reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Generalnie chyba niedługo to sikanie powinno ustąpić ? Bo mimo powiększania się, macica wędruje wyżej i już nie powinna uciskać na pęcherz. Żeby później wrócić na koniec ciąży i znowu dać o sobie znać na pęcherzu 😅

Obecne już Mamusie wypowiedzcie się jak było u Was w poprzednich ciążach, cała ciąże Wam się tak chciało ciagle siku czy drugi trymestr odpuszcza na trochę ?
u mnie niestety w obu ciążach sikanie było od początku do końca w ciąży 🙈

reklama
Ja nie mam doświadczenia! Ale w jednej książce, którą czytam jest to opisane tak, jak dokładnie napisałaś 😁 Ja też wstawałam siku nad ranem, a teraz już nie (oby tak zostało 🙏🙏🙏). A na usg dopochwowym rzeczywiście dziecko było wyżej i za chwilę już go w taki sposób nie będzie widać 😁😁
Ogolnie powinno przejść pozniej jak zmieni się położenie a w 3 trymestrze wróci a na końcu to wogole ciezko spac przez duży brzuch 😉

Cześć dziewczyny. Ja wstaje tylko raz w nocy i to nad ranem już 4-5 ale później już nie ma spania.. w poprzedniej ciąży to przez całą ciążę miałam ucisk na pęcherz i bardzo często odwiedziłam toaletę teraz to tak na spokojnie;-)

Generalnie chyba niedługo to sikanie powinno ustąpić ? Bo mimo powiększania się, macica wędruje wyżej i już nie powinna uciskać na pęcherz. Żeby później wrócić na koniec ciąży i znowu dać o sobie znać na pęcherzu 😅

Obecne już Mamusie wypowiedzcie się jak było u Was w poprzednich ciążach, cała ciąże Wam się tak chciało ciagle siku czy drugi trymestr odpuszcza na trochę ?
Mojej koleżance dzieciak większość ciąży na pęcherz naciskał, strasznie się wymęczyła.
Mam nadzieje ze nas to nie spotka.

U mnie ze spaniem nie ma problemu, niestety pęcherz trochę staje się uciążliwy zazwyczaj kolo 4 rano, ale ja dużo pije i zawsze w nocy wybudzalam się na siku juz się przyzwyczaiłam do spaceru 😄 w ciągu dnia częściej zdarza się

Ja się budzę na toaletę prawie między 3 a 5 rano i czasami zasypiam od razu a czasem już do rana nie potrafię zasnąć. Tylko raz przespałam cała noc bez pobudki na toaletę akurat w ten dzień gdzie miałam oddać mocz do badania, więc nie wiem czy to psychika nie zadziałała.

Ja mam dokładnie tak samo że snem... Budzi mnie wszystko.... 🥲 dlatego też ograniczyłam nocne picie, bo bym wstawała 3 razy a tak to wstaje 2 razy ;-)
To ja zazwyczaj wstaję 2x, czasami 3x, dzisiaj tylko raz. Ale piję bardzo dużo... Bardzo! W nocy po każdym wstaniu muszę koniecznie się napić minimum pół szklanki, czasami się położę i muszę wstać znowu żeby się napić, bo suszy :)

Dzień dobry w niedzielny poranek 😘 czy jest ktoś na forum kogo nie budzi w nocy sikanie?
Ja! 😁 w nocy mam spokój, za to w ciągu dnia dramat, jak dzieko robi sobie trampolinę z mojego pęcherza 🙃 na zegarku mam 2x więcej nabitych kroków niz zwykle, przez chodzenie do toalety co 10 min 😁
U mnie królują ogórki kiszone, w poprzednich ciazach były świeże lub małosolne a teraz kiszone 🤣
Ja jem pomidory z majonezem od rana do wieczora 😂

Ja na początku w ogóle nie wstawałam. Zaczęło się gdzieś w 6. miesiącu i z czasem było już tylko gorzej. Na koncówce już mało co spałam, bo albo dziecko kopało, albo pęcherz uwierał...

reklama
Hej Dziewczyny, miłej niedzielki ❤️

Nie wspominajcie nawet o tym sikaniu. Ja od pierwszych tygodni chodzę 2-3 razy w tygodniu 🙈 teraz jakoś znajduję wytłumaczenie ale z początku dalej nie wiem czemu mnie tak przeganiało.

Mam pytanko: czy jest ktoś w naszym gronie kto prowadzi ciążę na metforminie? Chciałabym wymienić się doświadczeniami

Do góry