reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Witajcie dziewczyny :)
ja po pierwszej wizycie u ginekologa 5t i 5d. Ciąża rozwija się prawidłowo, ale Pan doktor mnie bardzo zaskoczył, bo będą BLIZNIAKI :)) Jestem w głębokim szoku
Serduszek jeszcze nie było, ale karta ciąży została mi założona.
Wow super!!!! Podwójne gratulacje w takim razie ;) kiedy kolejna wizyta?

Za dwa tygodnie, ale muszę podobno znaleźć lekarza nie w luxmedzie, bo oni nie mają takiego sprzętu dobrego, aby prowadzić ciąże bliźniaczą

Witajcie dziewczyny :)
ja po pierwszej wizycie u ginekologa 5t i 5d. Ciąża rozwija się prawidłowo, ale Pan doktor mnie bardzo zaskoczył, bo będą BLIZNIAKI :)) Jestem w głębokim szoku
Serduszek jeszcze nie było, ale karta ciąży została mi założona.
No i jak się czujesz? Nadal jesteś przeziębiona?

Mi chyba ginekolog w pierwszej ciąży nie zleciła tego badania z komentarzem "nie ma sensu robić i się zamartwiać bo i tak się tego nie da leczyć" 😔 ciekawe co powie tym razem, jeśli to samo to dopytam

Owszem podobno się nie leczy ...tak słyszałam ale teraz podobno coś w ciazy podają...nie pamiętam co ...a nawet jeśli się by to nic nie dało to ma się ta pewność że po porodzie dziecko jest przebadane wzdłuż i wszerz i jeśli wyjdzie dodatnk wynik i pojawia sie objawy dziecko moze zostac poddane leczeniu.....no i tylko do 3 tyg od porodu można stwierdzić czy jest to wirus wrodzony , u nas o cytomegali dowiedzieliśmy się jak mala miała dopiero 4 miesiące:( gdybym się przebadała w ciazy , zostałaby zbadana zaraz po porodzie i kto wie może wtedy wirus byłby jeszcze aktywny podali by jej leki i może nie zniszczył jej by tak nerwu wzrokowego :( kto wie...teraz można gdybać...alr jedno jest pewne ...wirus cytomegali to cholerstwo ..

Hej kochane 🌸 przycupnę na chwilkę, bo nie jestem jeszcze pewna. Dzisiaj rano pink strumieniowy blada kreska i kolejne tez bardzo blade kreski. 10dpc i 5 dni przed @ wiec jest bardzo wcześnie. Beta z godziny 16 dzisiaj 29, progesteron 28. Malutko ale może urośnie, jeszcze raz pójdę w sobotę na bete i robić tez proga? Według aplikacji OM na 31.07 a kalkulatora 1.08 🤷‍♀️ nie ma sensu iść na usg wcześniej niż 5/6 tydzień? Nie mam krwawień, głowa mnie bolała w tamtym tygodniu, ogólnie dobrze się czuje. Trzymam kciuki za wszystkie serduszka ❤️

Owszem podobno się nie leczy ...tak słyszałam ale teraz podobno coś w ciazy podają...nie pamiętam co ...a nawet jeśli się by to nic nie dało to ma się ta pewność że po porodzie dziecko jest przebadane wzdłuż i wszerz i jeśli wyjdzie dodatnk wynik i pojawia sie objawy dziecko moze zostac poddane leczeniu.....no i tylko do 3 tyg od porodu można stwierdzić czy jest to wirus wrodzony , u nas o cytomegali dowiedzieliśmy się jak mala miała dopiero 4 miesiące:( gdybym się przebadała w ciazy , zostałaby zbadana zaraz po porodzie i kto wie może wtedy wirus byłby jeszcze aktywny podali by jej leki i może nie zniszczył jej by tak nerwu wzrokowego :( kto wie...teraz można gdybać...alr jedno jest pewne ...wirus cytomegali to cholerstwo ..
Koniecznie zapytam moją lekarkę albo zrobię na własną rękę. Dziękuję że podzieliłaś się tą historią..bardzo mi przykro że musicie się z tym zmagać

Hej kochane 🌸 przycupnę na chwilkę, bo nie jestem jeszcze pewna. Dzisiaj rano pink strumieniowy blada kreska i kolejne tez bardzo blade kreski. 10dpc i 5 dni przed @ wiec jest bardzo wcześnie. Beta z godziny 16 dzisiaj 29, progesteron 28. Malutko ale może urośnie, jeszcze raz pójdę w sobotę na bete i robić tez proga? Według aplikacji OM na 31.07 a kalkulatora 1.08 🤷‍♀️ nie ma sensu iść na usg wcześniej niż 5/6 tydzień? Nie mam krwawień, głowa mnie bolała w tamtym tygodniu, ogólnie dobrze się czuje. Trzymam kciuki za wszystkie serduszka ❤️
Witamy🥰 ale nie na chwilę, tylko przynajmniej do lipca lub sierpnia :)
Beta jak na 10 dpo bardzo ładna, od 0 startuje, więc czego się więcej spodziewać.
Wizyta tak 6-7 tydz będzie ok - jeśli nie ma potrzeby wcześniej.
Proga bym już w sobotę nie badała, masz bardzo dobry wynik.

reklama
Przykro mi, że Was to spotkało. Dobrze, że piszesz, żeby się badać, może to uchronić kolejne dzieciaczki i zacząć leczenie wcześniej.
Jeśli można wiedzieć, to jakie były symptomy w 4 mies, że postanowiliscie zbadac córkę w kierunku cytomegalii?

Do góry