reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

no, ja właśnie tez nic kompletnie nie wiem o łożysku, szyjce i niczym takim. Dopiero na forum czytam, że to mówią na wizycie i badają... A miałam już 3 lekarzy. W piątek 4, to może się czegoś nowego dowiem.
A co do ruchów, ponoć można i w 14 tygodniu czuć ruchy, ale raczej kobiety, które już rodziły. Większość, które są w pierwszej ciąży dopiero 19-20...

W takim razie polecam sobie coś poczytać na ten temat i coś popróbować, żeby jednak się dobrze spało na boku?
Ja się naczytałam w internetach o tym łożysku przodującym, że na tych prenatalnych jak psycholka pytałam lekarza czy łożysko jest dobrze umiejscowione a on ze tak, tak, jest na tylnej ścianie 😅 i też się wczoraj zastanawiałam kiedy będzie czuć ruchy, aż pytałam bratowej haha, czyli wychodzi na to, że jak mam na tylnej ścianie łożysko to może nawet szybciej poczuje - zobaczymy 😋

reklama
Dziewczyny ja w nocy jak sie przekrecam z boku na bok to czasem mam silny ból przez sekundy tak jakby jajnika tzn zawsze z lewej strony. Ma może ktoras coś takiego?

Ale dzis drukujecie 😃😃😃

Ja dzis mialam wizyte u dentysty " higieniczna " pozniej pojechałam sobie na paznokcie i próbowałam was nadrabiać i się udalo :)

Staram sie nie myśleć o tej mojej szyjce a juz na pewno sama tam nie zagladac...postaram sie wytrzymac do tego 31.. i pierwsze co odrazu poproszę o jej sprawdzenie ...

Co do watku prywatnego - myślę ze mozemy juz z nim dzialac , ale jestem zdania ze nowe osoby nie powinny się na nim znaleźć...wybaczcie ale uważam że to jedyna słuszna decyzja - ja nie będę się czuć komfortowo pisząc o jakiś prywatnych czy intymnych rzeczach przy osobach które ledwo co dołączyły...sa tu kobietki które juz od 2 miesięcy sie udzielaja aktywnie i to z takkki osobami tworzy sir więź, taka swobodę pisania o wszystkim.. takie moje zdanie , to forum aktualne juz zostanie wiec tu zawsze można pisać nadal...

Ja na polowkowr jeszcze się nie umówiłam ale raczej umowie sie na 03.03 bedzie wtedy liczac od om 21+1 👍

Dziewczyny ja w nocy jak sie przekrecam z boku na bok to czasem mam silny ból przez sekundy tak jakby jajnika tzn zawsze z lewej strony. Ma może ktoras coś takiego?
Ja tak mam 🙈 a co do spania, to uwielbiam na prawym boku, ale przez tą bolącą stopę śpię różnie, z poduszką pod, żeby było troszkę wyżej. Nie wiem kiedy to puści... umówiłam się jeszcze za tydz do fizjoterapeuty osteopaty, może on coś pomoże i smaruje żelem lioton 1000 bo i na sorze i prowadzący mi to polecili..

reklama
A co do pozycji spania to u mnie póki co króluje prawy bok ale mudzr się zacząć przestawiać na lewy :D tez slyszalam ze na lewy jest najlepiej 👍

Ktoras z dziewczyn pisala na temat psa - u nas na pokladzir od prawie 7 lat sunia - maltanczyk - spi z nami w lozku , nad mala czuwala odkad przywiezlismy ja ze szpitala - teraz przed nia ucieka 🤣

Do góry