reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Masz zlecona dalszą diagnostykę?
Lekarz zalecał nimty . Na początku byłam zmieszana i rozważałam ale doszliśmy do wniosku z mężem że z usg wszystko jest dobrze , dzieciatko dobrze się rozwija. A to tylko wsumie statystyka. Wierzę że wszystko będzie dobrze, musi być . Kocham to dzieciątko i wychowamy nawet jeśli coś będzie nie tak .
Myślę że jeżeli coś było by nie tak to na USG były by jakieś odchyły a w obrazie wszystko jest Super.

Dla mnie to pierwszy raz, na start spadło ok 5 kilo ale nudności mijają wiec pewnie zacznę teraz nabierać wagę.

Dziewczyny, które nie miały i robiły badanie na określenie grupy krwi, czy Wy powtarzałyście badanie czy tylko raz? Bo na moim wyniku widnieje: oznaczenie grupy krwi i obok NIEPOTWIERDZONE
Mój ginekolog mówił, że raczej wystarczy raz, ale żebym zadzwoniła do szpitala na oddział położniczy i zapytała czy oni akceptują takie cos czy wymagają by takie badanie powtórzyć.
Jak u Was wyglądała sytuacja?
Mi robili raz w szpitalu, ale gin powiedziala, że muszę zrobić potwierdzenie😏 no i będę robić.

Co do Wagi, ja już jestem 5 kg na plusie, bo tylko jem i spie, jem i spie. I tak jak ktoś już wcześniej pisał, tak samo mam mega wyrzuty, że nic w domu nie robię, ale na szczęście u mnie mąż kie ma z tym problemu i sam mówi, że skoro organizm tego potrzebuje to mam się nie przemęczać. Problem w tym, że dzień za dniem jest dla mnie taki sam i już mnie to irytuje. Po prostu nic się nie dzieje.:(
Tak myślę, że chyba pójdę na siłownię, ale zbieram się już tydzień.
Laski a wiecie jak to jest z basenem w ciąży ? Można pływać czy nie ?

Trzeba kupować rajtuzy ciążowe. Są naprawdę spoko 😁
Ja mam jedne ciążowe i potwierdzam - super, ale ostatnio były w praniu a potrzebowałam czarnych na cito i rozcielam pas po prostu pionowo wzdłuż szwu. I powiem wam o dziwo - sprawdziło się 😂😂trochę słabiej się trzymały ale na "siedzącą" imprezę były wystarczające 😂😂

Mi robili raz w szpitalu, ale gin powiedziala, że muszę zrobić potwierdzenie😏 no i będę robić.

Co do Wagi, ja już jestem 5 kg na plusie, bo tylko jem i spie, jem i spie. I tak jak ktoś już wcześniej pisał, tak samo mam mega wyrzuty, że nic w domu nie robię, ale na szczęście u mnie mąż kie ma z tym problemu i sam mówi, że skoro organizm tego potrzebuje to mam się nie przemęczać. Problem w tym, że dzień za dniem jest dla mnie taki sam i już mnie to irytuje. Po prostu nic się nie dzieje.:(
Moja koleżanka chodziła cała ciąże na basen, chyba można?

Laski a wiecie jak to jest z basenem w ciąży ? Można pływać czy nie
Ja już wróciłam do treningu,3 razy w tygodniu ale też jak nie czuje się w danym dniu na siłach to nie idę, mniej się ruszam niż przed... Z tego co wiem basen jest bardzo dobra aktywnością, ale trzeba uważać aby nie złapać bakterii u mojej koleżanki nie wykryli bakterii a złapała na basenie prawdopodobnie i miała problem po porodzie bo przeszło na dziecko... Trzeba zapytać lekarza jak to jest z basenem, raz czytałam ze dobrze jest włożyć na czas kąpieli maly tampon.. 🙄🤔🤔

jak nie ma się tendencji do łapania szybko infekcji to podobno nawet zalecany basen w ciąży :)

Dziewczyny, które nie miały i robiły badanie na określenie grupy krwi, czy Wy powtarzałyście badanie czy tylko raz? Bo na moim wyniku widnieje: oznaczenie grupy krwi i obok NIEPOTWIERDZONE
Mój ginekolog mówił, że raczej wystarczy raz, ale żebym zadzwoniła do szpitala na oddział położniczy i zapytała czy oni akceptują takie cos czy wymagają by takie badanie powtórzyć.
Jak u Was wyglądała sytuacja?
Są procedury i trzeba dwa razy ze względu, że w Labolatorium mogli się pomylić. I przykładowo tez dwa razy trzeba potwierdzić brak HIV i coś jeszcze.

reklama

Wlasnie słyszałam, ze jest to zalecane. Są nawet specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży na basenie :) widziałam kiedyś jakiś post z basenu u mnie w mieście (ale to jaki stary post z 2014 roku 😅), ze zapraszają kobiety w ciąży na zajęcia, uwaga ZA DARMO. Wiec jak ktoś lubi i chce to warto poszukać informacji 😊

Do góry