reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja jadę we wtorek. W którym będziesz tygodniu? Tak wcześnie dość nas wysyłają. Ja jestem na metforminie i mam IO, stąd już teraz, chociaż glukoza na czczo wychodzi spoko :)
To już będzie 15 (14 + cos) ja miałam to wcześniej zrobić ale święta były 😄, a przy badaniach przeciwciał na toksoplazmoze i inne HIV itp tez zrobili mi morfologię i glukoze nie wiem czemu😆🙈 i wyszła w normie, ale teraz muszę zrobić z piciem tego obrzydlistwa 😄
..

reklama
Wiecie, ja przed ciążą jak robiłam krzywą, to zgodnie z poleceniem lekarza, wcisnęłam całą cytrynę - dało się wypić bez ani jednego grymasu na twarzy :D

Hej. Mogę dołączyć do grupy? Również mam termin na Lipiec 🙂.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie testu papp-a ile czekałyście na wyniki? Ja robiłam go 03.01 rano a wyniki dostałam juz 04.01.2023 niestety bardzo złe.

To już będzie 15 (14 + cos) ja miałam to wcześniej zrobić ale święta były 😄, a przy badaniach przeciwciał na toksoplazmoze i inne HIV itp tez zrobili mi morfologię i glukoze nie wiem czemu😆🙈 i wyszła w normie, ale teraz muszę zrobić z piciem tego obrzydlistwa 😄
..
Oo, jeszcze wcześniej? A jakie masz wskazania? Standardowo to badanie jest pomiędzy 21 i 24 tyg
Wiecie, ja przed ciążą jak robiłam krzywą, to zgodnie z poleceniem lekarza, wcisnęłam całą cytrynę - dało się wypić bez ani jednego grymasu na twarzy :D
Mmmmm, jeszcze jakby można było sobie dolać do tego kubek herbatki to nic tylko zawinąć się w kocyk z dobrą książką 😂

Ooooo w sensie że takie bez rury wychodzącej na dwór przez okno? Masz może jakieś dane tego urządzenia?
Tak bez rury bo to Klimator nie klimatyzator. Mój teraz w garażu. Mam dokładnie ten:

Hej. Mogę dołączyć do grupy? Również mam termin na Lipiec 🙂.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie testu papp-a ile czekałyście na wyniki? Ja robiłam go 03.01 rano a wyniki dostałam juz 04.01.2023 niestety bardzo złe.
Witamy. U mnie po 10 dniach napisali SMS że gotowe do odbioru ale stwierdziłam że teraz nie odbieram tylko przed wizyta, nie chce się nakręcać i stresować

Witamy. U mnie po 10 dniach napisali SMS że gotowe do odbioru ale stwierdziłam że teraz nie odbieram tylko przed wizyta, nie chce się nakręcać i stresować
Moje znajome tez długo czekały na wyniki a tu z dnia na dzień. Na usg I trymestru wszystko ok Fhr 166 NT2,3mm ale niestety wyniki papp-a dały wynik wysokiego ryzyka trisomi 18 i 13 jestem załamana dostałam skierowanie na aminopunkcję😔

..
Ja w czwartek będę pila glukozę ale mam wskazanie bo przy pierwszej morfologi wyszła mi glokoza na czczo 94 a norma jest 92 więc pewnie wyjdzie cukrzyca ciazowa. Piłam już to w pierwszej poronionej ciąży i można przeżyć.

reklama
Do góry