reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Jeju, ja też swoją tak mega kocham, że się nie spodziewałam🤣🤣 Chyba do 10 tygodnia byłam taka.. sceptyczna. Mama nawet się dziwiła, że ona już od początku głaskała brzuch, a ja nawet nie chciałam mówić o dziecku. Tak to niestety wygląda po stracie 🤷🏻‍♀️ Chyba po następnym usg, jak mi bobasek pomachał, to coś się we mnie w końcu przełamało. A jak już mam ten detektor, to zbzikowalam na maksa. 🤣🤣
Kurcze zazdroszczę... Ja ciągle jestem taka sceptyczna, jak mąż mówi do dziecka to aż sztywnieje bo m przed oczami jego cierpienie i rozczarowanie jak się nie uda, a nie szczęście z dziecka które już bryka, macha i ŻYJE. Jeszcze ciągle czekam aż pęknie. Eh, ciąża po stratach.

reklama
Oj ja też. Tym bardziej że jak budowaliśmy dom to mąż się uparł że nie robimy klimatyzacji, a teraz marudzi 🤦🏽‍♀️ myślałam czy nie kupić klimatyzatora takiego większego przenośnego. Teraz na pewno stoją lepiej cenowo niż w sezonie. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym?
My też przy budowie uznaliśmy że nie robimy klimy bo po co ale jak woda w akwarium nagrzała się bez grzałki do 32stopni a sypialni dało się wyzianac ducha to w końcu założyliśmy w zeszlym sezonie... Kosztowało nas to chyba ok 13k? Także niestety koszty duże 😢

A ja miałam nad ranem takie delikatne skurcze jak na okres i we śnie sobie myślę o zaraz wezmę tabletkę, bo niebawem okres przyjdzie a po chwili do mnie dotarło, że no raczej nie przyjdzie 😂 a ja z tych, co jak mam okres, to tylko ketonal, bo nic innego tego bólu nie łagodzi :/
Może po ciąży się zmieni! 🙂 Ja miałam zupełnie inne (mniej bolesne ale obfitsze) okresy po pierwszej ciąży. Moja przyjaciółka z kolei na odwrót - bardziej bolesne a mniej obfite więc nie ma reguły 😂

Kurcze zazdroszczę... Ja ciągle jestem taka sceptyczna, jak mąż mówi do dziecka to aż sztywnieje bo m przed oczami jego cierpienie i rozczarowanie jak się nie uda, a nie szczęście z dziecka które już bryka, macha i ŻYJE. Jeszcze ciągle czekam aż pęknie. Eh, ciąża po stratach.
u mnie wciąż obowiązuje zasada złotego tygodnia. Przez tydzień po usg jestem szczęśliwa, spokojna, bez czarnych myśli i złych scenariuszy, wyobrażam sobie jak to będzie... Po tygodniu znowu zaczyna się spirala lęku i niepewności.... I tez wtedy nie jestem taka entuzjastką.... Byle do wizyty.... Na szczęście mam w środę :-)

u mnie wciąż obowiązuje zasada złotego tygodnia. Przez tydzień po usg jestem szczęśliwa, spokojna, bez czarnych myśli i złych scenariuszy, wyobrażam sobie jak to będzie... Po tygodniu znowu zaczyna się spirala lęku i niepewności.... I tez wtedy nie jestem taka entuzjastką.... Byle do wizyty.... Na szczęście mam w środę :-)
Ojej, też mam w środę ❤️
Już czekam i czekam 😎

Dziewczyny ja tak na szybko bo muszę wracać już do pracy, później nadrobię forum😅
Podzielę się tylko z wami moją nowiną

Jestem już po prenatalnych. Wszystko pięknie widoczne, serduszko 160, bobo rośnie jak na drożdżach 6.2cm duży 😁
Nie stwierdzono żadnych problemów, krew miałam pobieraną zaraz po USG i wyniki będą w przeciągu tygodnia-dwoch.

Myślałam że się przewroce ze stresu kiedy czekaliśmy na naszą kolej, ale jak jak zobaczyłam jak bobo skacze i wywija rączkami to wszystko mi odeszło ❤️

I przyspieszył z 12+0 wskoczyło na 12+4. Termin z 21 na 17 lipca 😁

Niestety nie powiedzieli co widzą czy chłopczyk czy dziewczynka 😅

Załączniki

• IMG_20230106_090358.jpg
    IMG_20230106_090358.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 71
My też przy budowie uznaliśmy że nie robimy klimy bo po co ale jak woda w akwarium nagrzała się bez grzałki do 32stopni a sypialni dało się wyzianac ducha to w końcu założyliśmy w zeszlym sezonie... Kosztowało nas to chyba ok 13k? Także niestety koszty duże 😢
My jesteśmy w trakcie budowy, więc też muszę przemyśleć temat. Choć akurat tego lata jeszcze na pewno nie będziemy mieszkać.

reklama
Dobra, to chyba znowu poszukam. 😂 Wczoraj nie użyłam detektora ani razu, więc dzisiaj zaszaleję!

Ja wczoraj też nie używałam i nawet mąż był w szoku 😅 mój okruszek dzisiaj tak się skrył że przez 2min szukałam... I nawet się zastanawiałam jak Wy to robicie że tak szybko znajdujecie 🙈 u mnie wczoraj była po prawej stronie a dzisiaj po lewej prawie przy samej kości biodrowej 🤦 i najpierw łapało mi tylko mój puls i przepływy dopiero jak docisnelam głowice to usłyszałam fasolkę ❤️ dziś dokładnie 154 więc myślę że na tym etapie to już norma

Do góry