reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Czasem nie można się powstrzymać,a już zwłaszcza w ciąży 🤷 😃
Ale już nie będę jadła tego pasztetu, naczytałam się,że chodzi o listeriozę no i ewentualnie o obecność wątróbki. 😑 Ehh co tu jeść.. Ja też uwielbiam łososia wędzonego, wędzone ryby, serki pleśniowe, fetę, wspomniany pasztet 😃.. Nie polecają też jeść zimą ogórków, sałaty czy pomidorów.. a ja tak kocham takie lekkie sałatki.
No i tak, tego co lubię nie mogę teraz jeść a to co mogę to mi nie bardzo smakuje lub nie mam na to ochoty (np na mięso, jogurty,serki..). 🙄
ja jem teraz bardzo dużo pomidorów malinowych... Mimo że smak nie ten sam co wiosną i latem ale wiem że pomagają mi na zaparcia

reklama
Ale już nie będę jadła tego pasztetu, naczytałam się,że chodzi o listeriozę no i ewentualnie o obecność wątróbki. 😑 Ehh co tu jeść.. Ja też uwielbiam łososia wędzonego, wędzone ryby, serki pleśniowe, fetę, wspomniany pasztet 😃.. Nie polecają też jeść zimą ogórków, sałaty czy pomidorów.. a ja tak kocham takie lekkie sałatki.
No i tak, tego co lubię nie mogę teraz jeść a to co mogę to mi nie bardzo smakuje lub nie mam na to ochoty (np na mięso, jogurty,serki..). 🙄
Ja już nie mogę się doczekać warzyw od mojego teścia z ogródka… swojskie zdrowe pyszne świeże słodkie … pomidory ogórki sałata fasolka szparagowa 😃 mmm chyba padnę taka mam ochotę na to 😃 teraz pomidory ze sklepu są takie beznadziejne ze szok w ogóle mi nie smakują te warzywa zimna i jest słabo bo krąg warzyw do jedzenia mi się zawęża i nie jem aż tyle ile powinnam 😃

Aa i jeszcze co do spania. Ja zawsze usypiam na boku, ale że mąż ma totalnego bzika jak ja spię i za kazdym razem mowi jaka jestem smieszna i slodka ( mysle wtf ???) .. to zaczął mi robić zdjęcia, (on wstaje wcześniej ), bo nie wierzyłam. Dziewczyny ..😅😅😅 ja za każdym razem na tym zdjęciu spie na plecach, z rękami pod głową i z jednym okiem ledwo domknietym 🤣🤣Oczywiście juz sie naczytalam jakie to neizdrowe, ale ja tego w ogóle nie kontroluje! Pamiętam że w dzieciństwie jak ucinalam sobie drzemkę, to babcia mnie budziła żebym wyjęła ręce spod głowy, bo mi krew nie dopływa.... więc możliwe że ja tak po prostu spie całe życie 😆😆😆 🙃🙃🙃 musiałabym się chyba przywiązać do łóżka

Dobrze, ze mąż Cię kontroluje 😄
Ja zawsze spie na boku, ale zgięta strasznie i mój jak się przebudzi to mnie od razu budzi i mówi, ze mam się poprawić bo jak ja mogę tak spac jak mam kręgosłup cały wygięty i szyje w druga stronę 😅 a mi tak jest wygodnie. Tylko później mówię mu żeby mi poiciskal pod łopatka bo mnie coś rwie, wiec raczej dla pleców nie jest to dobre ale to moja ulubiona pozycja do spania 🤷🏽‍♀️

Niby racja 😀
Chociaż ja miałam dosyć krótkie cykle i termin z USG bardziej by pasowal, do adekwatnego terminu 😀
Tak naprawdę termin porodu to jest okres miesiąca czasu tak mówi mój lekarz 😃twierdzi ze od 38-42 na pewno każda z nas urodzi 😂 natomiast kiedy to będzie tego nikt tak naprawdę nie wie. A jeśli to się trafi akurat w dzień wyznaczonego terminu z OM to będzie czysty przypadek bo ten termin jest tylko po to ustalany żeby moc się do czegoś odnosić w czasie całej ciąży. 😃

No coś tu się podziało, bo ja sama nie nadążam z wiadomościami 😂 A zawsze byłam na bieżąco!

U mnie na szczęście pokrył się teraz termin z OM i USG, więc nie mam problemu z aplikacją 😋 Ale też obliczałam w głowie, bo na początku różnica wynosiła nawet 8 dni 😱 Choć to dzidzia nabiera tempa, bo wg moich obliczeń, to owulacja mi się opóźniła o parę dni - i ten początek się zgadzał 😋😋
Również mam ten sam termin OM i USG, więc tu nie ma problemu.

nie ma co panikować bo tutaj naprawdę nic nie mogłybyśmy jeść 🤷 ja jadam i fetę i pasztet ale w granicach rozsądku raz jakiś czas a nie kilka razy dziennie 😉

Dobrze, ze mąż Cię kontroluje 😄
Ja zawsze spie na boku, ale zgięta strasznie i mój jak się przebudzi to mnie od razu budzi i mówi, ze mam się poprawić bo jak ja mogę tak spac jak mam kręgosłup cały wygięty i szyje w druga stronę 😅 a mi tak jest wygodnie. Tylko później mówię mu żeby mi poiciskal pod łopatka bo mnie coś rwie, wiec raczej dla pleców nie jest to dobre ale to moja ulubiona pozycja do spania 🤷🏽‍♀️
To Twój też się o Was troszczy 😄😄. A tak sobie myślę, pewnie nasze mamy i babcie w ogóle się nad tym nie zastanawiały, a tutaj człowiek się naczyta i już nie wie czy dobrze oddycha 😅😅

reklama
Aa i jeszcze co do spania. Ja zawsze usypiam na boku, ale że mąż ma totalnego bzika jak ja spię i za kazdym razem mowi jaka jestem smieszna i slodka ( mysle wtf ???) .. to zaczął mi robić zdjęcia, (on wstaje wcześniej ), bo nie wierzyłam. Dziewczyny ..😅😅😅 ja za każdym razem na tym zdjęciu spie na plecach, z rękami pod głową i z jednym okiem ledwo domknietym 🤣🤣Oczywiście juz sie naczytalam jakie to neizdrowe, ale ja tego w ogóle nie kontroluje! Pamiętam że w dzieciństwie jak ucinalam sobie drzemkę, to babcia mnie budziła żebym wyjęła ręce spod głowy, bo mi krew nie dopływa.... więc możliwe że ja tak po prostu spie całe życie 😆😆😆 🙃🙃🙃 musiałabym się chyba przywiązać do łóżka
To mnie też mężu swego czasu robił foty, jak śpię, bo wyglądałam jak w trumnie: na plecach, płasko i ręce złożone na piersi, jak do modlitwy😂😂😂 I zawsze się nachylal, czy oddycham, bo nie było widać uniesione klatki 😂😂😋
Mi termin z om i USG się pokrywają ale najlepsze jest to że ja mam bardzo długie cykle i tak naprawdę to według mnie ciąża powinna być tydzień młodsza no ale jak to mówią kobiecego organizmu nie da się prześwietlić 🤣
No widzisz, u mnie tak samo 😂

Do góry