reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Gratuluję serduszka! 🙂
Ja ostatnio tak źle się czuję.. mam problemy żołądkowo- refluksowe,które bardzo się nasiliły w ostatniej ciąży. Ścisła dieta pomogła ale ostatnio sobie poluzowałam i nawet myślałam,żeby pójść na gastroskopię a tu dwie kreski. W tym tygodniu wróciły mi problemy czyli ból nadbrzusza, pieczenie w żołądku i przełyku, ciągłe odbijanie. No i oczywiście cały czas mi jest niedobrze i na nic nie mam siły. 🙈 Na domiar złego syn mi się rozchorował i będzie ze mną w domu pewnie cały tydzień. Przynajmniej nie będę mieć czasu na zamartwianie, bo wizyta dopiero w kolejny czwartek. 🙈

Czas się z Wami przywitać i wspólnie wspierać ;)

Moja beta (10 dpo) z 7.11 - 28,5
9.11 - 128,32 (przyrost 372%)

To moja druga ciąża, mam wielką nadzieję, że tym razem się uda dotrwać do końca.
Pierwsza ciąża stracona w 9 tyg. W badaniach wyszedł zespół antyfosfolipidowy, który zwiększa predyspozycję do zakrzepów. Dlatego mam włączony acard i Clexane.
Tym razem jestem już bardziej świadoma, wiem, że na każdym etapie coś może pójść nie po naszej myśli. Mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie.

Termin według om 24.07., ale owulacja była wcześniej i według terminu z owulacji to 21.07.

Gratulacje dla wszystkich Mam po szczęśliwych wizytach! 😍

To moja druga ciąża, mam wielką nadzieję, że tym razem się uda dotrwać do końca.
Pierwsza ciąża stracona w 9 tyg. W badaniach wyszedł zespół antyfosfolipidowy, który zwiększa predyspozycję do zakrzepów. Dlatego mam włączony acard i Clexane.
Tym razem jestem już bardziej świadoma, wiem, że na każdym etapie coś może pójść nie po naszej myśli. Mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie.

Termin według om 24.07., ale owulacja była wcześniej i według terminu z owulacji to 21.07.

Witaj 🙂 Gratulacje ❤️

Witamy 🙂

Pszczółka38 - om 03.07.23r. ❤️
cytrynka648 - om 05.07.23r. USG 10.07.23r. ❤️
AgaM95 - om 07.07.23r.
KASBOV - om 08.07.23r.
Mdk92 - om 08.07.23r.
Karka_Krk - om 08.07.23r. ❤️
Julkajulka91 - om 08.07.23r.
Surgeres - om 09.07.23r.
Ewi13 - om 12.07.23r.
Anuszka272 - om 12.07.23r.
Oli55 - om 12.07.23r.
Będęwkoncumama - om 12.07.23r. USG 17.07.23r.
angie - om 13.07.23r.
Ona83 - om 13.07.23r.
*anette* - om 13.07.23r.
joo-asia - om 20.07.23r.
Karolina_st - om 18.07.23r.
Iskierkanadziei - om 23.07.23r.
gorzanna89 - om 25.07.23r.
Salamatka - om 13.07.23r.
Talala6 - om 15.07.23r.
Kinga9129 - om
Marta_ - om 13.07.23r.
xoxo - om 12.07.23r.
moonlight - om 04.07.23r.
xdarqx - om
dirtycriminal - om
NiebieskookaEM - om
Karomen - om
kasiaink - om 17.07.23r.
Natt99 - om 07.07.23r.
Miętusek - om 24.07.23r.

A więc mamy już 3 serduszka 😍😍😍

Dziewczyny chodzicie do ginekologa na NFZ czy prywatnie? Ja narazie byłam na NFZ bo lekarz ma w gabinecie USG i na każdej wizycie robi. I tak się zastanawiam czy iść prywatnie też. Teraz jak byłam w 6 tc to powiedział żeby przyjść w 8 i wtedy da na badania z krwii.
Ja chodzę prywatnie. Mam złe doświadczenie z ginekologiem na NFZ i chyba już więcej nie skorzystam. No chyba, że jakiś dobry z polecenia by się trafił.
Ja mam w środę wizytę.
To będzie 5+5, gdybym proga miała ładnego to bym jeszcze czekała. Martwię się trochę bo wkręciłam sobie CP :( oby pęcherzyk był w dobrym miejscu 🙏
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Czy wy też czujecie sie jak na lekkim kacu :D mnie suszy, ssie caly czas, ale jak tylko pomyślę o zjedzeniu to mnie mdli lekko 😆😆
Ja też dużo piję, codziennie budzę około 5-6 na siku i na szklankę wody :D

Dziewczyny słyszałyście o dzisiajszych wydarzeniach przy granicy 😱 powiem Wam że daleka jestem od paniki ale normalnie ogarnął mnie paniczny strach przed tym co będzie 😭 jeszcze niedawno mówili że do nas ten chory człowiek się nie dobierze a tu takie informacje 😢 powiem Wam że najbardziej się boje tego że mimo iż mieszkam w centrum Polski to jednak 30 km od elektrowni i kopalni a jak wiadomo to są główne cele tego chorego człowieka 😭 sorki że nie na temat brzuszkowy ale chyba hormony we mnie buzują bo aż mną trzęsie ☹️

reklama
Od początku wojny mam takie obawy że prędzej czy później może a tam jest tragedia ogromna nic nie maja już 😰😰

Do góry