reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczynki! Ja wczoraj poszłam na babskie spotkanie, zaczelam o 17 a skończyłam grubo po północy. 😁 Opędzlowałam winko zero, poranki bez bólu głowy - nie powiem - są wspaniałe :p ja na siku wstaje ok 2-3x w ciągu nocy. Ale ostatnio trochę rzadziej. Staram się nie pić dużo przed snem a mimo wszystko produkcja trwa :p a z zachcianek to brat caly czas mnie pyta czy jem już dżem ze śledziem, ale myślę że ostatni tydzień moją zachcianką był ten pieczony pasztet z kurczaka, zobaczymy co przyniesie przyszły :D miłej niedzieli dla wszystkich! 😘

I wiecie co, tak mnie wczoraj naszło na tę kiełbasę fuet, kupiłam ją i nie powiem trochę plasterków zjadłam, a teraz tak zaczynam analizować, że chyba jednak w ciąży nie powinnam jej jeść, jakby nie patrzeć to kiełbasa dojrzewająca 🙈🤦‍♀️ baba w ciąży i jej pomysły 🤦‍♀️

Dziś wg ostatniego usg zaczynam 15 tydzień. Ciekawostka, bo nie wiedziałam, ze już się liczy od stóp do główki, ciekawe jak na następnej wizycie lekarz wymierzy 🤔
U mnie na wizycie już tylko podaje wagę, bez crl 🤷‍♀️ u mnie było 124 gramy ostatnio 🙈
I wiecie co, tak mnie wczoraj naszło na tę kiełbasę fuet, kupiłam ją i nie powiem trochę plasterków zjadłam, a teraz tak zaczynam analizować, że chyba jednak w ciąży nie powinnam jej jeść, jakby nie patrzeć to kiełbasa dojrzewająca 🙈🤦‍♀️ baba w ciąży i jej pomysły 🤦‍♀️
Ja uwielbiam w ogóle dojrzewające szynki i kiełbasy i salami.... Sery niepasteryzowane holenderskie i szwajcarskie zresztą też....Więc teraz cierpię, ale czasem robię sobie zapieksy z ww. Składników i trochę mi lepiej ;-) pocieszę Cię bo ja kiedyś zjadłam pizze posypana parmezanem.... Było go tak dużo, że nie miałam jak go ściągnąć, więc kilka kawałków na pewno zjadłam 🤷‍♀️

A jeszcze a propos sikania.... To ja w dzień się nie ograniczam, bo jak mowilam wyszło mi coś w moczu i teraz czekam na wynik posiewu, więc jem zurawit, dużo pije i chodzę sikać w ciągu dnia co 10 minut 🤣🤣🤣

Ja! 😁 w nocy mam spokój, za to w ciągu dnia dramat, jak dzieko robi sobie trampolinę z mojego pęcherza 🙃 na zegarku mam 2x więcej nabitych kroków niz zwykle, przez chodzenie do toalety co 10 min 😁

Ja jem pomidory z majonezem od rana do wieczora 😂
A próbiwałaś zrobic sos do pomidorków -je się kroi w polówki lub ćwiartki na nie sos i tarty żółty serek. Sos to majonez (jak chcę lżejszy to mieszam z jogurtem lub śmietaną), czosnek przez praskę i vegeta (ja daję tą prawdziwa, ale bez chemii). Pycha 😋

U mnie na wizycie już tylko podaje wagę, bez crl 🤷‍♀️ u mnie było 124 gramy ostatnio 🙈

Ja uwielbiam w ogóle dojrzewające szynki i kiełbasy i salami.... Sery niepasteryzowane holenderskie i szwajcarskie zresztą też....Więc teraz cierpię, ale czasem robię sobie zapieksy z ww. Składników i trochę mi lepiej ;-) pocieszę Cię bo ja kiedyś zjadłam pizze posypana parmezanem.... Było go tak dużo, że nie miałam jak go ściągnąć, więc kilka kawałków na pewno zjadłam 🤷‍♀️
No właśnie ja też kocham dojrzewające szynki, kiełbasy, sery pleśniowe, to są zdecydowanie moje smaki i do tego jakieś dobre wytrawne winko.. mmm.. rozmarzyłam się :p no mam nauczkę, więcej nie tknę, mam nadzieję że ta kiełbaska będzie dla mnie łaskawa :p ostatnio zastanawiałam się nad parmezanem, ale wzięłam w Lidlu, poczytałam skład i doszłam do wniosku, że chyba jednak nie można 😅 no nic, zawsze to jakieś pocieszenie i w kupie siła 😅

Hej Dziewczyny, miłej niedzielki ❤️

Nie wspominajcie nawet o tym sikaniu. Ja od pierwszych tygodni chodzę 2-3 razy w tygodniu 🙈 teraz jakoś znajduję wytłumaczenie ale z początku dalej nie wiem czemu mnie tak przeganiało.

Mam pytanko: czy jest ktoś w naszym gronie kto prowadzi ciążę na metforminie? Chciałabym wymienić się doświadczeniami
Co? 2-3 razy w tygodniu? 🤣

A próbiwałaś zrobic sos do pomidorków -je się kroi w polówki lub ćwiartki na nie sos i tarty żółty serek. Sos to majonez (jak chcę lżejszy to mieszam z jogurtem lub śmietaną), czosnek przez praskę i vegeta (ja daję tą prawdziwa, ale bez chemii). Pycha 😋

Jezuuuu, ja to jadłam pierwszy raz pod Warszawa na jakiejś posiadówie rodzinnej, nigdy wcześniej nie widziałam tego, niby nic ale było pyszne. Tylko tam były pomidory w plasterki na talerzu, na to wlasnie sos czosnkowy j tarty ser 😋

reklama
No właśnie ja też kocham dojrzewające szynki, kiełbasy, sery pleśniowe, to są zdecydowanie moje smaki i do tego jakieś dobre wytrawne winko.. mmm.. rozmarzyłam się :p no mam nauczkę, więcej nie tknę, mam nadzieję że ta kiełbaska będzie dla mnie łaskawa :p ostatnio zastanawiałam się nad parmezanem, ale wzięłam w Lidlu, poczytałam skład i doszłam do wniosku, że chyba jednak nie można 😅 no nic, zawsze to jakieś pocieszenie i w kupie siła 😅
Czasem uda się złapać chedara z pasteryzowanego albo taki wyrazisty ser Jak kaltbach ;-) polecam ;-) parmezan chyba ze swojej istoty nigdy nie będzie z pasteryzowanego, ale jak coś znajdę jeszcze ciekawego dam znać ;-) najbardziej chyba tęsknię za brie 🙈

Do góry