reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Co do wątku prywatnego, to na jego założenie czeka się kilka dni. Później można na nim osoby zarówno dodawać, jak i usuwać w zależności od potrzeb 😉
Już kiedyś pisałam też chyba, że można tworzyć tam osobne wątki- np. taki osobny z listą osób i terminami porodów, gdzie łatwo potem aktualizować kto już urodził a kto następny w kolejce itp. Albo inne tematyczne, żeby nie szukać na ogólnym wszystkiego.

reklama
Uff nadrobiłam 😱😅

@Scully śpimy w tej samej pozycji 😬
@Anuszka272 no tak chyba jestem od początku. 🙂 Dziękuję 😉
@EJK85 kochana mam nadzieję że z samego rana dostaniesz dobre wiadomości ✊✊ Czekamy z Tobą

Pojawił się wątek zwierząt 🙂 Teraz że względów ,,mieszkaniowych" nie mamy psa ale pamiętam jak byłam w ciąży z synem to martwiliśmy się jak nasz pies go przyjmie bo do tej pory to on był naszym oczkiem w głowie ( no nasz pierwszy syn 😬) i normalnie jak przywieźliśmy T do domu psinka nie odstępowała go na krok. Jak spał to ten go pilnował w łóżeczku. Każda ,, obcą" osobę obwąchiwał i obserwowal czy nie robi krzywdy małemu. A później co on przeżył jak młody się z nim ,, bawił " ... No piękne to było. Zwierzęta są wspaniale 😍

ja sobie wyobrazalam jak przy kochaniu odchyla sir do góry I trzyma brzuch 🤣🤣🤣🤣
No normalnie ten sam obraz miałam przed oczami 🤣🤣

Tro
I właśnie takie kobiety jak w przypadku który opisałaś są główna przyczyna dyskryminacji w stosunku do kobiet w ciąży, bądź w wieku rozrodczym. Pracodawca postrzega je jako potencjalne ryzyko
che nie fair w stosunku do pracodawcy najgorzej jak zrobi się to w małej firmie bo można komuś narobić problemów , ale już w takiej biedronce czy lidlu nikt nie będzie zły na osobne .
Znam taki przypadek gdzie dziewczyna pracować cały czas na czarno żeby nie stracić jakiś świadczeń jej pracodawca wiele razu proponował chociaż umowę zlecenie czy 1/4 etatu a ta odmawiała , a jak zdążyła się ciaza to nagle chciała pełen etat i wszystko na papier . Z tego co wiem to nie dostała żadnej umowy , dla mnie bardzo złe zagranie ze strony pracodawcy bo tez dużo oszczędził kosztów na tym ze nie chciała umów przez ok 2 lata a tłumaczenie ze teraz będzie bez pracownika i dopiero będzie stratny jest dla mnie chore i uważam to za bardzo niemoralne zachowanie

Ja już po wypiciu glukozy, nie było źle. Teraz czekam. Trochę się zdziwiłam jak mi zmierzyła cukier glukometrem z palca i wyszło 113 na czczo. Ja nigdy nie miałam takiego cukru na czczo tym bardziej że jem niski IG więc trochę słabo i pewnie wyjdzie cukrzyca ciazowa 😢. W ogóle rano przy myciu zębów mnie trochę mdlilo ale po wypiciu tego ulepka właśnie nie i się zastanawiam czy z ciąża wszystko w porządku

reklama
Do góry