
Ja też mam plus ból piersi, ale wczoraj piersi mniej mnie bolały i też już miałam doła że na bank znikają objawy 🙈 czasem mnie mdli ale nie za często. Nie odrzuciło mnie od jedzenia ani kawy...24 mam kolejna wizytę i już czekam jak na szpilkach

reklama
Cześć dziewczyny !:) Chętnie się do Was przyłącze. Termin z 1 usg mam na 21 lipca. Następna wizytę u ginekologa 23.11. Jestem już po jednej ciazy, która niestety skończyła się poronieniem w 6t3d. Teraz tylko odliczam dni do kolejnego badania usg...
Wczoraj się trochę rozchorowałam, bylam dziś u internisty- stwierdzil zapalenie gardla i przepisał mi duomox co mnie trochę zdziwiło, ale twierdził, że to bezpieczny antybiotyk w ciazy, jednak wolę nie ryzykować i na razie leczę się domowymi sposobami + syrop *spam*, tantum verde w sprayu i do ssania i doraźnie paracetamol.
Bol gardla niestety na razie nie przechodzi, czy możecie coś polecić? Do tego zaczął się suchy kaszel.. ech..
Witaj! Mamy podobny termin - ja na 22.07😀

Do góry