reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A dajcie spokój z tymi tygodniami, pogubić się można😄 ja mam dwie aplikacje i każda liczy inaczej. Tzn jedna pokazuje konkretnie 14+1, natomiast druga pokazuje 15 tydzień (a w nawiasie jest szczegółowo: 14+1).
A według ostatniego USG jestem teraz 14+4 i tego chyba się trzymam do następnego USG 😀
Ja sobie wpisałam aktualny tydzień po USG z prenatalnego, żeby widzieć na bieżąco co i jak :D
Ale w sumie tak się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, bo nie wiem w sumie, którą datę powinno się brać po uwagę.. Tą z om czy z usg 🤔

reklama
Wyskoczę teraz jak Filip z konopii,ale powiedzcie mi,czy jecie może pasztet? 😅 Straszna mam ochotę na pasztety ostatnio, takie pieczone z foremki (z miarę dobrego sklepu mięsnego.. ). Ale z necie różnie piszą z tym pasztetem w ciąży. 🙄
Właśnie ja tez słyszałam ze pasztet nie.
Odradzają tez łososia wędzonego ale nie wytrzymałam i dzisiaj w pracy mam bułkę z serkiem i łososiem. Chodził za mną już kilka dni i stwierdziłam ze taki lepszy sklepowy musi być w miarę bezpieczny.

A dajcie spokój z tymi tygodniami, pogubić się można😄 ja mam dwie aplikacje i każda liczy inaczej. Tzn jedna pokazuje konkretnie 14+1, natomiast druga pokazuje 15 tydzień (a w nawiasie jest szczegółowo: 14+1).
A według ostatniego USG jestem teraz 14+4 i tego chyba się trzymam do następnego USG 😀
dlatego ja mam tylko jedną apke w której wpisałam dane z USG i om i pokazuje mi prawidłowy tydzień i więcej nic nie ściągam... U mnie dziś dokładnie 15+0 😱

Cześć Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale u nas jelitowka od 2 dni..Męża nie ma, a mały głównie w nocy "walczy z dwójeczka na szczescie" jestem jak zombie. Zostalo mi 30 stron do przeczytania.

Gratuluję wizyt- tych udanych !!
Trzymam kciuki za wyniki Pappy u Nifty.

Ktoś pisał o wypadzie w góry. Ja w 9 tyg z synem dolinę Kościeliska i jaskinie zaliczyłam oraz udało się dojść pod Giewont, tylko więcej przerw musialam robić i zwracać uwagę na puls.

dlatego ja mam tylko jedną apke w której wpisałam dane z USG i om i pokazuje mi prawidłowy tydzień i więcej nic nie ściągam... U mnie dziś dokładnie 15+0 😱

Czy tylko ja nie wpisałam danych z usg do aplikacji ? I ciagle pokazuje mi inaczej i sobie muszę obliczać w głowie i dodawać 😂😂😂 ? Muszę zobaczyć gdzie to się zmienia u mnie 🙈

Bardzo ładna dziewczynka :D nie wiem jak to się stało, ale chyba ominęłam parę stron przypadkowo i nie widziałam wczoraj tego postu.

@xoxo. I @aneta85aneta powodzenia na wizytach 🍀🍀🍀
No coś tu się podziało, bo ja sama nie nadążam z wiadomościami 😂 A zawsze byłam na bieżąco!

Czy tylko ja nie wpisałam danych z usg do aplikacji ? I ciagle pokazuje mi inaczej i sobie muszę obliczać w głowie i dodawać 😂😂😂 ? Muszę zobaczyć gdzie to się zmienia u mnie 🙈
U mnie na szczęście pokrył się teraz termin z OM i USG, więc nie mam problemu z aplikacją 😋 Ale też obliczałam w głowie, bo na początku różnica wynosiła nawet 8 dni 😱 Choć to dzidzia nabiera tempa, bo wg moich obliczeń, to owulacja mi się opóźniła o parę dni - i ten początek się zgadzał 😋😋

Jejku laski nadrobiłam 30 stron, ale naprodukowalyscie :D

Trzymam kocioł kciuki za prenatalne ✊✊️, które na to wychodzi właśnie teraz są robione. Ja oczywiście juz zaczynam się stresować jutrzejszymi prenatalnymi. A bo piątek, a bo 13, a bo jestem w 13 tygodniu.... Oj powiem WAm, że czasem czlowiek sam może się dobrze nakręcić...

Ostatnie dni znowu powróciły mi bóle jak na okres no i od czasu do czasu to pieczenie sutka 😆 lub takie dziwne kłucia. Dobrze, ze jutro wizyta to się wszystkiego dowiem.

Widzialam też że poruszalyscie sposoby rodzenia. Powiem Wam, że u mnie prawdopodobnie ze względu na moją niepelnosprawnosc będzie cc, chociaż ginekolog zostawia te decyzję dla mnie... woec oczywiście czuje się jak w potrzasku... 🙄🙄 bo skad ja mam wiedziec, skoro jeszcze nigdy nie rodzilam..Nie za bardzo tutaj chce pisać o co dokładnie chodzi, ale powiem tylko tyle, że szpital i operacje to moje drugie " ja" I wiem też, że trafić na naprawdę dobrego lekarza to cud. No nic, może jeszcze później mi się to troche rozjaśni i skonsultuje też to z moim ortopedą. A co do tego, że niektórzy uważają że CC to nie poród i takie tam... mnie zupełnie to nie rusza. Zawsze bylam pewna podziwu dla kobiet które urodziły czy to SN czy CC, bo ciąża to nie tylko poród, ale to cały 9 msc proces, który zachodzi w ciele kobiety. Więc w nas jest siła❤️❤️

reklama
Do góry