reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

no, ja właśnie tez nic kompletnie nie wiem o łożysku, szyjce i niczym takim. Dopiero na forum czytam, że to mówią na wizycie i badają... A miałam już 3 lekarzy. W piątek 4, to może się czegoś nowego dowiem.
A co do ruchów, ponoć można i w 14 tygodniu czuć ruchy, ale raczej kobiety, które już rodziły. Większość, które są w pierwszej ciąży dopiero 19-20...

W takim razie polecam sobie coś poczytać na ten temat i coś popróbować, żeby jednak się dobrze spało na boku?
Ja się naczytałam w internetach o tym łożysku przodującym, że na tych prenatalnych jak psycholka pytałam lekarza czy łożysko jest dobrze umiejscowione a on ze tak, tak, jest na tylnej ścianie 😅 i też się wczoraj zastanawiałam kiedy będzie czuć ruchy, aż pytałam bratowej haha, czyli wychodzi na to, że jak mam na tylnej ścianie łożysko to może nawet szybciej poczuje - zobaczymy 😋

reklama
Dziewczyny ja w nocy jak sie przekrecam z boku na bok to czasem mam silny ból przez sekundy tak jakby jajnika tzn zawsze z lewej strony. Ma może ktoras coś takiego?

Ale dzis drukujecie 😃😃😃

Ja dzis mialam wizyte u dentysty " higieniczna " pozniej pojechałam sobie na paznokcie i próbowałam was nadrabiać i się udalo :)

Staram sie nie myśleć o tej mojej szyjce a juz na pewno sama tam nie zagladac...postaram sie wytrzymac do tego 31.. i pierwsze co odrazu poproszę o jej sprawdzenie ...

Co do watku prywatnego - myślę ze mozemy juz z nim dzialac , ale jestem zdania ze nowe osoby nie powinny się na nim znaleźć...wybaczcie ale uważam że to jedyna słuszna decyzja - ja nie będę się czuć komfortowo pisząc o jakiś prywatnych czy intymnych rzeczach przy osobach które ledwo co dołączyły...sa tu kobietki które juz od 2 miesięcy sie udzielaja aktywnie i to z takkki osobami tworzy sir więź, taka swobodę pisania o wszystkim.. takie moje zdanie , to forum aktualne juz zostanie wiec tu zawsze można pisać nadal...

Ja na polowkowr jeszcze się nie umówiłam ale raczej umowie sie na 03.03 bedzie wtedy liczac od om 21+1 👍

Dziewczyny ja w nocy jak sie przekrecam z boku na bok to czasem mam silny ból przez sekundy tak jakby jajnika tzn zawsze z lewej strony. Ma może ktoras coś takiego?
Ja tak mam 🙈 a co do spania, to uwielbiam na prawym boku, ale przez tą bolącą stopę śpię różnie, z poduszką pod, żeby było troszkę wyżej. Nie wiem kiedy to puści... umówiłam się jeszcze za tydz do fizjoterapeuty osteopaty, może on coś pomoże i smaruje żelem lioton 1000 bo i na sorze i prowadzący mi to polecili..

reklama
A co do pozycji spania to u mnie póki co króluje prawy bok ale mudzr się zacząć przestawiać na lewy :D tez slyszalam ze na lewy jest najlepiej 👍

Ktoras z dziewczyn pisala na temat psa - u nas na pokladzir od prawie 7 lat sunia - maltanczyk - spi z nami w lozku , nad mala czuwala odkad przywiezlismy ja ze szpitala - teraz przed nia ucieka 🤣

Do góry