reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

Taaaak, też się cieszę że to będzie lato, oby czerwiec nam nie dał w kość z aż takimi upałami, bo jednak będziemy przy końcówce, ale potem właśnie te spacerki, lekki ubiór, ach cudownie ❤️ też się nie mogę doczekać aż poznam tę istotkę, która mieszka u mnie w łonie, już teraz ją kocham na maxa, a co dopiero będzie potem 😅😂
Jeju, ja też swoją tak mega kocham, że się nie spodziewałam🤣🤣 Chyba do 10 tygodnia byłam taka.. sceptyczna. Mama nawet się dziwiła, że ona już od początku głaskała brzuch, a ja nawet nie chciałam mówić o dziecku. Tak to niestety wygląda po stracie 🤷🏻‍♀️ Chyba po następnym usg, jak mi bobasek pomachał, to coś się we mnie w końcu przełamało. A jak już mam ten detektor, to zbzikowalam na maksa. 🤣🤣

reklama
Kurcze, mój nie pokazuje. A bardzo wyraźnie słyszysz tętno? Bo ja słyszę, ale też jednocześnie szumy. Może dziecko jest głębiej i nie wychwytuje? 🤔 W ogóle przeniosło mi się z lewej strony na środek. 😂
pokazuje zmieniające się wartości i dźwięk jest na tyle wyraźny, że moja córka zaczyna bujać się i tańczyć w rytm tętna 😂
U mnie to jest dosłownie na środku brzucha, czasami muszę mocniej doścignąć sondę albo nią pokręcić, żeby złapało na wyswietlaczu

pokazuje zmieniające się wartości i dźwięk jest na tyle wyraźny, że moja córka zaczyna bujać się i tańczyć w rytm tętna 😂
Ale w sumie jesteś chyba wyżej w ciąży, bo ja jestem dopiero w 12 tc. 🤔 To może dlatego tak słychać ciszej. A od którego tygodnia zaczęłaś używać detektor?

Wyświetla Ci się to tętno? 🤔
Bo u mnie tylko słychać taki pociąg 🤣 A tętno pokazuje jedynie moje 🤷🏻‍♀️
Tętno wyświetla mi się rzadko, zazwyczaj jakieś 140-150 max. I tak chwilami i znika.
Dzisiaj rano nagrałam 10s bicie serduszka, policzyłam ilość stuknięć ;) i x 6.
Tak sobie wyliczyłam :D
Dzisiaj było słychać pięknie, wyraźnie i już na większej powierzchni wychwytywałam :)

Dzięki za odpowiedzi, bo już zaczęło mnie to zastanawiać czy nie za wolno.

Tętno wyświetla mi się rzadko, zazwyczaj jakieś 140-150 max. I tak chwilami i znika.
Dzisiaj rano nagrałam 10s bicie serduszka, policzyłam ilość stuknięć ;) i x 6.
Tak sobie wyliczyłam :D
Dzisiaj było słychać pięknie, wyraźnie i już na większej powierzchni wychwytywałam :)

Dzięki za odpowiedzi, bo już zaczęło mnie to zastanawiać czy nie za wolno.
Dobra, to chyba znowu poszukam. 😂 Wczoraj nie użyłam detektora ani razu, więc dzisiaj zaszaleję!

Ale w sumie jesteś chyba wyżej w ciąży, bo ja jestem dopiero w 12 tc. 🤔 To może dlatego tak słychać ciszej. A od którego tygodnia zaczęłaś używać detektor?
pierwszy raz udało mi się wychwycić w poniedziałek to było równo 12+0, jak oglądałam zagraniczne filmiki to dziewczyny wyłapywały nawet w 9tc ale mi się nie udało wcześniej.

Dobra, to chyba znowu poszukam. 😂 Wczoraj nie użyłam detektora ani razu, więc dzisiaj zaszaleję!
Ja ostatnio używałam 02.01, dzisiaj dostałam pozwolenie hahah
Jest mega różnica w tych dwóch pomiarach. Jakby dziecko już dużo urosło.
Gdzie nie przyłożyłam (w tych okolicach nad wzgórkiem) to zawsze coś było słychać. Czasami jakby z oddali, ale jak przesunęłam to już taki konkret 🥰

reklama
Do góry